Navštíveno 1964x

27.12.2010, 21:37 |
Ravo Dokáže někdo odsud poradit nějáký HW převodník(nemyslím PC), který by dokázal streamovat videosignál (nejlépe HD z HDMI rozhranní, ale klidně to může být i klasický PAL ze scartu/cinchů - kompozit, komponent, zvuk stačí stereo) do ethernetu na lokální síti ?
Jde mi o to, že mám v každé místnosti TV s možností přehrávat přes DLNA apod. z lokální LAN video. A aktuálně se mi naskytla možnost příjmu satelitních TV ze Skylinku. Chci se na něj dívat kdekoliv (v obýváku samozřejmě HD, ostatní TV v kuchyni atd stačí jen náhledově v PALu, ale kdyby to šlo HD nebudu se zlobit).
Proto bych chtěl obraz z přijímače streamovat do LANu. Nevýhody možnosti sledovat všude jen jeden program najednou a složitost přepínání programů si uvědomuji.
Tahat nový rozvody koaxu do každé místnosti, dávat quad LNB a hlavně kupovat 4x kartu a platit 4x poplatek NELZE.
Je to reálné řešení, nebo je to sci-fi? A jak jinak to "obejít"? Ještě mě napadl nějáký modulátor a poslat si to do svojí STA než se to rozbočí na ostatní TV, ale bohužel už nemám analogový tunery ve všech TV, jen DVB-T (někde jsou panely bez tuneru + DVB-T set-top-box)
Neco takoveho by se me taky libilo, ale myslim, ze je to sci fi, nebo hodne draha zalezitost.
Ja to ne/vyresil, koaexem do kazde mistnosti (novostavba, pocital sem s tim)
Parabola s quadem na jendu druzici, tv Samsung 70 na konci (cili HD sat uvnitr) DLNA - Lan v kazdym pokoji.
K tem kartam, snad se plati za jednu domacnost :)
já se v tomhle vůbec neorinetuju, ale ty karty nejdou nějak naklonovat?

28.12.2010, 09:31 |
DaveF tak tohle by mě taky zajímalo, ale tipl bych si, že pomocí PC by to bylo nejjednodušší a nejlevnější..
a to DLNA umožňuje přijímat nějakej online video stream ??
myslel jsem si, že to umí jen soubory ze serveru..
ale moc do toho nevidim, jen bych si rád vyřešil např, abych si mohl v ložnici nebo v pracovně pustit film z HDD rekordéru kterej je obýváku apod.
koukal jsem i na nějaký wireless přenašeče AV signálu ale bojim se kvality a možnýho rušení s wifi. Výhoda zas je přenos povelů z DO.
Ravo: Kup 1 kartu a 4 receivery, ktery umi sdileni karet a bude ti to chodit vsude nezavisle.

28.12.2010, 12:03 |
Shr3k Ravo: Streaming samozřejmě lze realizovat, např. pomocí pluginu Streamdev pro VDR na linuxu, ale potřebuješ tolik DVB-S karet/tolik dekódovacích modulů, kolik chceš mít současně naladěných transpondérů (multiplexů). Zároveň je nutné projektovat druh rozvodu, tedy pro jeden-dva transpondéry stačí 100 Mbit Ethernet, pro více pak 1 Gbit. Samotný streaming naladěných multiplexů pak není nijak hardwarově náročný.

28.12.2010, 12:27 |
Ravo stačil by mi streaming obecného videa, nepotřebuju streamovat vše co je na transponderu. Prostě bych si vytáhnul video a audio z Arivy 200 co mám k dispozici, tzn. ve streamu by zrovna jelo to na čem je přepnutá ta Ariva.
Ještě mě napadlo, neexistuje nějáký externí modulátor (dřív v sobě mělo každý video, i satelity to nějáký mají ale vše je klasicky analog), který by ale moduloval do DVB-T? Prostě si vytvořit svůj vlastní domácí multiplex :), aby to šlo naladit na DVB-T tunerech...anténní rozvod pro DVB-t po bytě mám.
A ohledně receiverů, jaký modely umí sdílet karty? Konkrétně bych potřeboval sdílet ICE HD kartu (a co do budoucna, až bude jen Irdeto, bude to pořád fungovat? Zatím se emuluje cryptoworks, takže kdoví jak to celý bude...)
zrovna ariva 200 by to mela umet
jen se vecpu s dotazem... kdyby to nekdo umel. restream videa. mpeg nebo h264... po internetu. docela by mi to pomohlo :)

28.12.2010, 13:57 |
htd dreambox je tvoje odpoved