Navštíveno 1603x

zdarec
je tu nekdo kdo ma v tomhle prsty? jaky vybrat podvozek na drifty? aby se dal pozdeji ruzne modifikovat, nejaky to nastaveni, hlavne hobby, casem mozna i zavody. Tamiya? Yokomo? HPI E10 nebo HPI Sprint 2 drift? Posledne jmenovany mne zatim zajima nejvic z hlediska ceny a vykonu.

25.12.2010, 16:03 |
Ami tamyia tt-01 je fajn hlavně díky existenci všech různých dílů a součástek se dá seskládat velké množství podvozků- varianty tlumičů, cnc ramena, duralove kardany apod.- měl jsem kdysi tt-01 a šel bych do něj znovu
trosku jsem pohledal, Tamiya TT-01 je docela nevhodna pro mne, nema zadne moznosti nastaveni (jako HPI E10) , musi se hodne veci dokoupit. Reseni je Tamiya TT-01D (nebo R) ktere jsou drazsi o dost (R) , popripade uz nesehnatelny (D). Zatim stale pro mne vychazi nejlip ten HPI S2D kterej je prej dobrej i v RTR verzi, akorat ze prej to šasi je deravy (coz jde vyresit). Akorat nevim jak moc vyhoda-nevyhoda je reminkovej pohon. Prej se to netrha, akorat se do toho muze dostat bordel. Na druhou stranu prej jde na reminkach zase nastavit rychlost predni/zadni napravy coz je prej pro drifty docela dobra vec.
Mival jsem na onroad podvozky Xray s řeminkovym pohonem a největši spokojenost na draze, ale naopak když jsem chtěl jezdit rally tak jsem byl zas hodně spokojenej s TT-01 jednak byl hodně odolnej a dílů neskutečně moc.
na rally to asi urcite nebude to pravy orechovy, pac se do toho reminku muze dostat bordel. Ale na nejake asfaltove plose s tim asi problem nebude. TT-01 je opravdu asi zbytecny kupovat pac bych do toho vrazil vzapeti hromadu penez za novy ramena, stabilizatory atd aby se to dalo serizovat. No a to vse uz ma to HPI v zakladu. Zajima mne spis jestli na tom HPI neni nejaka zrada, nejaky radiaklni minus. jako treba odolnost nebo tak.

25.12.2010, 18:14 |
koren Tamiya, Yokomo, HPI, Xray - neudelas chybu ani s jednim. proste porovnavej a hledej co vyhovuje tvym pozadavkum.
btw pokud nemas uz nejake vybaveni, tak bych sel cestou bazace. nakupem auta to jen zacina;-)
Vyhni se RTR sadam jsou hodně dělane ve stylu za malo pěnez rádoby hodně muziky ale vysledek je takovej nijakej ja jsem kupoval jen jednou RTR sadu a pak už jsem šel cestou bazaru nebo koupit vše zvlašt a za stejny penize co rtr jsem se dostal na vyrazně lepši auto.

25.12.2010, 18:25 |
Proffesor_W | Upraveno: 2010-12-25 19:29:45
Koukni do toho odkazu Paczqo, Tlumice to ma olejovy,pry ta elektrika je ok v tomhle (cetl jsem na tamyia foru, uz nevim kde nechce se mi to hledat znova), akorat radio je 27Mhz, jenze jak rikam, zezacatku na nauceni si myslim dobry.
A bazarum se chci vyhnout co nejvic, radeji si koupim novy at vim na cem jsem a treba do toho ty penize casem nasypu. Nez kupovat neco, cemu jako zacatecnik nerozumim a co se vysype po peti minutach a ja do toho vzapeti vvrazim jeste jednou tolik. Lidi jsou bohuzel zmrdi a ja bazarovym vecem neverim.
Pokud muzes ,mas cas a chut, tak mi zde nalinkuj nejakou stavebnici ktera bude na urovni toho HPI (tzn stelovaci podvozek) se vsim vsudy. Ja se tomu nebranim, modelarim uz od mala takze se sestavenim problem nemam. Rad si necham poradit. (ale bazar fakt ne :)
Professor : kdybys mel zajem, mam v krabici Yokomo drift package, jezdil sem s tim drifty asi 2 roky zpatky, od te doby je v krabici, neni na to cas, je k tomu spousta dilu, kol, disku, driftovacich kol, vysilacka, prijimac, motor, kapalinovy tlumice, proste asi vse, krom baterek, ty asi budou KO. Musel bych mrknout do garaze a vse nafotit
jasny, zkus nafotit neco a napsat nejakou cenu, vim ze se tu na foru pohybujes dost takze myslim ze v tomhle pripade bych nejakou botu necekal :)
Pocitej s tim nekdy behem pristiho tydne, ted budu par dni mimo domov, pak se na to vrhnu. Jak rikam, je to plne pojizdy, jen to bude chtit baterky jak do vysilacky, tak do stroje, ty budou asi KO. KAzdopadne odfotim co mam, janejdriv koupil TT-01 a s tim se nedalo ani po upravach dobre jezdit, tohle v zakladu driftovalo paradne, pak jeste prisly tlumice a proste super, jen mne stve ze neni cas. byla to prima zabava, i kdyz to taky lezlo do penez :)

25.12.2010, 18:50 |
Kesam Já měl to HPI 10 s plastákama a na to m se mi nedolo ani jezdit tak jsem si tam dal pěnové gumy a pak jsem to prodal a koupil si bugynu :-)
Kamos prave mel yokomo taky a bylo to supr. Od jeho koupe jako novyho mne odrazuje hlavne cena. Kdztak ty fotky pak nahazej sem, zapnu si sledovani prizpevku.

26.12.2010, 20:47 |
Jozzo | Upraveno: 2010-12-26 21:48:34
Pokud budeš jezdit na UPRAVENÉ,ZAMATENÉ A ČISTÉ asfaltové dráze tak ano.Pokud to chceš na parkoviště apod. tak tam se ti dostane do auta tolik bordelu,že řemínky ti dají brzy sbohem!
A tvuj styl viz
"A bazarum se chci vyhnout co nejvic, radeji si koupim novy at vim na cem jsem a treba do toho ty penize casem nasypu. Nez kupovat neco, cemu jako zacatecnik nerozumim a co se vysype po peti minutach a ja do toho vzapeti vvrazim jeste jednou tolik. Lidi jsou bohuzel zmrdi a ja bazarovym vecem neverim."
je hodně špatný.Když tomu nerozumím,tak si najdu někoho,kdo tomu rozumí a pomůže a poradí...
jezdim 2 xraye, a reminky zas nemizej tak tragicky, ono v nakym bordelu a kameni se moc dobre nejzedi, takze to stejne chce trochu uklidit...
jinak strojum ala E10,sprint a TT01 bych se vyhnul, malo moznosti setupu v serii, mala tuhost podvozku - neni mozne pouzit silnejsi motory aniz by to podvozek odnasel poskozenim, takze tam se hned musi dokoupit kupa tuningu, loziskama a tlumicema pocinaje... ale drift se da i se seriovejma autama tehle tridy, na techniku je to mene narocne nez klasicky onroad jezdeni..
me treba vyhovuje i prehistoricka xray T1, tyhle podvozky se daj sehnat jety za par korun, dilu je kupa.. ovsem podminka je nakup v zahranici, u nas se dily na starsi auta shani hur.. tzn ebay treba..
ono to cloveku neda a treba by pak rad zkusil i klasicky onroad zavody a to se pak hodi kdyz je podvozek trochu slusnejsi...
ja kdybych si mel koupit novej podvozek s omezenym rozpoctem tak bych si vzal asi HB cyclone S ...

27.12.2010, 00:49 |
Proffesor_W | Upraveno: 2010-12-27 01:51:18
Jozzo: proto jsem vytvoril thread tady, a proto jsem prolezl tamyia forum, stejne tak jako sem odkazy posilal znamemu co jezdi s yokomo. ptam se kde to jde a zatim mam na to HPI kladny ohlasy. Neni to uplny zaklad jako E10 nebo TT01(ma to kulickovy loziska, diferencialy, a olejovy tlumice, co vim tak E10 nema). Pockam co mi tu ukaze Johanik a pak se rozhodnu.

27.12.2010, 09:12 |
Jozzo Proffesor_W :tak v tom případě ano,protože použité věci sou někdy dobrá volba,ovšem musíš mít možnost si je osahat a vidět v jakém to je stavu.Nákup přes internet použitého modelu s tím že to vidíš jen na fotce,to je špatně.
Nejlepší je osobní předání a vysvětlení atd.