Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > IT: Prosím pomoc s nastevením WIFI routeru

o Navštíveno 1097x o
o 24.12.2010, 15:28 | TomasW
Prosím o pomoc s nastavením wi-fi routeru. Jsem připojený na internet bezdrátově (na baráku mám nějakou anténu) a z ní mi vedou dva dráty do switche a z něj jeden do PC, pokaždé když se chci přihlásit na net, musím kliknout na připojení, napsat jméno, heslo a připojím se.

Teď jsem dostal wi-fi router a kvůli Iphonu jsem si ho chtěl zapojit abych mohl po baráku být připojený na telefonu.
Problém je, že nevím jaký je to typ, je to nějaký noname a je k němu jen návod v PDF, který mi ale nepomůže. Je v něm psáno, že router stačí zapojit do switche, router začne blikat a rozsvítí se dioda WAN + WLAN bude blikat. Potom mám zadat do prohlížeče adresu wifi routeru to je nějaké 192.xxx.x.x a mělo by mi vyskočit nastavení routeru. To se ale nestane a píše to, že se nemůže připojit. Povedlo se mi to jen jednou, když jsem ty dva kabely, které mi vedou do baráku zapojil přímo do wifi a z něj do routeru... potom se mi na telefonu objevila i síť, připojil jsem se ale nefungoval prohlížeč, ani maily. A hlavně nešel mi net ani na PC :-)
Nevíte někdo jak zapojit? Dokaže někdo poradit?

Díky TomasW

o 24.12.2010, 16:58 | AR
nemuzes se pripojit protoze v pc mas urcite nstaveno ziskavani IP adresy z DHCP serveru. Musis tedy v nastaveni sitovky v PC nastavit IP adresu rucne a to tak aby byla ve stejne podsiti jako ma ten wifi router, predpokladam klasiku takze treba 192.168.100.100, pak zadas IPcko toho wifi routeru a dostanes se do jeho configu.
o 24.12.2010, 18:02 | TomasW
nějak se mi to nedaří najít :-(
tohle vidím když otevřu vlastnosti mojeho připojení k internetu (jmenuje se Ludik) a nevím co dál :-(

foto k příspěvku  od TomasW

o 24.12.2010, 19:56 | AR
tam jak mas to ludik stav kde je obrazek toho pocitace kde si klikl na podrobnosti tak klikni vlastnosti.

vybehne ti jine okno a tam vyber TCP/IP ipv4 a tam to nastavis.
o 24.12.2010, 20:09 | TomasW
díky za pomoc, ale bohužel jsem kopyto a nedaří se mi to... zkusil jsem tam napsat to co jsi poradil, ale potom se vůbec nemůžu připojit k netu ani na PC...
do configu wifi routeru se dostanu jen když přepojím všechny kablíky ze switche do wifi routeru a z wifi jdu do PC... ale pak mi nejde net ani na PC ani na iphonu :-) raději to nechám po svátcích na nějakém profíkovi :-)

foto k příspěvku  od TomasW

o 24.12.2010, 20:20 | Ghofig
ja si myslim, ze je mensi trapeni to nechat udelat nekoho, kdo vi, co dela, nez se s tim srat, kdyz vubec nevis, ktera bije :))
jedna vec je dostat se do routeru, druha to cele nastavit. wifinari maji radi kontrolu MAC adres apod...
nekomu bych to fakt nechal, nez to resit zdlouhave tady na foru
o 24.12.2010, 20:42 | AR
pocky pocky...prvne ten novy wifi router musis nastavit...to co sem ti psal ohledne te ip adresy ti bude fungovat jen pokud ten router pripojis naprimo kabelem k pc, samo ze ti pak prestane jet net. ten router nastavis a pak zapojis do site a zmenis nastaveni ip v pc na ziskat z dhcp...ovsem nevim jak ten router pobere to ze se musis vzdy prihlasovat aby ti ten net jel.
o 24.12.2010, 20:45 | Ghofig
myslim, ze ma PPPoE (na podobnem principu funguje adsl... akorat, ze to vytaci sam modem) takze v tom routeru na WANu musi nastavit to PPoE (zadat jmeno a heslo pomoci ktereho se pripojuje aktualne ted) a pak to zrusit v PC. Tam musi nechat jen normalni pripojeni pres LAN bez jmena a hesla
o 25.12.2010, 08:44 | Petura
vidím to stejně jak píše Ghofig, nastavený PPPoE připojení ...
osobně jsem to ještě nenastavoval, ale znám to z vyprávění od kolegy :o)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4385 sekund.