Navštíveno 1155x

24.12.2010, 09:55 |
Bingi Můžete mi vysvětlit kdo využíváte, jak to funguje? Případně, ideálně kdybyste byl někdo ochotný mi přes Paypal něco zaptatit, peníze bych poslal předem + nějaká ta provize.. Díky
Funguje to normálně, Paypal má uložený údaje k tvý kartě/účtu a když přes Paypal pošleš někomu peníze, tak si je strhne. Jde o to, že ty údaje nevidí ten prodejce, ale jen Paypal, takže je to relativně bezpečný (říkám relativně, protože Paypal jako takovej sídlí někde v Indii, v USA jsou na něj žaloby a jsou známy případy, kdy bezdůvodně zavřel konto, kde bylo třeba sto tisíc dolarů, takže úplně bezpečný to taky není). Ani na založení konta nic extra nepotřebuješ, jen samozřejmě platební kartu, se kterou se dá platit na netu.

24.12.2010, 10:58 |
AR no tos moc nevysvětlil...
paypal je virtuální peněženka. do té si uložíš nějaké peníze, bankovním převodem, kartou atd a pak když chceš někde platit online pomoci paypal tak při dokonční platby ti budou tyto peníze z té virtuální peněženky odečteny, stejně jako bys to zaplatil třeba převodem z účtu.
já na paypal neposílám nic, platím paypalem rovnou z karty....
takže nevyužívám "virtuální" peněženku. Ale tato funkce tam samozřejmě také je..
Asi tak, nechávat si na Paypal "virtuální peníze" je nebezpečnější než tam mít nulu a nechat si to strhávat z karty - to druhé totiž u banky můžete reklamovat, to první můžete jen oželit :-) Ale možnosti jsou samozřejmě obě.

24.12.2010, 11:54 |
Bingi dobroš, a byl byste nekdo ochotny mi pres nej zaplatit platbu. Jedna se o 2700,- plus nejaka ta odmena. Je to za zboží prodejci z Aukra. Díky.

24.12.2010, 17:03 |
AR no ja u paypal využival tu peněženeku a bez problemu a to tam bylo celkem dost peněz, protože se to použivalo na strankach pro příjem platby.
já taky platím rovnou z karty a zatím jsem neměl problém, klidně se ozvy

25.12.2010, 17:30 |
Bingi Cendler, psal sem na icq. Hodim ti to jeste do mailu..