Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Mám rád ČD aneb jak jsem dnes ku štěstí přišel

o Navštíveno 2186x o
o 21.12.2010, 16:07 | Zdeny60
Tak po delší době se musím trochu vyzpovídat z radostné skutečnostio, co mě potkala dnes při cestě do práce.

Jezdím denně trasu 16km, zde přesedá manželka na mé místo a pokračuje dalších asi 15km do jejího zaměstnání. Jelikož dělá jen 6 hodin denně a já tudíž taky, jezdíme tak, abyc byla v práci na 8:00. Máme to spočítané, že na to stačí půlhodina, tedy sednout do auta v 7:30, přestup v 7:45 a stíhá v pohodě, mají ještě píchačky:-)

Dneska, tak jkao včera a v posledních pár dnech, jsem vyjeli dříve, protože napadl sníh a silničáři nezklamali, resp. by nezklamali, kdyby nezačali používat u nás novou technologii pro úklid sněhu - tato technologie-jen okrajově popíši- spočívá v tom, že ráno projede místní tahy spyač a a niž by shrnoval, jen solí. Výsledek této vskutnu špičkové technologie úklidu sněhu popisovat nemusím - stručně, na silnici leží pak víceméně celý den (v těch mrazech) tak 5-8cm vrtsva krystalické rozsolené a rozježděné hmoty napůl břečky, napůl sněholedu. Vskutnu super jízda.

No a k tomu, co se dnes stalo: jelikož zřejmě místní trans-jesenický expres někde zamrznul, tak v 7_40, co běžně projíždím obcí, kde je přejezd, jsem narazil na spadlé klacky a právě projíždějící vlak. Výsledkem řízení všech náhod bylo zpoždění asi 30 vteřin, které jsem chytil díky ČD. No, takže jsem odjeli od závor, já stál první, za mnou asi 2 auta a jel jsem dál. V následující obci jsem na dohled dojel nějakou tmavou dodávku, na cca 600-700m a to zrovínka před takovým esičkém, které je z mé strany lehce do kopečka (tudíž z protisměru lehce z kopečka) a zatáčka z proisměru je nadvakrát lomená napřed mírná, pak utažená pravá, dá se jet teď v zimě tak 40-50km/h. Ovšem to netušil ani ten děda (mohl mít tak 60-65) v dodávce, ale ani hlavnmě protijedoucí Polák s MB E klasse, že na této břečce je 50 moc: A tak tedy Eklasse nabrala muší dodávku pěkně na sloupek "B" a oboje dveře, práh a závěs LP předního kola. To jsem měl tu situaci tak 10-15 vteřin přede mnou. Oba vozy od sebe odlétly jako kulečníkové koule - třesk a ticho, jen zvířený sníh.

Měl jsem obrovské štěstí, protože věřím, že při tom, jak se mě v poslední době drží, či spíše se mi vyhýbá, bych tu ránu trefil já a byl by konec. Pán z Polska s těžkou krávou naprosoto nevhodnou na tento styl jízdy a místní podmínky podcenil situaci a jak to bývá obvyklé, odpálil nevinného dědu, který beztak jel pro seno pro králíčky či mláto pro prasátko a přemýšlel zcela jistě o všem jiném, než o tom, že ho znenadání odstřelí ze silnice někdo cizí.

Podle všeho, Polák neznal místní situaci, podcenil stav silnice a fakt, že 2 tuny těžké auto asi hned tak nezastaví...

Naštěstí se nikomu nic nestalo, dokonce do nich ani nikdo za tou zatáčkou nevrazil, protože jsem asi 10-12 at stačil zpomalit ještě před tím místem - zatím nebyl ani trojúhelník.

Takže díky zpoždění ČD jsem vyváznul bez nehody (opět by byla cizím zaviněním, tak jako dosud všechny 3 mé nehody, co jsem za asi 1,5mil km dosud měl). Jsem tedy rád a věřím, že se do podobné situace nedostanu. Chci tím říct to, že po dnešku mám z provozu na silnicích ještě větší respekt než dosud a to nejen proto, že jsou jednak vánoce, tedy by ml býti klid, ale hlavně proto, že dnes jsem na vlastní oči opět viděl, jka málo stačilo, aby museli přijet havrani. Ta dodávečka měla sloupek hezky hluboko uvnitř....

Lidi, jezdět optarně a neriskujet. Mějte respekt z toho, že není léto, ale zkma a stav silnic je většinou žalostný a že ne každý za volantem je tak dobrý řidič, jako právě vy. A že tedy může ten DRUHÝ udělat chybu. Viz dnes...

o 21.12.2010, 16:13 | TROY
..................................................................................................
Nechceš psát do novin?
o 21.12.2010, 16:15 | muSlim
E-čko a 2 tony? :-)
o 21.12.2010, 16:18 | Kubais
Někdo by to napsal jednou větou,ale tak hlavně že všeci zdraví;)
o 21.12.2010, 16:44 | schimi
Slim: 4 ludia v aute + batozina a uz mas z 1,6 zrazu 2 tony :-)
o 21.12.2010, 16:45 | muSlim
2 schimi: šprtám :-)))
o 21.12.2010, 16:57 | crestik
...ticho...ještě jsem nedočetl. Jak dopadlo to seno pro králíky? :-)
o 21.12.2010, 16:58 | muSlim
2 crestik: :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
o 21.12.2010, 17:03 | prohifi.cz | Upraveno: 2010-12-21 18:03:04
Mně se to líbí jak je to napsáno... hezky jsem si početl ;-)

Je to i příjemná změna vidět správně i/y, čárky ve větách atd.

Problém je hodně v tom, že si každý vždy myslí, že on se přece nevybourá a dokud si to člověk nezkusí na vlastní kůži, tak ostatním moc něvěří... ale tak to bude asi pořád.
o 21.12.2010, 17:04 | schwaboid
Králíci po tom senu ramlujou jako vzteklí .....
o 21.12.2010, 17:05 | Tuner#2
schimi: Psal pán z Polska, kdyby tam byla celá rodinka, tak by se Zdeny určitě nezapoměl a popsal mám min. velikost poprsí dámy na předním sedadle :-D

Takže bych ty dvě tuny taky neviděl tak horký.
o 21.12.2010, 17:07 | Rudi
Pořid si FCB na todle :-)
o 21.12.2010, 17:10 | tmx.806
jako prohifi.cz: me to neva...
o 21.12.2010, 17:20 | Kesam
ČD muj chléb :-)
o 21.12.2010, 18:30 | radek.613
Už dost let, při současné hustotě provozu a přítomnosti velkého procenta anti-řidičů spoléhajících jen na elektronické berličky, o kterých jim na autosalonu tajemně a zasvěceně povídal prodavač, že za ně zvládnou všechno, je nutné za jízdy "řídit za ty okolo" a předvídat chování nejbližších minimálně dvou řidičů nejblíž kolem sebe (na dálnici i víc), jinak se šance na přežití bez úrazu, nehody a na dojetí do cíle cesty markatně snižují. To mám vyzkoušené a funguje to.....
o 21.12.2010, 18:55 | Dudelina
Jako Radek + ještě i někdy vychovávat - jako tuhle, když mě jeden floutek po nedání přednosti ještě protroubil, že jsem se do té křižovatky chystal najet - vyrazil jsem za ním na parkoviště kam jel a udělil výchovnou řeč :)
o 22.12.2010, 05:59 | Midi34
Zdeny60 klidně piš mě to baví číst ,nenech se odradit
o 22.12.2010, 06:14 | Mika
Přesně piš, protože je to fórum, kdo nechce nebude číst. Já když mám čas, tak si rád počtu. Zdar. A pozdravuj králíky z klobouku :-).
o 22.12.2010, 07:08 | hanzz
za mě dobrý!

;)
o 22.12.2010, 07:37 | JR
Navrhnu Darylovi, aby udelal blog.
o 22.12.2010, 08:27 | FBS
Už jsem myslel, že nám popíšeš jak jsi ty a manželka přijeli pozdě do práce... Jsem příjemně překvapen. :-)
o 22.12.2010, 09:05 | CervinVega
neuvěřitelný příběh, dojal jsi mě :-)))
o 22.12.2010, 09:43 | tommas
tak jsem myslel, že šraňky byly dole déle, tím pádem dojel Zdeny do práce pozdě. Ale "seno pro králíčky či mláto pro prasátko" mě rozsekalo předčilo všechna očekávání.
Na straně druhé se celý text dá přečíst díky interpukci a diakritice 3x rychleji než krátká věta by Kesam :D
Jsem pro založení ahc blogu pro Zdenyho!
o 22.12.2010, 16:51 | Tvrdak | Upraveno: 2010-12-22 17:56:34
To vám takhle jednou jedu domů ze školy. Mám rád ČD, aneb jak jsem ke štěstí přišel. :D
BTW: "Na straně druhé se celý text dá přečíst díky interpukci a diakritice 3x rychleji než krátká věta by Kesam :D" Tato věta mě fakt rozesmála :D

foto k příspěvku  od Tvrdak

o 22.12.2010, 17:00 | Tuner#2
JJ JOKE s Kesamem je nejvíc, ale bohužel pravdivej :--DDD
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.376 sekund.