Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Koupě auta co sebou???

o Navštíveno 1394x o
o 20.12.2010, 22:24 | Kesam
Po pár letech jedu koupit auto co je třeba kupní smlouva a plná moc a aby mi dal malej techničák a pojistku než si jí udělám?

o 20.12.2010, 22:37 | loom
Tak kdy pro nej jedem ?? :-)))
o 20.12.2010, 22:42 | Luke-Jeep
...a prachy ;-)
o 21.12.2010, 00:15 | Kesam
L-J to je jasný a co nejmín
Kurwa co to máš za nick?? Zítra volám tak snad v uterý.
o 21.12.2010, 00:46 | endru.ondra
Nevym proč plnou moc ale stačí tě doklady a hlavně prachy. Na kupní smlouvu která slouží jako techničák po dobu 30 dní, tě podlení dá do polopřevodu majitel auta velkej techničák tě pošle a ty si na sebe do přihláších zaplatíš výpalný a převod. A dostaneš nový značky pokud je to mimo okres a novej malej techničák na tvý méno
o 21.12.2010, 08:26 | hanzz
Přiznám se, že dávám přednost, když se auto koupí a ihned odhlásí a nový majitel si hned zařídí pojistku a domů s sebou odveze všechny doklady.

Už jsem takhle řešil jak nákup, tak prodej auta a přijde mi to nejideálnější situace.
o 21.12.2010, 09:45 | Kounect | Upraveno: 2010-12-21 10:48:10
Nejideálnější možná ano, ale častokrát nesplnitelná ( otvírací doba na úřadě : občas )
Já mám svojí kupní smlouvu, tu si udržuju už asi 10 let a občas tam doplním nějakou jasnou klauzuli ( typu : prodávající neručí za škody způsobené na tomto vozidle po podpisu této smlouvy, kupující si je vědom toho, že podpisem této smlouvy zaniká povinné ručení atd. ). Toto vše podchycené, aby když přijdou policajti kvůli průseru, tak ukážu jenom smlouvu, že auto nebylo moje, pokud by to šlo do důsledku, tak abych obsahem smlouvy zajistil svoji právní nedotknutelnost - s autem po podpisu smlouvy nesmím být jakkoli spojován a zároveň z toho musí být jasné, že kupující věděl, jak se věci mají.
Dále si vyžádej malý TP, ten odevzdáš na příslušném úřadě při přihlašování, že můžeš jezdit na smlouvu není pravda, obvykle to policajti sežerou, resp. mají pro to pochopení, ale když bude svině, tak se pěkně povozí. Rozdíl je v tom, že pokud půjdu s člověkem na úřad, procvaknou ten malý TP a vycvaknou na něm platnost ( datum po stranách ) a do této doby je možno na něj jezdit = mTP mi zůstává + do vTP se přidává pro přihlašovací úřad - mTP odeberte. V případě, že nejdu s původním majitelem na úřad na úřad a beru si mTP rovnou, je započítáno datum platnosti od podpisu smlouvy + 8 dní.
Dále pokud se mi nechce s autem už ani papírově laborovat, napíšu plnou moc na nového majitele, že si vozidlo převede sám, což je rovněž zmíněno v kupní smlouvě a s plnou mocé vzájemně provázáno ( plná moc je nedílnou součástí této kupní smlouvy ). V plné moci je na co a koho zplnomocňuji ( odhlášení majitele ) a zároveň je zde věta - plnou moc přijímám : - kterou mi podepíše budoucí majitel a tuto kopii si nechám pro sebe. Takto mám v ruce kupní smlouvu a plnou moc v které se zavázal že si auto převede sám a víc se nestarám. Možná je se to někomu zdá riskantní, ale já jsem si jist, že bych v případě jakéhokoli sporu vyhrál a zároveň už s tím nemám starost.
Jsem lenivej :o)
o 21.12.2010, 09:48 | hanzz
Kounect: Já vím, ale zase za tu jistotu a bezproblémovost se občas vyplatí se trochu zasnažit :)

o 21.12.2010, 09:51 | Kounect
A zároveň druhá strana na toto často přistoupí, protože dostane rovnou do ruky papíry i auto + smlouvu a vyřídí si jenom formality ve vlastní režiji, kdy na to mají čas, až potřebujou.
o 21.12.2010, 09:52 | Kounect
hanzz : Jaja, pravda, když to jde tak souhlas. Já obvykle jezdím po práci, takže to nestíhám a už ani nepamatuju kdy jsem to takhle praktikoval, ale jinak máš samozřejmě pravdu.
o 21.12.2010, 10:40 | PlusOne
Kesam:
Řešil jsem teď, k autu jsem dostal:
- ORV I a II (osvědčení o registraci vozidla - čili malej a velkej techničák)
- kupní smlouvu (jedna kopie já, jedna kopie majitel)
- předávací protokol (není nutnej, nikdo ho po mě nechtěl vidět)
- plnou moc k odhlášení (kolega co mi to prodával je služebně dlouhodobě v Německu).

Musel jsem si pořešit předsjednání povinného ručení, anžto s autem bez povka na cesty nesmíš, a pochybuju, že tě původní majitel nechá dojet domů na svoje.

Odhlášení a přihlášení mi trvalo i s evidenčkou půl dne (pondělí dopoledne), s tím, že na magistrát v místě odhlášení jsem se "objednal" SMSkou den předem, tam na mě auto odhlásili (s plnou mocí od kolegy - NEMUSÍ být notářsky ověřená), pak evidenčka na STK, a potom znova magistrát, tentokrát v místě tvého bydliště...
o 21.12.2010, 12:50 | Kesam
Auto je už v odhlášce nebo co eko zaplacene před 1,5 rokem.
o 21.12.2010, 13:28 | Kounect
Tak v tom případě prohlášení majitele ( ten od koho to kupuješ a není v TP zapsaný ), že je majitelem tohoto vozidla a nejsou žádné skutečnosti, které by mu bránily ve volném pohybu s vozidlem ( prodej - prostě že ať je v papírech kdo chce, tak ať Ti tam psanou formou potvrdí a podepíše, že majitel je on ) a zároveň prohlášení, že vozidlo již nadále nebude využívat - to pro případ, že si ho budeš přehlašovat sám, jinak Ti ho odhlásí on a to že je v odhlášce vůbec nevadí - Tebe se to netýká.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3791 sekund.