Navštíveno 2327x

Vím, že bych to měl psát spíš někam do fóra "Žena a život", ale prostě už jsem na prášky z toho, jak se mi na oblečení objevujou kočičí chlupy - mám dvě britský kočky, spousta černých triček a ta kombinace je smrtonosná. Různé lepící válečky pomáhají jen velmi chvilkově a někdy ani to ne. Není nějakej trik, co třeba hodit do pračky, aby to nachytalo ty chlupy a oblečení se vypralo bez nich? Četl jsem něco o houbičce na nádobí, ale nezafungovalo to.

20.12.2010, 00:59 |
20bad na to nepomůže nic, sám jsem zkoušel různý lepící kuličky do pračky, ale je to na nic, jedine ty válečky a pořádně a často vyčesávat a denně luxovat

20.12.2010, 02:57 |
Drtič Jedině válečky

20.12.2010, 06:25 |
Zdeny60 | Upraveno: 2010-12-20 07:25:18
To se divím, mně v pračce pomáhá kus obyčejného molitanu. Ale nemám doma dvě britský kočky:-) A jinak - FORWERK FOREVER.
dobře na to funguje HAD.. prostě koupíš hada, necháš v přítomnosti koček a v podstatě máš vystaráno od dalších chlupů...

20.12.2010, 09:24 |
Sigi Ahoj, mám doma taky dvě britky a k tomu dvě jorkšíračky. Nejlepší na chlupy je sušička na prádlo. Po vysušení je filtr plnej chlupů a prádlo je pěkně čistý a nadejchaný. Právě kvůli chlupům už i v létě sušíme prádlo v sušičce. Sigi

20.12.2010, 09:34 |
PlusOne | Upraveno: 2010-12-20 10:36:25
Scully:
Cejtím s tebou, my máme doma dva peršáky...vysáváme obden, nekupujem koberce, sedačka v obýváku je potažená hrubým textilem, k oblečení a podobnému se nesmějí ani přiblížit....když se přijdou pomazlit, a já jsem v "civilním", mají smůlu, jedině v domácím. Z postele je vyhazujem, bo se to nedá dejchat - když si tam jedna z nich s náma schrupne přes noc, mám rypák plnej chlupů, co svěděj...fakt bomba.
Kuličky do pračky jsme zkusili - nefungujou. Molitan do pračky jsme zkusili - nefunguje. Jediný, co pomáhá, je fakt často vysávat, a zbytek, co ulpí na oblečení, ošmrdlat válečkem.
Zlatej pes...
fakt nechapu,proc neco z tohoto mit vubec v byte....ono se udela normalne prach,natoz jeste uklizet po cemkoliv takovymhle....
a kdyz uz psa,tak u boudy venku,kde muze byt,proste do bytu ne....
kdyz uz neco,tak rybicky..o)))

20.12.2010, 09:38 |
deda musim souhlasit s Sigi. susicka ti z toho vytahne neskutecnej bordel... to vzdy cumim co vse se tam nachyta:-))

20.12.2010, 09:55 |
Sigi Tak mít zvíře venku ti taky moc nepomůže. Já mám venku další kočku na chytání myší, dva koně, poníka a u boudy fenku RTW. Na jaře a na pozim, když mění srst, by jsi se k nim nemohl ani přiblížit. Já potřebuju čubinu cvičit a na koních se taky jezdí - už při čištění je okolo nich oblak chlupů a po vyjižce je vyštuch (ten hadr pod sedlem) jedna velká koule chlupů. Stačí to hodit do pračky na krátkej program a prohnat sušičkou. :)
Jo a když jsem stavěl barák, tak mi bylo jasné, že tam manželka nastěhuje půlku zoo, tak mám všude dlažbu. Sice jsou ty chlupy všude vidět, ale super se to udržuje. Sigi

20.12.2010, 10:24 |
fredy zoo :)
Scully - z obleceni je to nejjednodissi a nejlevnejsi dostat tou normalni pruhlednou izolepou. Nachyta to spoustu bordelu z obleceni.
používáme válečky a nic jinýho nepomáhá, vysáváme vorwerkem (i psa ;-) ) a ten to pobere z většiny, ale při žehlení to všechno přejíždíme válečkem a to máme labradora, kterej moc nepouští
Takže, když to shrnu :)
- sušička je asi nejlepší, ale je nereálná, protože prostě soudruzi mi v bytě vymysleli tak malou koupelnu, že jsem rád, že tam mám sprcháč a malou pračku :)
- hada bych vyloučil :)
- molitan nefunguje
Takže fakt snad jedině ta izolepa. Nebo máte tip na KVALITNÍ omyvatelnej hodně lepivej váleček? Mám docela dobrej z Ikea, ale je to papírovej, neomyvatelnej, takže brzo pryč. Mám i omyvatelnej asi za tři pětky, ale ten po deseti omytí už prakticky nelepí :)
Použivam na to izolepu :D stoji par kc a veme vse ....
jiný než z ikey nepoužíváme, sice spotřeba celkem velká, ale za ty prachy supr
zbav se cicny.... co sem bydlel u mamy tak mela taky kocky byl sem samej chlup a smrdel jak zmoklej cirkus, ted co sem sam tak mi kocka nesmi prez prah... :)
Čičiny mi zbyly po expřítelkyni, bohužel :) Těch už se zbavit nejde, to by mi bylo líto. Je to sice překážka, ale zase jsou dobrý na relaxaci :)