Navštíveno 1577x

Stala se mi taková nemilá věc na mém polu 6n. Při při vytahování autorádia se mi něco stalo v elektroinstalací . Problém je takovej: Po otočení klíčku se rádio zapína jenom v určitých polohách a v poloze, kdy běží motor nejde vubec. Takže je někde nějáka chyba se svorkou 15" .Taky když mám auto nastartovaný a zaplé světla tak bzučák hlásí zapnutí světel což je blbost při otočeným klíčku. Tak se ptám jestli někdo neřešil něco podobného ať vím kde hledat. Pojistky OK, zatím nebylo moc času na další hledání závady.Nebo neví někdo o autoelektrikáří co by si s tím poradil?
Nikoho nic nenapadá?Ani o nikom nevíte v Brně a okolí??

20.12.2010, 19:41 |
Kounect | Upraveno: 2010-12-20 20:41:17
To Ti takhle asi nikdo moc neporadí, dokud se to neproměří anebo to není typická závada kterou každý zná, ale popravdě já bych začal se spínací skříňkou -> na klíčku / zámku je nasazený takový bazmek do kterého vede konektor a dráty, takže našel bych si na netu elektroinstalaci Pola a proměřil, jestli tohle dělá to co má, protože se zdá že ne. Těch kontaktů je uvnitř více, takže že to jede a se zapnutýma světlama pípá jasně značí, že se tomu někde něco nedostává.
No anebo se to dá svalit, tak jak tomu často bývá, na špatnou kostru, takže projít všechny kostřící body, očistit, prostříkat, namazat...v tomhle případě si fakt ale myslím, že jestli nejsi kutil a nepustíš se do toho sám, tak Tě autoelektrikář nemine. Za mě v Brně www.greenfuel.cz - dělá sice LPG, ale i alarmy atd. takže by mohl poradit.
Já sem zatím měřil 12V na káblu co má spínat rádio po otočení klíčku ale tam jde napětí jenom v určité poloze otočení, jakoby byl někde špatnej kontakt.Je možný, že při tom vytahování rádia se mi ten kontakt dotkl plechu, to by ale vyhodilo pojistku si myslím
Pokud je to jištěné, pokud to někdo dělal na hulváta, tak by to někde rozpálilo izolaci a nějaké nechtěné dráty by se spojily s nějakými jinými, ale to bys to musel mít "dotknuté plechu" delší chvíli, než jenom plesk, lek, rychle uhnout...
Vypálená pojistka tohle nemůže nikdy způsobit.
Nicméně pokud je to závislé na otáčení klíčkem - jenom v nějaké poloze, šel bych po té spínačce.
je to originál zapojené do přípravy na rádio. Jak bude trochu tepleji tak se podívam na tu spínačku jestli tam něco uvidím a pak asi nechám na odborníky..