Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jak na angličtinu?

o Navštíveno 881x o
o 17.12.2010, 23:54 | Tea
Vím, že je tady spousta angličtinářů a rád bych uvítal rady zkušených jak dotáhnout angličtinu do nějaké rozumné fáze. Angličtinu jsem měl chvilku na střední, pár semestrů na vejšce, semtam nějaké kurzy, ale v podstatě jsem pořád zaseklej na úrovni, kdy psanému textu zhruba rozumím, ale rozhodně nerozumím každé frázi, abych si mohl něco plynule přečíst a v mluveném slově je to ještě horší, zde se docela ztrácím, pochytím každou třetí větu a s mluvou je to tragedie.

Rád bych se anglině po novém roku věnoval tak, abych se po nějaký době dostal na úroveň, kdy budu plynně číst, rozumět textu i rozhovoru v reálném čase, třeba telefon, film a rovněž se dokázal alespoň základně domluvit třeba v zahraničí.

Možností se nabízí spousta, ale nevím kterou cestou se vydat, abych se pořád nemotal dokola. Bohužel si nemohu dovolit odcestovat do anglicky mluvící země z finančních i rodiných důvodů, tam věřím, že bych se chytl rychle. Vyhovuje mi spíše individuální přístup než větší skupinky studentů, kde se občas ztratím na nějaké frázi a nenavážu dál.

Zkoušel jsem filmy, BBC rozhlas v autě, ale té mluvené angličtině hůře rozumím a často se zasekávám na neznámých slovech. Uvažuji ideálně nějaký individuální hodiny nejlépe s někým rodilým, ale nevím, jestli bych to finančně utáh, přeci jen by to byla delší doba.

Co byste mi poradili?

Díky všem

o 18.12.2010, 00:18 | Kamil
mě pomohlo, když jsem začal pracovat ve firmě, kde anglinu slyším a musím používat denně, to se pak člověk rozkecá tak nějak sám, ale samo se musí chtít
o 18.12.2010, 02:44 | tommas
Co se frází týče, tak se smiř s tím, že nikdy nebudeš rozumět všemu. Bohužel to fakt nejde. Nehledě na to, že když se naučíš mluvit například s američanama, rozseká tě skoťák, australan.
Dále je angličtina v práci a v anglicky mluvící zemi, To že se plynule domluvíš u Vás ve firmě, neznamená, že se domluvíš až vyjedeš...
Mě nejvíc pomáhá individuální výuka s tím, že tam nesmí padnout jediné slovo česky. Všechno v AJ, včetně vysvětlení věcí kterým nerozumím. Pokud něco nevíš vyjádřit, zase to opsat anglicky. Absolutně zapovědět s tím kdo Tě vyučuje čestinu. Od prvního pozdravu po rozloučení. První hodinu se cítíš divně, ale pak si na to oba zvyknete a je to přirozený. Navíc sám pochopíš, co Ti nejde a potřebuješ pilovat, nebo naopak co je v pohodě. Ideálně konverzace dvakrát týdně s učitelem, plus dvakrát týdně omrknout doma věci které Ti nejdou. Ale u knížky se nenaučíš, chce to konverzovat, konverzovat, konverzovat.
Možná by Ti pomohly tyhle dva weby:
[ Link ]
[ Link ]
Dobrý jsou taky takový jednoduchý seriály bez titulků, např: How I met your mother. A nebo jeden den s titulkama a druhý den bez...
Je to těžký. Já uměl poměrně dobře, ale nemluvím každý den a tak se ta komunikativní schopnost vytrácí :-(
o 18.12.2010, 06:33 | Kamil
tommas - domluva venku právě absolutně v klidu, naopak tím, že člověk kecá v práci, tak se pak nebojí komunikovat ani venku. Znám spoustu lidí, co mají nadrcenou gramatiku, v který já plavu, ale jak mají s někým promluvit, tak končí.
o 18.12.2010, 11:21 | Mr.Scully
tommas - neviděl bych to tak dramaticky. Jsem zvyklý na americkou angličtinu, ale když jsem se delší dobu stýkal s Jihoafričanem (což je angličtina podobná australské, neco mezi americkou a britskou), tak první hodinu nebo dvě jsem musel pozorně lapat slovíčka a některé mi kvůli odlišné výslovnosti unikaly a pak už jsem rozuměl 99%. Nějaké Skotsko je samozřejmě horší, ale i tam je aklimatizace otázkou pár dnů, pokud ten jazyk umíš. Lehce si zvykneš.
o 18.12.2010, 13:57 | badczech
Jak pise Kamil.. Jedinne denodenni pouzivani (mluvit i poslouchat a to nejlepe s nekym, kdo ma anglinu jako rodny jazyk) te nauci a i tim ziskas "confidence to speak and listen"

Hodne pomaha koukat na televizi v origo zneni, hrat hry v anglictine atd.. Cim vic jsi v kontaktu s anglicyinou, tim vic a snaze ti to pujde...

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3462 sekund.