Navštíveno 2082x

17.12.2010, 08:45 |
Veva tak jsem se konečně rozhodl pro TV, chtěl bych vědět zda někdo má, jak je spokojený či nespokojený + nějaké uživatelské info :-)
je to LG 50PK350
No, zrovna do plazmy bych já nešel, buď LCD a nebo LED, LCD bych šáhl po Samsungu a LED asi po Sharp tu novou se 4 barvami

17.12.2010, 09:00 |
Veva z jakého důvodu? :-)

17.12.2010, 09:04 |
Zdenek (A)
Vloni mi jeden kamos ukazoval svoji novou padesatipalcovou plazmu LG. Presny model nevim. Po asi jednom mesici provozu zustavalo v levem hornim rohu logo tv Nova. Nevim, zda to bylo jiz nevratne poskozeni nebo zda jen nejaka vetsi setrvacnost...... ale bylo to tak zretelne, ze bych se nedivil, kdyby bylo videt i na vypnute televizi ;-)
Hlavní důvod je to vypalování obrazu na plazmě :-( LCD jsou již delší dobu na trhu a jsou už tedy "vychytanější", LED budou časem taky a časem spadne i jejich cena, LCD má navíc nejnižší spotřebu z těch tří typů. Samsung je v tomto směru řekl bych jeden z nejlepších. Toliko k důvodům :-)
Tunera#2 na Vás :-))) to sú zase reči, 4 farby, vypaľovanie... Radšej mlčím :-D
myslim,že se to tu řešilo tisíckrát,stačí hledat,radi si připlat za samsunga
v 50ti palcích si kup plazmu a to hlavně ne LG... Kup Panasonica a budeš spokojený... v plazmách nejlepší.
Řeči o spotřebě nebo vypalování obrazu neposlouchej, tito lidi žijou pár let zpět :-)

17.12.2010, 09:41 |
Veva LukeFab, vím že se to tu řešilo několikrát, měl jsem vybraný konkrétní typ a chtěl jsem vědět zda někdo má, popř. zkušenosti ;-) ne jak ostatní, že chtějí abychom "vybrali" za ně :-)
Zdenek, Legacy: díky, mrknu po Samsungu :-)

17.12.2010, 09:41 |
empiK (M)
Legacy 2.5 je zaseklej v case :)

17.12.2010, 09:50 |
Zdenek (A)
Slim: To nejsou kecy. Take mam plazmu. Ne LG ale Panasonic. Tam se mi neco takoveho nedeje. Na ty kamaradovy plazme od LG to logo proste bylo videt. Sice uz pomalu zacinam nosit bryle na cteni, ale jinak furt vidim dostatecne dobre na to, abych tam to logo videl...

17.12.2010, 10:01 |
Pekys Legacy si z tebe dělá prdel :oDDD Jinak to nevidim.
co psal Tuner, kterej v tom dělá a asi mu z tohohle threadu praskla pumpa, tak u LG za poslední rok řešil víc reklamací na zelený prskance v černý barvě.
LED = LCD, tady máš vysvětlení:
LED TV (televize s LED podsvícením) je termín používaný společností Samsung, Panasonic, Toshiba, Philips, LG, ProScan a Vizio. Toto označení používají u svých LCD (displej z tekutých krystalů) televizorů, které používají LED podsvícení. Termín LED TV je zpochybňován, protože u televizorů se nejedná o obraz tvořený LED, ale pouze o podsvícení obrazových bodů, obrazové body se i u těchto panelů (televizí) skládají z tekutých krystalů (LCD).
Společnost ASA (Advertising Standards Autority - korektní reklamní kampaně) oznámila, že termín "LED TV" se ve Velké Británii smí používat pouze je-li dále uvedeno že televizor používá technologii LED podsvícení. [1]
LED jsou v současné době ještě příliš velké, aby z nich bylo možno vyrobit jednotlivé pixely do běžného televizoru. Použití skutečného LED displeje je tedy možné jen pro mnohem větší obrazovky např. sportoviště nebo reklamní plochy. Je pravděpodobné, že se výrobci rozhodli označit svoje řady LCD televizorů jako LED TV aby utržili něco z nastupující technologie OLED televizí, které zatím ještě nejsou komerčně dostupné kromě Sony XEL-1.
V 50 bych šel taky do Plazmy. Určitě dosáhneš kvalitnějšího obrazu než u LCD. Z výrobců plazmy určitě Panasonic.

17.12.2010, 10:04 |
Pekys Zdenek: tak je to smejd, protože co můžu posoudit na 2-3 roky starejch modelech Philips, Pio, Pana, Samsung, tak ani jedna z nich po těch letech provozu na vypalování netrpí.
Ty woe po tom co tady o tom člověk napíše celé stránky se tu objeví klasické hospodské keci...
Legacy 2.5: Já teda nevím, ale plazma byl první plocjý displej, který se u nás reálně začal prodávat s úhlopříčkou nad 1metr, LCD stejně velký přišlo až po čase za plazmou... Za druhé by mě zajímalo proč plazmu ne a keci že se vypaluje a nebo žere neberu. Za další by mě zajímalo, co je to podle Tebe LED TV? To jsi jen další ovce co skočila na klamavou reklamu Samsungu, protože to není nic jiného než LCD pouze s jiným typem podsvětlení...
Zdeněk: A proč myslíš, že LG a částečně i Samsunga v plazmě tady tak bytostně nedoporučuju? Protože technologicky jsou v roce 2006 a tam vývoj skončil, tatímco Panasonic přibral inženýry od Pioneeru, který dotáhli plazmu k dokonalosti a je to znát i na Panasonicu.
2 Zdenek: no lenže si všimni že Ty si si kúpil poriadnu plazmu a kamarát wannabeplazmu ;-)
já mám samsunga ps50c550,vypalovaání loga sem sinevšimnul,ale filmy,kdetiběží titulky na časné části obrazovky,tak tamje vidět jakoby takovej bílej stín,ale jen trošku,jinka obraz pro mě super,fakt krása,tak y jsem se rozhodoval mezi tím lg,ale k LG sem nikdy nemusel a když vidím,jak to každej reklamuje a aji na aukru akždej prodává pokaženej kus,taksem si radši připlatil.od samsungu mám lcd k pc,měl jsem i lcd le40b550 a taky spokojenost,mám hdd ossamsungu,i mobil a nikdy jsem s ničím neměl problém.já kdybych si vybíral tv,tak asi jen samsung a panasonic,možná sharp
Ad. možná Sharp... to že Sharp Ti sundá aj LCD-čkom tú kvalitnú plazmu od Samsungu je len detail... :-D
Z některých keců typu vypalování loga nebo spotřeby bych taky vyrost. Mám plazmu čtyři roky a nevypálilo se ani hovno a to je starej model, dneska je to ošéfovaný daleko líp.
Jinak podle mě docela dobře je všechno popsáno tady:
[ Link ]

17.12.2010, 10:20 |
Zdenek (A)
Slim: No to je zase argument! Ja jsem tim jen chtel rici, ze nemam nic proti plazme. Naopak. Koupil jsem si ji s jasnym umyslem a vedom si jejich vlastnosti. Tvoje slova "to sú zase reči, ...vypaľovanie" jsou o hovne. Tazatel se ptal na zkusenosti s plazmou znacky LG, tak jsem mu napsal konkretni(!) a osobni(!) zazitek s plazmou znacky LG. Jsem si jisty, ze je to presne to co chtel (nebo spise asi nechtel) slyset.
2 Zdenek: ale prosím Ťa, čertíš sa kvôli pičovine. Dobre, bol si konkrétny a ja nie. Nechcel som zabehnúť do detailov a spýtať sa Ťa aký model LG má kamarát. Nefandím ani LG ani Samsungu, ale s vypaľovaním mali problémy staré modely, u nových to musí byť fakt hardcore mamička na materskej s celodenným sledovaním jednej stanice, aby sa to stalo... Moje slová niesú o hovne, len zhodnocujem situáciu bez potreby zaliezť pod pokrievku, capisci? ;-)

17.12.2010, 10:37 |
Arnie_one | Upraveno: 2010-12-17 11:39:42
Nevim, jestli meli problem s vypalovanim nejake stare modely, ale v user manualu me upozornuje vyrobce LCD LE46C570, ze muze dojit k vypalovani bodu, z duvodu vysokeho kontrastu.
Prodavam, jak sem koupil, je to psano v prirucce, ano jedna se o LCD.
Doufám,že nevadí když vetřu svůj dotaz at nezakládám nové téma. mám na pc připojený lcd monitor a pak aji tv přes hdmi,ale vždycky když chcu udělat printscreen,tak mi to vezme obraz z té tv,ale já potřbuju z monitoru,kde mám ikony atd.grafika ati 3870

17.12.2010, 10:45 |
empiK (M)
Hoversnap
mě by stačila klasická funkce prinscreenu,přijde mi zbytečný kvůli tomu instalvoat program,ale dík,třeba to tak budu muset udělat.
2 LukeFab: nie je tam niekde nastavenie toho, ktorá obrazovka je primárna a podľa toho to sníma tú?
jo to mám právě nastavené správně,monitor k pc mám primární a jako číslo jedna,to je právě to divný
Me teda prts. udela obe dve :) jako jeden obrazek.

17.12.2010, 10:59 |
Ravo já osobně preferuju LCD televize (ať už normální trubicovky nebo LED, to je fuk). A to ze dvou důvodů:
1) nativní rozlišení - všechny mám zároveň připojený k různým HTPC atd. a prostě se mi ten obraz z PC (NTB, HTPC) na LCDčkách připadá lepší (hlavně ostřejší), instalace a nastavení rozlišení vždy no problem i u různých exotických grafik.
2) Transport - je to sice divný, ale během posledních 2 let jsem se už 3x stěhoval a všechny ty televize putovaly se mnou (a na docela slušný vzdálenosti). A musím říct, že se stylem jakým moje stěhování probíhá bych měl docela strach o mřížku plasmy. Taky když kupuju telku, tak nechávám vždy dovést zásilkovkou a nedělám si iluze jak to PPL apod. vozí a nechci mít už od začátku "načnutou" televizi.
Jinak bych se asi nebál vzít ani plasmu ani LCD - prostě kouknout a podle obrazu si vybrat co ti vyhovuje. Já osobně mám rád Samsung LCD (i kvůli ovládání, menu, ovladačce, designu atd.)
já duplikovaný obraz právě nechcu,chcu mít dvě plochy a na monitoru nemám full hd.
Béééééééé, béééééééé, béééééééé :-)

17.12.2010, 12:26 |
Ravo To LukeFab:
klasický printscreen dělá vždy snímek celé plochy, tzn. oba monitory vedle sebe.
Pokud chceš snímek jen něčeho, tak používej kombinace CTRL+PRTSCN nebo ALT+PRTSCN - dělá to snímek jen aktuální aplikace (vyzkoušej si co dělá jaká kombinace).
Navíc nevidím problém si obrázek oříznout jak potřebuju, zvládá to i klasický Malování ve Win...

17.12.2010, 13:07 |
Veva chlapy, díky za vyčerpávající infa :-)
co se týče toho vypalování loga, si myslím, že doba postoupila už trochu kupředu, takže by to mělo být vychytané...

17.12.2010, 16:00 |
Kapka (M)
2 Veva: presne tu LG 50PK350 si bracha koupil cca pred mesicem domu...jeste jsem ji teda nevidel naživo,ale mezi svatky se k nemu chystam na navstevu..tak potom poreferuju co a jak..on to neni žadný highblazen do elektroniky,ma ji stejně na to aby mel u čeho usinat na gauči :-)
alt+print funguje,díky moc

18.12.2010, 02:20 |
Jozzo LG a Samsung jsou korejci,netřeba vác dodávat
Panasonic dopracoval svoje plasmy k dokonalosti a řada X viera je prostě skvělá a za ty peníze si nedokážu představit konkurenci
mě osobně přijde LCD (teď mám LED podsvícení) lepší na fullHD filmy, plasma lepší na TV vysílání, nicméně v součtu u mě co se týče subjektivního pocitu plasma lepší. přímý porovnání mám, přešel jsem z plasmy na LCD LED a dlouho jsem si zvykal. obě dvě Panasonic.
ale teda tvrzení že Panasonic je best of- co takhle Pioneer, Loewe?
2 Luke_288: Pioneer už plazmy nerobí, veľa típkov z vývoja vykúpil práve Panasonic a preto sa ich plazmy ešte viac zlepšili v prístupnej cenovej kategórii. Teda ak nechceš naveky porovnávať 2 ročné Kuro a aktuálne Viery. Loewe je len predražená bída, obrazovo neexceluje v ničom, čo by nedokázala telka za zlomkovú cenu, IMHO.
nevim, jen se ptám. já jen že máme plasmu Pio už asi 6let, běží skoro nonstop a o nějakým vypalování čehosi nemůže bejt řeč

18.12.2010, 10:35 |
Jozzo Chtěl bych poznamenat fakt,že pokud do té televize nepouštíte dobrý signál nebo obraz.
Tak je vám jakákoliv technologie k ničemu a nejlépe ty duchy pobere stará vakuovka!
Slim: Souhlas, Loewe je jen o designu s panelala povětšinou od Sharpu. Jako TOP TV považuju METZ, ale i ta má své nedostatky a artefakty při horším signálu.
Třeba to pomůže vymýtit hospodské řeči co tady na začátku zazněly...
[ Link ] ;-)

23.12.2010, 18:35 |
Veva 2 Kapka:
ok, pak tedy hoď referenční info :-)
jinak po zdejších radách jsem koukal na samsung a to konkrétně na ps50c450, MÁ NĚKDO? :-)

23.12.2010, 18:36 |
Veva Tuner, díky za linky :)
taky me zajímá názor na tuto tv LG 50PK350...žadne jine blaboly kolem dokola.. jen zda ano či ne a proč.Ptal jsem se už v tematu od tunera bohužel bez odp.

24.12.2010, 09:57 |
MaxxT mam 50tku plasmu od Panasonicu, obraz vyborny, nikde se nic nevypaluje a prumerna spotreba (merena na meraku co mam v zasuvce) je 166 W .. kdyz se divas na startrek tak i o dost min :-))
LG 50PK350 je dobra plazma, moc hezky obraz, pro me hezci, nez ma panasonic, zadne vypalovani, spotreba se taky da, do 200W vetsinou, takze to zere mene nez PC u ktereho mam spotrebu se zapnutym tunerem 230W :-) takze myslim, ze spotrebu neni treba resit...

24.12.2010, 10:16 |
Piskoteek | Upraveno: 2010-12-24 11:16:30
hledam full hd a třeba ta ps50c450 tušim neni..Panasonica bych chtel ale rozdil v 50" s tou LG je 5 prutu a za to se da koupit jeste třeba netbook či jina kravina.. spotřebu neřeším..
Rodice maji asi 3 roky Panasonic Viera 127 cm - je to model, co dostal Eisu, jedna z tech prvnich. Obraz pekny, hodne mile me potesil zvuk, ale ted jsem se dival a uprostred obrazovky se dela slaby zeleny prouzek (sirka tak 1 mm, vyska cca 15 cm). Rekl bych, ze odchazi obrazovka.
Na to, ze ta TV tenkrat stala tusim pres 100 tisic, tak me to hodne zklamalo. Urcite sel vyvoj hodne dopredu, ale rodice treba rekli, ze Panasonica uz nechtej, coz chapu.
Samozrejme vzdy a vsude se muze najit 1 vadny kus, ale zrovna oni na to meli tu smulu.

24.12.2010, 21:26 |
Veva jako Pistkoteek, spotřebu TV neřeším, zda zaplatím o 1000,- za rok víc mě nezabije :-)
takže počkám na názor Kapky až se vrátí od bráchy :-)
Veva:
[ Link ] nějake komentaře jsou třeba tu ohledne Lg

26.12.2010, 13:49 |
Kapka (M)
tak jsem byl vcera u brachy...moje dojmy z te 50PK350..obraz prijemny hezky,da se na to v pohode koukat..co se mi teda hodne libi ten USB vstup-dostal ode me k vanocum externi HDD,kam jsem mu hned narval 30 filmu..a špička obraz z toho HDD...ale on ma doma UPC-a to je teda katastrofa..ale jinak jestli si budu brat konecne domu novou plazmu do obyvaku,tak si ji vezmu asi taky..preci jenom srovnavat plazmu za 15 a za 30 je trosku rozdil.ale klidne ti ji doporucim-vem si ji

26.12.2010, 15:09 |
Veva Piskoteek: díky
Kapka: moc díky za info, zřejmě do ní skočím jak se dostanu zpět do Prahy :-)
zitra si pro ni taky jdu do h centra.už nebudu nic špekulovat protože se rozhoduju cca rok a s takovou bych neměl nejspíš nic.

27.12.2010, 00:02 |
Veva Piskoteek: já se pro ni dostanu až tak 30.12. tak mi hoď do vzkazů první dojmy :-)
bohuzel v H centru ju nemají, prej až po novém roce:(