Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > H: zkusenosti s Opel Omega C - 2.2DTi rv. kolem 02

o Navštíveno 1046x o
o 16.12.2010, 22:24 | Knightey-
Tak po Vasich nazorech na muj dotaz ohledne predesleho auto a to Ford Mondeo v nafte, si to kamarad radeji rozmyslel a pokukuje teda po necem jinem.
Vybral si tenhle typ auta, jelikoz to splnuje urcite podminky co chce. Jednalo by se o nakup na novy rok cc v lednu. Limit je stale tech 100t kc.
Ma v merku tyhle auta: [ Link ]
[ Link ]
[ Link ]
Chtel bych slyset Vas nazor co se opet tyce spolehlivosti, jizdnich vlastnosti ceny servisu a vydrz tehle motoru. Ja jsem mu narovinu rekl ze s temahle autama a ani motorama nemam zadne zkusenosti takze se radeji optam.
Tak predem diky ;)

o 16.12.2010, 22:31 | Kounect | Upraveno: 2010-12-16 23:31:05
Já bych do Vectry 2.2dti nešel. Po zkušenostech ve firmě, kdy je mělo komplet vedení se to sralo a sralo a nikdo to v servisu neuměl opravit. Tu rozsvícená kontrolka a po výměně komplet kabeláže, nepočítaje různá čidla a řj svítí pořád, tu auto nejede, druhý den funguje normálně apod., nakonec se to všechno prodalo hned po ukončení leasingu a zaplať pánbůh za to že je to pryč. Původně si firma zakládala totiž na Oplech...a nej co bylo a vydrželo byla Astra G, 1.7 nafta přes 400t km a skončila s ko čerpadlem, tak šla pryč. Do té doby jenom běžná údržba ( to jenom aby si někdo nemyslel že jsem proti Opelu zaujatej ;o) )
o 17.12.2010, 06:44 | jp1
když naftu v oplu, tak motor 1,7 DTi, neo CDTi, nebo 1,9 CDTi, ale to bude tím, že ani jeden není od Opla :-)
o 17.12.2010, 07:16 | TUNER
Hlavně že to GTS neni vůbec GTS ))) Taky jsem po nich koukal a sedan mě z těch 3 variant zaujal nejméně...GTSko je nejhezčí,pak kombajn a sedan je hnus... Ale koukal jsem po benzínech,takže s ropou netušim. Výkonově na tom nejsou nic moc,až po faceliftu ta 1,9ka se 110 kW by za to stála,ale to už je jiná cenová.
o 17.12.2010, 08:51 | addamec
Vectry až po roce 2005. Do té doby to byla hrozně poruchová auta.
Táta měl 2002 1,8 16V - problémy s elektrikou, vyteklé tlumiče (u 2 roky starého auta)
2004 2,2Dti - motor trochu traktor, ale více méně s ním nic nebylo. Během 2 let ale měnili na záruku poloosu, kompresor klimatizace, ložiska v převodovce (kdybys to měl platit, tak si myslím, že jsi v tom za 100)
2006 1,9CDTi 110kW - měl jen půl roku, pak změnil místo. Motor super. Auta se údajně už tolik nesrala.

Kolega má 2005 1,9 CDTi a víceméně bez problémů, jen drobnosti.
o 17.12.2010, 09:57 | H-Honza (M)
woe pises omega c a davas linky na vectru C....
takze pokud je rec o tech autech, zeptej se peppina, ma jak v tom svym signumu 2,2dti tak i v Efci vectre 2,2dti motory.
Co vim ja, dela jen bezny servis - filtry, oleje, brzdy, leje naftu a jezdi. Mel problem s nejakou... klapkou kterou nakonec koupil novou a je klid. Jinak obe auta si myslim jezdi bez problemu, ze by to byly nejaky poruchovy jebky bych rozhodne nerekl.
Nicmene signum dovezl z DE a vectru ma tusim po prvnim majiteli z nejaky firmy, takze obe ty auta byly slusny kdyz je kupoval, coz je zaklad, hledat neco takovyho, pripadne zkusit overit servisni historii tech aut, a s tim souvisejici stav tachometru...
Bezny dily jsou uplne v pohode, dneska uz je jedno jestli to je skodovka nebo opel nebo cokoliv, nejaky brzdy, podvozkovy dily apod. jsou na tom vcelku stejne co se cen tyce.
o 17.12.2010, 11:45 | H-Honza (M)
mam vyridit od Efci, ze s tim jezdi za 5,5l prumer, a je pravda ze brzdou silnicniho provozu neni ani jeden z nich.
o 17.12.2010, 22:19 | Knightey-
Jo sorry jsem vul, melo tam byt napsano Vectra :D
A tou Pepinovou Sigmou jsem jel jako spolujezdec, nejelo to spatne :)
Ale Sigma je malinko neco jineho nez ta Vectra.
Takze zatim to tu je tak nejak nerozhodne :)
Predam mu nazory a uvidime ;)
A mozna vezmu toho Pepina snama se na nejaky ty Vectry podivat ;)
o 18.12.2010, 09:35 | H-Honza (M)
singum je to samy co vectra, co se tyce interieru, mechaniky, podvozku apod.
Vectra se mi moc nelibi, leda snad v kombiku kdyz to ma spravnou barvu a kola, a rekl bych ze signum je koukatelnejsi, stejne prostorny, a mozna i za stejny prachy.
Chtel jsem hodit nejakej link z mobile.de, a kdyz koukam jak vsechny ty auta na mobile maji 200 000km v kolech a vic, a ty samy auta u nas dovezene z DE maji 130 000km u nas v bazaru... chjo. :O/
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3171 sekund.