Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Problém autobazar

o Navštíveno 1367x o
o 16.12.2010, 18:36 | bobmasitr
Ahoj všem, mám menší trable nebo spíš se chci zeptat zda má cenu se nějak vzrušovat.V září jsem prodával svoje vozidlo Fiat PUNTO MK 2 s tím že ho prodám a nebo že někde vezmu protiučtem atd.Nakonec jsem se v jednom autobazaru domluvil na výměně za vozidlo jiné za stejné domluvené částky.Já mám kupní smlouvu na to že jsem vozidlo prodal.A též mám kupní smlouvu na vozidlo nové.Dnes po nějakých 4 měsících se mi ozval autobazárista, že vozidlo nejede a že na něj ujel 96km.Přitom vím že asi 3 týdny po výměně vozidlo již nestálo v bazaru a jezdilo normálně po městě.Jelikož vozidlo bylo předtím polepeno velkými samolepkami MAGNAT na bocích a zadním skle je těžké ho přehlídnout.tím mi tedy pořád někdo ze známých říkal že ho vídají.Dnes jak mi volal říkal že na něj najel 96km a že odešla spojka.Já danému pánu opě vysvětlil stejně jako jsem podepsal při prodeji.že na voze jsme mu nezatajil žádné vady a že koupil vozidlo opotřebované,použité uměrně stáří a daným kilometrům.Ve smlouvě bylo uvedeno že Punto má najeto 200tis. nedalo mi to a jel jsem se podívat kde punto stojí a kouknu na budíky a na nich něco přes 210tis. tím tedy je jasné že lže a nemá najeto 96km.Mám se vůbec nějak vzrušovat?Já se s ním moc nevybavoval.Byl to jeden hovor.On mi oznámil že mu dochízí trpělivost a že je možné že dojde k výměně zpět.Díky za jakoukoliv odpověd

o 16.12.2010, 18:42 | Phitypaldy
Kdyby to bylo naopak tak te posle do prdele. Takze se nevzrusuj a v klidu mu vysvetli, ze vozidlo bylo jete a opotrebovane. Pokud si to uvedl i ve smlouve tak muzes mit dusi v peri. Kdyby chtel prudit tak mu rekni neco o tom stavu km a je. Kdyz nepomuze domluva tak pak jedine hruba sila :-)
o 16.12.2010, 18:44 | bobmasitr
Jde o to že smlouva je celkem jednoduchá, nic moc o stavu vozu.jen že vozidlo je opotřebované a ojeté úměrné stáří a kilometrům.O kilometrech se mu nechci nějak zminovat aby to nestočil a pak nemachroval.Já na novém autě taky už invvestoval a nevolám mu kuli tomu
o 16.12.2010, 18:46 | Legacy 2.5
sem to počítal a on myslel 96 km, ale denně, za ty 4 měs. to celkem odpovídá :-D
Neřešil bych ho, prostě bych mu tvrdil stále to samé, případně mu řekni, že tys do toho auta vrazil taky prachy a ať raději drží ústa :-)
o 16.12.2010, 18:49 | bobmasitr
Jde o to že já prodal auto v pohodě sice 10let starej fiat ale funkční a nic nezatajil.Já vcelku koupil ojetou audinu s dost věcma.Který už jsem dal do cajku.A ted aby na mě zkoušel výměnu zpátky když on auto zmrví a já do svýho už zainvestoval.nechápu o co mu jde.Navíc tvvrdí že s tím jezdí on.Když po městě s tím bylo viděno nejmín š různé řidiče za tu dobu
o 16.12.2010, 18:56 | Kesam
At jde do hajzlu.
o 16.12.2010, 19:01 | PAVELK
tady se přesně ukazuje určitá nadřazenost vůči určitým členům, jak jsem již kdysi v jiném threadu založeném zdejším moderátorem o mé osobě napsal že poikud se kupuje starší auto počítá se s investicema do něj, a nikdo mi to tenkrát nevěřil a byl jsem za špinavce co se vymlová a stáčí kilometry, doufám že už dnes na to jistí lidé mají jiný náhled. Je složité auta měnit natož ojetiny měnit či prodávat.
o 16.12.2010, 19:02 | bobmasitr
Já prostě něvím jesli na mě něčím muže nebo ne.S tímhle se setkávám prvně.
o 16.12.2010, 19:12 | PAVELK
nemůže na tebe s ničím, skoč si k právníkovi utratíš třeba 1000 kaček a on ti přesně řekne co a jak, nemá cenu se tady radit co se týče práva
o 16.12.2010, 19:13 | bobmasitr
Já se pouze zeptal na názor zde a to mi stačí.Protože vopravdu nevím co zkouší
o 16.12.2010, 19:18 | PAVELK
opravdu si zajdi za právníkem, tady je to jedna paní povídala, pokud si nejseš vědom žádného podvodu určitě na tebe nikdo nebude házet špínu, bohužel na mě ji házejí stále, někteří jen na oko aby se neřeklo,raději nejmenuju, občas jsou i vyjímky kteří se mě zastaly
o 16.12.2010, 19:22 | bobmasitr
No jde o to že nevim co po 4 měsících najednou volá a říká auto nejede.Jako 10tis km. je dost velká vzdálenost a spojka je spotřební materiál to nevydrží věčně.Někdo má 10tis na rok někdo na pul roku.
o 16.12.2010, 19:26 | Timbo
vis o co mu jde? prodal auto jinemu, dal mu zaruku a dotycny prijel po case ze je spojka ko. a on ted hraje na tebe divadlo a snazi se z tebe dostat prachy na novou spojku nez abys mu vratil auto. jenze on navraceni pozadovat nemuze ve smlouve nic takovyho nestoji tak popici. klidne bych se soudil. kdyby doslo k tomu ze tam jeste jednou pujdes tak si fofrem ten stav kilometru vyfot mobilem at ho fakt nenapadne to stocit kdyby se chystal soud.
o 16.12.2010, 19:27 | PAVELK
mě volal po půl roce takže asi tak, spotřební věc je celý auto, zajdi za právníkem a máš jistotu
o 16.12.2010, 19:32 | bobmasitr
Timbo:to mě taky napadlo to právě nafotit,jenže by si nebylo nic vidět auto je zapadaný a zmrzlý a já si svítil baterkou.Navíc nevím zda ho tohle vubec napadne.Přijde mi to ujetý řešit najednou po takovej době když s tím jezdil.Já bych to bral jako opotřebení.auto nemuže bejt furt v cajku když se s ním jezdí.Navíc prča je ta že audi mi dal bez baterky jako že mi nějakou mezitím půjčí a ted jí chce pořád po mě zpátky. A já mu do fiata dal baterku novou k tej starej i s dokladem.to na mě zkouší že baterka je KO a že jí byl reklamovat a ted že je zas KO.ten dotyčnej asi nemá vubec peníze nebo nevim.Audi stála v bazaru dva roky neměla ani technickou,lak v prdeli.Já to kupoval s tím vědomím,jelikož na kosmetiku nehraju.technickou to prošlo legálně.Lak je opravenej,přestířkanej auto je jako nový.Dal tam nový pneu,olej,filtry,opravil centrál.ted řeším rozvody a rozhodně se nehodlám s nějakým týplem handrkovat.Obě auta jsou starý popelnice za pár šupů,já chtěj jen větší auto
o 16.12.2010, 19:33 | bobmasitr
pardon, blbne mi net
o 16.12.2010, 20:13 | Rajdlos
mrdat tyhle smejdy bazarnicky
o 16.12.2010, 20:13 | Timbo
vim ze je to neprijemnej pocit ale fakt to neres. kdyz te bude otravovat tak mu rekni ze jsi byl u pravnika a jestli chce muzete to resit pravni cestou a uvidis ze ti da pokoj....
o 16.12.2010, 20:20 | bobmasitr
Timbo:nechci vhrožovat, oni maj ty svoje metody bazárnický a pak s tím budou jen problémy.Chci si jezdit ve svým autě, na který jsem si vydělal a z toho mám radost.Ale děkuju za názory,já se nechci jen plašit
o 16.12.2010, 20:35 | Timbo
to neni zadny vyhrozovani si myslim to je jen nenechani si srat na hlavu od ty bazarnicky spiny. ale jak pises je to tvuj boj. preju ti at to dobre dopadne
o 17.12.2010, 06:48 | BadyS
to mě řekni co to je za bazar že jezdí bazarník s puntem, a ty obcesy kolem baterky, to je vidět že to jě nějaký špekulant, kterej to zkouší...
o 17.12.2010, 07:45 | badczech
Ja bych se na nej tak vysral, ze by se z toho hrabal jeste za tejden... nenech si kazit vanoce..
o 17.12.2010, 07:48 | bobmasitr
BadyS:No teď už vím co to je za bazar ale slušné pojmenování nemám
Badczech:Děkuju a i tobě jinak přeji hezké Vánoce

jediný co udělám že baterku mu holt přivezu a řeknu sme si kvit a nashledanou.
o 17.12.2010, 09:08 | Kubais
Nic mu nevoz, pokud to nemáte ve smlouvě že mu pak vrátíš baterku tak na tebe nemá absolutně páky. To oni rádi zkouší a většina bohužel změkne a bazarníci budou zas vysmátí.
o 17.12.2010, 09:15 | bobmasitr
Kubais:ne ve smlouvě nemám nic o baterce k zápujčce.ALe zrovna tk já jsem hnup že jsem si tam nenechal vypsat co vše jsem dal a nedal.řešit ho asi vážně nebudu
o 17.12.2010, 09:19 | Alííí
Kdo dá záruku na spojku (převodovku, turbo, brzdy, motor, pneumatiky, atd.) je blázen. Pozdravuj pána v bazaru, a řekni mu at si zkusí vzít prášek. :-)
o 17.12.2010, 12:44 | sotek
Pokud máš ve smlouvě že Punto mělo najeto 200tis. km, tak bych to neřešil. S takovejma km je jasný že něco je potřeba vyměnit či opravit. Slušně ho odpálkuj a víc se s ním nebav.
Ale taky bych se necejtil nejlíp být na Tvým místě. :-/
Slušnej člověk má blbej pocit, zmrd bude vysírat bezdůvodně.
o 17.12.2010, 13:23 | Rudi
Kdyby se to stalo druhej den, neřeknu nic, nicméně po 4 měsících bych ho poslal někam. Na mě to taky tenkrát jeden zkoušel, koupil ode mě notebook a po 6-ti měsících mi volá, že ho chtěl jednou zapnout a nejede, že mě dá k soudu a podobně. Nic ti nezmůže, je to použitá věc, tam se to prostě stává...
o 17.12.2010, 13:28 | Vencaf
po 4 měsících? ten člověk musí bejt blázen, nebo zoufalec, kterej zkouší všechny způsoby jak z někoho vytáhnout peníze..
o 17.12.2010, 13:36 | Only_One
dobrej tragéd :-D
o 17.12.2010, 15:46 | .mycTD
hlavne tim, ze mu vyjdes vstric se ho nezbavis, naopak bude vysirat jeste vic a vymyslet dalsi picoviny.
o 17.12.2010, 15:48 | Alííí
Napiš o koho konkrétně jde, at se pobavíme. :-)
o 17.12.2010, 16:34 | Zdeny60
Vůbec o tom nepřemýšlej a klidně ho s gracií pošli do sedýnky:-) Spojka (tak jkao, tlumiče, brzdy, a miliarda dalších věcí je díl, který podléhá rychlémuopotřebení a o tím víc, když je dotyčný majitel prase a lempl). Jestli tě to potěší na duši, dokonce ani Subaru Czech NEUZNÁVÁ na vozech s boxer dýzl motorem vadu spojky (tvrdí, že jde o opotřebení a to se týká vozů v záruce !!!!! A ty tu řeší 10 let starou plečku? Usměj se na zjeba bazarnickýho, popřej mu Merry Christmas a td a nedělej si hlavu. Máš smlouvu? Máš. Stojí tam, že prodáváš ojeté auto se staverm úměrným stáří a najetým km? Máš. Adios, hombre... Brečíš na špatným hrobě, bych mu vzkázal... Vůbec to neřeš a užívej adventu, hochu....
o 17.12.2010, 16:43 | bobmasitr
Zdeny60: díky díky.No je vidět co jsou bázáristí zač obecně vzato, ne každý.Nevim co řeší na autě za takovýhle peníze.Není to mercedes za milion.Obyčejnej fiat 2000, 1,2 8V
o 17.12.2010, 16:45 | Rajdlos
ne kazdy, ale 99% ano :)
o 17.12.2010, 17:46 | rcman
Jestli ti on podepsal smouvu kde to auto od tebe kupuje, a je tam ten stav kilometrů. Může se podle mě stavět na hlavu stim že už ujel cca100km.

Hlavně spojka je spotřební zboží. A znáš to jak to je.

Znám lidi co s autem najedou 100 000km za rok, a ani po třech letech na tu spojku nesáhnou. A jsou lidi co sotva jim daji v servisu novou. Tak se doma otočeji a jedou zpět. Pak zjistíš že si na tý spojce přidržuje nohu apod.

Vůbec se tim nevzrušuj! Prodal si jetý auto. Nebylo nový, ale ojetý, a tim to končí. At se naučí jezdit a nebo si sežene mechanika kterej mu bude jezdit z vozejkem za autem... A po večerech montovat co upadne.
o 18.12.2010, 00:09 | Tea
Osobně bych na to šel s nadhledem, bazarníkovi sám zavolal a sdělil, že tohleto nemáš potřebu řešit a proto jsi zplnomocnil Mgr. Frantu Vomáčku z AK ..., který tě v této věci zastupuje a tedy je zbytečné aby tě jakýmkoliv způsobem kontaktoval a obtěžoval. Tvůj právní zástupce připouští možnost výměny vozidel zpět po úhradě nákladů na uvedení audiny do provozuschopného stavu v celkové částce 100 tyček, samozřejmě dokladovaných fakturami ze servisu a dále nabízí dohodu o narovnání, obsahující výše uvedené. Dobré ještě uvést, že právník tvého zaměstnavatele je placen paušálem, tedy není problém vše dotáhnout do finále a opět dodat, že veškeré záležitosti má řešit s AK a nikoliv s tebou. Pokud by po tomto ještě bazarník obtěžoval, pak celé předat jakémukoliv právníkovi, který zašle bazarníkovi jednoduchý motivační dopis, případně dotáhne do konce. Myslím, že tento spor nemá výherce, tedy je zbytečné si s tím dělat vrásky více než je nutné.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4178 sekund.