Navštíveno 2126x

Tohle téma zakládám už na zítřek, dneska sněžit moc nemá, ale zítra jo, tak jsem tady někomu ušetřil práci se založením :-D
Jinak mě dnes pobavila sms co četli v rádiu. Sněhová kalamita? Já žádnou nikde nevidím, jen nechápu ty řidiče co s autama stojí v kopci... Podpis Audi Quattro.
Thready o sněhu jsou už docela ohraný. To je asi podobný jako jaro a 100 a jeden o přezouvání na letní (speciálně pro Slima) :-)))

16.12.2010, 13:32 |
muSlim | Upraveno: 2010-12-16 14:31:22
2 Tuner#2: a k tomu by šla ďalšia "Kalamita, nekalamita, mňa momentálne štve ten vodič predo mnou, čo spomaľuje dopravu do kopca v Audine. Subaru Symmetrical AWD"

16.12.2010, 13:43 |
Veva :-D

16.12.2010, 14:10 |
Ravo To Slim a Tuner2:
"...nechápu proč stojí tady ti dva frajeři v Audině a Subaru u nás na sjezdovce." Řidič rolby PistenBully ;-)
2 Ravo: "Došiel som až na zjazvodku, rolba potrebovala vytiahnuť a teraz machruje na pásoch, že áno... Subaru" :-D
sorry mimo téma ale prosě se mi vybavil tenhle joke:-)
Maják
Toto je kopie rádiové konverzace mezi americkou námořní lodí a Kanaďany - nedaleko pobřeží Newfoundland, říjen 1995.
Kanaďané: „Prosím, odkloňte váš kurz o 15 stupňů směrem na jih, abyste se vyhnuli kolizi.”
Američané: „Doporučuji, abyste vy odklonili váš kurz o 15 stupňů na sever, abyste předešli kolizi.”
Kanaďané: „Zamítnuto. Vy musíte odklonit kurz o 15 stupňů na jih, abyste předešli kolizi.”
Američané: „Tady je Kapitán americké námořní lodi. Znovu opakuji - odkloňte váš kurz.”
Kanaďané: „Zamítnuto. Opakuji - VY MUSÍTE odklonit kurz.”
Američané: „Tady je letadlová loď USS Lincoln - Atlantická námořní flotila Spojených Států. Jsme doprovázeni třemi torpédoborci a třemi křižníky s plnou leteckou podporou. Trvám na tom, abyste VY změnili kurz o 15 stupňů severně. Opakuji, 15 stupňů na sever nebo počítejte s opatřeními, která zajistí bezpečnost naší skupiny.”
Kanaďané: „My jsme maják. Čekám vaši odpověď.”
Na zítra toho hnusu až zas tolik nehlásí, cca 5 cm, že by to byla kalamita
[ Link ]
Tygr: NJ ale v Praze je i 5cm kalamita, tak jistota je jistota :-D
v praze neni kalamita:o) a ani kalamity jane :-D

17.12.2010, 07:25 |
TUNER | Upraveno: 2010-12-17 08:26:23
Já nevim,ale mě už to přijde fakt trapný,jak všude v rádiu hlásí kalamita,kalamita,pokud nemusíte,raději ani nikam nejezděte.... akorát tim straší posraný řidiče,který už tak jsou ze sněhu vystresovaný a tohle jim moc nepřidá a ještě víc zmatkujou. Proč to proboha vysílají celoplošně...chápu to když někde padlo za den půl metru,to jo,ale ať si to vysílají regionální rádia,ale v Plzni za poslední tejden padlo tak 3 cm sněhu a slyšim to dnes a denně.......a já pořád čekam že něco padne a těšim se a ono nic :( Koukal jsem včera večer na radar a přes celý německo mrak,sněžení...tak si říkam super,ráno si užiju cestu do práce na sněhu...no a ráno tady tak 0,5 cm sněhu....jako doprdele,kde se to vždycky vysype ??? Já chci pořádnou zimu s pořádnou dáfkou sněhu kuaaaaaaa....:/
Uz to zase zacina, od rana napadlo celych 8mm snehu!! :-D
Slim & Ravo :-D :-D
Tuner: treba tady u nas nahore v Liberci, letos je tu konecne poradna zima jak ma byt, ale doufam, ze snehu jeste neni konec :)
TUNER: zastav se v Myťi, tam napadlo za celý týden 30cm, já už ten sníh nechci ani vidět, odházel jsem ho snad 2tuny :-) a to je teprve prosinec.
Tuner : klidne se stav, mas to 100km a sype se to tu uz par dni v kuse :-)
fotka stara cca 5 minut

Tuner:
no moc, s tebo, hochu nesouhlasím. Resp. souhlasím s tím, že by bylo přesnější uvést lokálně, kde je riziko atd. Jen z tvého přípsvěku čtu mezi řádky velkou porci pohrdání těmi, kdo jezdí v zimě opatrněji, než kdy jindy a o to víc, že se blíží vánoce, což, jak sám uznáš, vyláká na silnic tolik lidí, že to není až hezký. Takže za mou osobu mám stokrát radši řidiče, který jede radši pomaleji, než by mohl, ale dojede bez toho, že ho pak někde tahají z vraku a zaměstná desítky lidí od policajtů, přes hasiče a zdravotníky až po rodiče.. Ne ne, kamaráde, radši jeď pomalu a říkej si, že není nic horšího, než risk v kombinaci s přehnaným sebevědomím. A nezlob se na mě, je advent, vánoce se blíží a pár let už jezdím, abych mohl trošku kritizovat některé postoje k provozu na silnicích...
2 Zdeny60: a presne preto jazdíš za 7 s 2.0R a za 9 s 3.0R :-D
</joke> << ? :-D
Slim: jj, někdy je to tak:-)

18.12.2010, 10:41 |
DaveX Only_One: přidávám pro ty s menší představivostí :D
[ Link ]
Zdeny: ano, ale pak je tu další faktor a to ten, že pokud jede kilometr dlouhá kolona za autem s nálepkou Z co jede 30-40km/h tak nervozita řidičů jedoucím za nim stoupá skoro exponenciálně a tím pádem i teoretický nebezpečí průseru
Zdeny, Tuner: za ono "kalamita, nikam nejezděte" bývám rádiím celkem vděčný - ti řidiči, kteří jsou ze sněhu naprosto vystresovaní, pokud mají jinou možnost, dosti často ani nevyjedou, což je, myslím si, pro některé z nich dobře, neb nezpůsobí svým strachem krizovku/nehodu.
Když jsem skoro před 15lety dělal autoškolu, můj instruktor měl (a má, občas se potkáme) krásnou a velice pravdivou "mantru":
1. Sedneš-li za volant, mysli jen na jízdu, věnuj se řízení a nemysli na nic jiného nebo se ti to šeredně vymstí
2.Kdo se bojí, ať jde vrátit řidičák; zdravého respektu je třeba, nikoliv však strachu, strach zpomaluje, oblbuje a bohužel zabíjí.
maresk: tak pak bych chtěl mít zaměstnání při kterém bych nemusel neustále myslet a řešit nějaký průsery kdy si nemůžu dovolit sednout za volant a uplně vypnout
ad 2- naprostá pravda
Luke_288: jj, to já bych taky rád - polovinu času, který strávím v autě, řeším i po telefonu IT potíže zákazníků a kamarádů - BT HF už používám i v kanclu, abych nemusel mít telefon v ruce :-D, ale ten první bod je mířený hlavně na adepty usilující o řidičák a lidi, co nemají cit pro volant (a kterých znám bohužel hodně).
Zážitek ze včerejší jízdy:
jel jsem s manželkou navštívit otce a jeho přítelkyni do Hlinska v Č. - tedy toho Hlinska na ČM vysočině. Za Svitavami byla silnice místy jako zrcadlo. O to to bylo zrádnější, protože nikdy nevíš, kdy to přijde. A tak se jelo opatrně. Jel jsem do 70-80, místy to fakt víc nešlo. Pár aut jsem předjel, našli se i takoví, co předjeli mě. A ve vesnici Borová se na mě nalepil střihoun s dodávkou, shodou náhod s pražskou SPZ. Když jsem jel ve vesnici 50, lepil se mi na řiť tak na 2 metry. Probrzdil jsem ho lehce, tak dal asi 200m pokoj, ale za chvíli už byl zase na nárazníku (podotýkám, že ho mám od nedávného ťukance -viz pár dní zpět o tom, co se může stát doma na dvorku) nový:-)
Před koncem to nevydržel, začal na mě blikat a posléze dokonce i troubit.To asi abych ve vesnici přidla jel rychleji, nevím. Vítězoslavně mě předjel a kdo zná, tak za Borovou je takový mírný stoupáček, dvě zatáčky a asi 600m klesání k přejezdu. Než jsem ho já dojlůe na tom klesání - hádejte, kde byl?? :-)
No byl tam - ona ta silnice byla fakt jak sklo - byl napasovaný v příkopu NA DRUHÉ STRAŇE!!! Štěstí bylo, že nikoho blb nesejmul, co mohljet v protisměru. A pořekadlo? Platí. SPěchej pomalu.
Zastavil jsem - ten blekotal jak starej blekota, nožičky se mu klepaly jak ratlíčkovi a ani žváro si nemohl zapálit. Kdo ho vytáhnul, netuším, odjel jsem, když spěchal a nic se mu nestalo, jistě si někoho našel. Nedaleko v lese sváželi klády, tak mu jistě s honem přijeli pomoci.
Takový malý zadostiučinění jsem z toho měl a věřím, že pak už spěchal fakt jen 50. Víc si určitě netroufnul.
Á propos: kdo včera poslouchal dopravní hlášení ČR1, tak mi dá za pravdu, že co 20 minut hlásili furt to samý, jen z jiných míst: 2 auta bloukjí silnici po srážce, tam se srazila dvě auta... Fakt, Co chvíli. Kuwa lidi, co je?
tak to bych se mu snad i vysmál. mě včera to samý, ale bez toho konce. vezu si auto, najeto 300km, takže volnou a krz vesnice a na plný čáře na mě na metr nalepenej se starým pětkovým bmw, nakonec předjel přes plný do zatáčky.
Luke_288: víš, původně, jak jsem byl na něj po právu dost nasr*nej, jsem mu chtěl "promluvit" do duše. jenže, může se to stát i mně, tak jsem radši neříkal nic, ale vytrestal se sám. Ne nadarmo musel vidět všechny auta jet jak s hnojem, důvod to mělo...