Navštíveno 1088x

tak i ja potřebuju helpnout s darkem.
Jakou koupit kameru, nebo aspon znacku? je to pro starsi zenu (dovolena, vnoucata, rodinne oslavy, atd.)
nemam zadny podminky, snad jen zaznam na pametovku (ale to uz je asi bezne)
Pripadne aspon poradte podle ceho vybirat a ceho se vyvarovat. Nemam o tom ani sajnu :-)))
Uz nekdy tocila? Radsi bych volil nejakej slusnej, user friendly fotak. (kdyz to vezmu kolem a kolem, tak nejakej slusnej bude umet i HD video) Roztresenejch zaberu, kde se zoomuje o 106 a svenkuje ze strany na stranu jsem uz videl mraky a na 90% domacich videi se neda koukat...
Osobně mám taky spíš v merku foťák s možností nahrávat Full HD video. Jenže se rozhoduju mezi canon eos 60d nebo 7d, což asi nebude úplně pro tebe ten správnej tip na výběr :o(

15.12.2010, 15:34 |
clown hele, vem ji at si to osaha .. :o) ja vim, blbej napad..
nema segru ? najdi jinou zenskou co ma podobne dlouhy prsty .. :o)
protoze mel jsem doma 4x JVC v HD jak na karty, tak HDD a zensky sedla do ruky jedna. co model, tak jinak spoust, popruh atp .., ja s tim problem nemel.
Pro Ty co tady radí točit video foťákem, už jste to někdy zkoušeli?
U kompaktu se obvykle skokově mění expozice a obraz výratně tím pádem poblikává sem a tam.
U zrcadla pro zmnu nejde ostřit, respektive jde, ale co jsem měl v ruce třeba zmíněnou 60D, tak při každém namáčknutí spouště aby to zaostřilo objektiv přejede s ostrostí sem a tam než se ustálí a ostrém obrazu, takže opět nepoužitelné...
Ale jinak v zásadě souhlas s tappajou, když vidím kvalitu video záznamů a ono i fotek co dnes tvoří 95% populace, tak je to děs a hrůza...
Souhlas s Tunerem. Natáčení kompaktem znamená skokovou změnu expozice a natáčení zrcadlovkami (alespoň 90% těch stávajících) znamená nemožnost automatického ostření během natáčení, což znamená prakticky naprostou nepoužitelnost pro cokoliv kromě filmování krajinky na širokoúhlý objektiv :-)
Jestli je to pro starší ženskou, tak bych se vykašlal na nějaký ovládání dotykem, to je pak spíš na obtíž. Prostě něco za 6-8k pěkně s čudlíkama.
Mr.Scully: Přesně tak to je jediné využití co mě napadlo a nebo ostřit ručně, ale to chce cvik a stativ... Prostě nepoužitelné obojí.
Píšeš o 90%, to už je nějaké zrcadlo co umí i automaticky ostřit? Pokud ano jaké s jakým sklem?
Jasny, nemyslel jsem aby mela fotak misto kamery, ale na nejaky klipky ala sfouknuti svicek z dortu to staci. Ja osobne nesnasim koukat na jakykoliv domaci videa, kor kdyz kameru v ruce drzi nejakej umelec, svenk zoom, svenk zoom... to bych blil.