Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > IT: grafika do PC DELL

o Navštíveno 2422x o
o 11.12.2010, 22:21 | ACEMajky
Zdarec, pouzivam doma DELL optiplex 745 jako HTPC a chtel bych do nej poridit nejakou grafickou kartu, abych si mohl zahrat hry co mam uz nekolik let doma

Rychar Burns Rally
GT2 a jine

chtel bych si je konecne zahrat v nejakem leprim rozliseni, napojeny to mam na plazmu panasonic X10Y (42")

jelikoz do PC musim dat low profile grafarnu, co do toho PC poridit?
Koukla sme na tuto kartu:
[ Link ]
koukla sem ze ma i HDMI vystup, coz je + i kdyz momentalne pouzivam redulci DVI to HDMI

pak jeste na okraj dotaz, TV ma rozliseni 1024x768 a ja mam porad problem s nastavenim obrazu, kdyz jedu pres VGA vystup a pustim na PC neco, co je 16:9, tak nahore a dole mam porad cerny pruh a obraz je sisatej, TV na VGA vstupu muzu prepnout pouze na 16:9 ci 4:3 (na format 4:3 uz to sisaty neni, ale pak jsou pruhy vlevo a vpravo - no proste je z tooh pak 55cm uhlopricka +- :) )

Tak sme poridil kabel DVI to HDMI abych mel sanci prepinat na TV pomery stran, ale tady se mi zase obraz na TV ukazuje jakoby v okne - neni pres celou obrazovku. Co me napada, ze je naprd rozliseni TV, jelikoz je 1024x768 coz neni 16:9 a TV to nejak resi, jako ze pixely jsou obdelnicky, misto ctverecky, muze to byt tim, ze vlastne rozliseni je 4:3 a ja z toho chci dostat 16:9 - i kdyz sme to zkousel na 22" LCD u brachy, ktery je full HD, tak na ni jsme z youtube pustili nejaky full HD video a taky mel cernej pruh nahore a dole.

Diky za rady

o 11.12.2010, 22:27 | ACEMajky
[ Link ]
A nebo tak tuto - predpokladam ze GT bude vykonejsi nez GS

ale priznam se, ze nejmodernejsi kartu grafickou co mam doma v PC je AGP a to 6600GT - takze nai nevim, zdali tam tahle PCI-E pude

o 12.12.2010, 12:13 | Nismo.Power
asi vyber podle ceny .....
hlavně si dej majzla neb ten pc je BTX takže majzla na dýlku karty a vejšku větráku.... myslim že u těch smallfactor case neni takovej problém neb ty lowprofile karty nejsou většinou velký ale u normál 745 je problém dát vpodstatě jakoukoliv silnější kartu právě díky BTX
o 12.12.2010, 22:01 | ACEMajky
OK, diky, takze PCI-E by melo byt kompaktibilni?

Jaka grafarna by mela smysl do tohodle PC, je v tom nejaky C2D a frekvence ted nevim 2,2 tusim - kouknu v praci...
o 12.12.2010, 22:22 | Nismo.Power
pci-e samo jde cokoliv když to bude lowprofile.... smysl je fakt jen podle toho kolik chceš investovat :) v lowprofile toho moc na výběr fakt neni :) je pomalu jedno co koupíš stejně....
o 12.12.2010, 23:16 | jasisoft | Upraveno: 2010-12-13 00:15:45
no pokial tam mas agp tak tam pci-e nadostanes.... ale podla toho co pise dell to nema agp slot ale pci-x x16 cize tam dostanes relativne hocijaku grafiku, len pozor na rozmery. a samozrejme na pridavne napajania grafik atd, kedze podla veku toho pc to nebude mat nejake zvolne napajacie kable pripadne pridavne napajanie na grafiku.

ta geforce 9400 by mohla byt dobra volba. nieco podobne som riesil u nasich v pc a dal som tam staru geforce 7300 a staci to. a zakladne 3D na tom funguje celkom slusne.
o 12.12.2010, 23:42 | 1kw
DELL optiplex 745 existuje v nekolika provedenich (MINITOWER, DESKTOP, SMALL FORM FACTOR, ULTRA SMALL FORM FACTOR).do minitower jde nacpat klasicka pci-e grafika, do desktop a small form factor jde low profile grafika a ultra small form factor pci expres stol nema, zalezi jake mas provedeni...
Klidne bych tam dal tuhle [ Link ] nebo [ Link ] pokud se vejdou, s napajenim by nemel byt problem jelikoz nemaji exteni napajeci konektor, limitijici budou jen rozmery.....:)
o 13.12.2010, 08:33 | ACEMajky | Upraveno: 2010-12-13 09:32:44
Takze Win udavaji jako CPU Pentium 4 3,2GHz, bedna je tato:

foto k příspěvku  od ACEMajky

o 13.12.2010, 08:34 | ACEMajky
V bedne to vypada takto

o 13.12.2010, 08:34 | ACEMajky
jeste jedna

o 13.12.2010, 08:35 | ACEMajky
A foto nejake te karty co ej tam zasunuta

mam pocit ze sem to kdysi zkoumal a ze je to PCI-Express

o 13.12.2010, 08:41 | kuja
Tak ja se pridam ke zkusenosti propojeni stejny plazmy k PC/NTB, minulej tejden sem mel chut si neco zahrat na plazme, tak sem vzal VGA kabel, HP notebook a pri nastaveni nativniho rozliseni plazmy na ntb byl obraz krasne pres celou plochu a ostrej, az me to prekvapilo. Grafika v ntb je nejaka Ati X2300 128Mb, hru sem zkousel NFS: Most Wanted.
o 13.12.2010, 08:47 | ACEMajky
tak ja co se plazmy tyce sem si s tim pohral, mel sem na PC nastaveno rozliseni 800x600 abych ze sedacky neco videl kdyz sem na netu a poustim nejaky stream video...

Kdyz nastavim rozliseni na vetsi, tak se ukaze v menu TV volba rozliseni, tak sem vcera nastavil na PC i na TV 1280xneco a zda se, ze je vse OK - ale to sem jen narychlo projel, musim si pak nejaky film pustit a pokoukat, zdali to bude jeste sisaty
o 13.12.2010, 08:52 | Nismo.Power
a neni to GX620 náhodou ? :) ale to je putna...samoje to PCI-E už od GX280 takže cokoliv lowprofile co je pcie to tam nacpeš....
jinak to co tam máš ted je pouze výstup na DVI od integrovaný grafiky resp. lze to použít dokonce na dva monitory ale jinak je to uplně k h... :)
o 13.12.2010, 08:53 | ACEMajky | Upraveno: 2010-12-13 09:52:34
Tak CPU je Intel Pentium 4 641 3,2GHz
Cedar Mill
o 13.12.2010, 08:56 | ACEMajky
NP a ostatni, diky za info, vyberu teda nejakou grafiku a lupnu ji tam a doufam ze si konecne ty my hry zahraju v poradnym rozliseni

doted sem to hral (jednou az 2x do roka) na Sempron 2600+ grafika 6600GT

no proste na nizky rozliseni a orezanou grafiku a i tak se to trhalo - a to je u aut docela naprd

o 13.12.2010, 09:18 | ACEMajky
NP - jinak stale myslim na nabidku noutase pres tebe - psali jsme si kvuli tomu dell latitude D510 (ten muj firemni uz sem vratil rediteli a ted cekam, zdali nedostanu new noutas (nejaky 3ks se objednavali, otazka zni, pro koho...), pokud nedostanu, tak vemu od tebe tu D510...
o 13.12.2010, 22:51 | ACEMajky
jeste dotazek, ted sem si na tomto dell pustil MKVcko 10GB s Avatarem, fakt sem byl prekvapen nad kvalitou obrazu i na HD ready TV - no proste sem slintal...
ale to PC to proste nestiha, pomuze tomu pri prehravani treba ta new graficka karta, nebo je to proste dany tim, ze je to kanclarsky PC (mam pocit, ze sem v eversoftu videl, ze FSB je na 200MHz)

prece P4 C2D 3,2GHz by to melo davat, a to ve spravci uloh jeli obe jadra na 100% pri prehravani...
o 13.12.2010, 23:27 | Nismo.Power
to neni P4 C2D ale je to P4D a to je setsakramentskej rozdíl.....
P4 procesory byly od prvních po poslední modely zcela tragický záležitosti který jen dělaly teplo a výkon se odstěhoval do humpolce.... P4D byl pouze výkřik do tmy a pokus namontovat dva radiátory na jednu malou destičku který vyústěj do jednoho bojleru a tam se to semele... HyperThreading byl taky těžkej průser a tohle k tomu nemělo taky daleko.... 2 starý hnusný jádra P4 na jednom CPU vyustěný k jedný chache je prostě jen na office práci né na přehrávání MKV pokud tomu alespon trochu neakceleruje nějaká pořádná grafika.... procesor sám o sobě se z toho může leda oběsit..... FSB 200 je v pořádku...
o 13.12.2010, 23:37 | jasisoft
nismo chcel povedat ze kazda poriadna grafika uz od dob nvidia 7300 a ati 9550 ma akceleraciu videa. cize mkv pojde v pohode....takisto aj bluray atd....
o 13.12.2010, 23:37 | ACEMajky | Upraveno: 2010-12-14 00:37:17
cili podle toho co pises, pokud poridim nejakou grafarnu, tak by mi MKVcka mohli fachcit v pohode, nebo to nema smysl a radeji setrit na komplet new PC? popripade koupit nejaky media center a je vyreseno... co se teda prehravani full HD tyce
o 14.12.2010, 00:03 | jasisoft
pokial tam capnes nejaku novsiu grafiku od ati alebo nvidia, tak odlahcis procaku a to poriadne. nasim som postavil lowend ultralacne pc s celeronom, 2gb ram a grafikou nvidia 7300 a vsetko slape v pohode. starsie hry, mkvcka, internet atd. pamatam si dobu, ked na starom pentiu 200MHz sekali klasicke dvd video a ati vtedy predavala grafiku, pripadne len pridavnu kartu, ktora podporovala hardware decoding mpeg2, cize zrazu nic nesekalo a mohol si kludne pozerat filmy. a u teba je to nieco podobne. mas intel grafiku ktora je dobra tak do kanclu na office a nie na multimedia. ked ju vymenis tak sa to urychli. napriklad novy adobe flash podporuje prehravanie youtube tiez cez grafiku. a rozdiel je dobrych 40% poklesu zatazenia procesora. cize ked to zhrnieme, skoda vyhadzovat prachy za cele pc alebo multimadialne centrum, ked zostava je stale plne puzitelna a staci ti zainvestovat napriklad do tohoto [ Link ] alebo [ Link ] alebo [ Link ]

zalezi na peniazoch a ci chces pasivne chladenie, alebo ventilator atd.....
o 14.12.2010, 00:08 | ACEMajky
OK, diky moc, nejak se v tom proste uz posledni doubou neoriantuji :)

Pocitam s investici do grafarny 1000-2000,-Kc
o 14.12.2010, 23:00 | ACEMajky
Tak uz mam 2 kandidaty z rad ATI:
pasivni chlazeni:
[ Link ]
S vetrackem:
[ Link ]

ted du kouknout na NVIDIA
o 14.12.2010, 23:07 | jasisoft
asi radsej by som siel do pasivu. na low profile kartach byvaju malinke vetracky ktore vedia pekne hnusne hucat a po case odchadzat....
o 14.12.2010, 23:23 | ACEMajky
tak to vidim na tuto ATInu, v tech NVIDIA bych asi vzal 210ku,ale nejak mi to u nich pride desne chaoticky
[ Link ]
o 14.12.2010, 23:41 | jasisoft
jop, 210 je vlastne 9400 cize 8400 cize 7300 s inym designom.... :-) ak si to este dobre pamatam....
o 15.12.2010, 08:24 | ACEMajky
kurnik, hledam ejste nejakou 5.1 lew profile zvukovku,a le nemuzu nic najit za rozumny penize, uz sem myslel ze koupim CREATIVE SOUND BLASTER AUDIGY SE ale jak sem procital forum an CZC tak je to krize rozchodit pod Win7
o 15.12.2010, 15:31 | jasisoft
toto je moc drahe ? [ Link ]
o 17.12.2010, 16:46 | ACEMajky | Upraveno: 2010-12-17 17:54:10
jasisoft - koupil sem tu externi za 600,- - davat za zvukovku pres 1000,- je pro me moc - stejne na to nemam repro, abych to vyuzil - mam drevo geniusy

takze dneska prisla ATI radeonka HD5450 a prd, po instalaci a pusteni mkv se video stale trha - co zhruba 2s, to hehke trhnuti. CPU jede na 50-60%

kodeky mam instalovany tyto - mega pack
[ Link ]

tak nevim, poustim to ve windows media playeru classic
pak kladika windows media player - tam nabehnou i kosticky

a pak jeste km player, nic nepomaha

mate nejakou radu?

jinak jedu pod win7
o 18.12.2010, 00:37 | jasisoft
ake ovladace na grafiku pouzivas ? dufam ze si instaloval najnovsie amd catalyst a nie tie zakladne co su vo windows alebo na cdcku ku grafike.
o 18.12.2010, 06:45 | ACEMajky
priznavam se, pouzil jsem original z cd-rikal jsem si ze co se videa tyce,tak v nich zase takovy rozdil nebude. Ale kdyz to pises,tak me hned napada,ze karta uz je nejaky ten patek natrhu a tak i cd s ovladaci bude asi hodne stare
staci stare ovladace odinstalovat, nebo bude treba procistit i registry?
o 18.12.2010, 09:28 | ACEMajky
tak sem nainstaloval nejnovejsi catalyst a prd... - je to stejny

ale prekvapuje me, ze kdyz pustim GPU-Z, tak to pise, ze pameti bezi na 667MHz, ale v popisu karty na alza.cz je ze maji mit 1600MHz - jak je to mozny?

o 18.12.2010, 09:28 | ACEMajky
catalyst pise

o 18.12.2010, 09:33 | axetom
Aby tolik nezrala, mela by byt origo podtaktovana. pokud spustit 3dmark nebo necograficky narocnyho, mely by takty vyskocit nahoru.BTW pameti pokud si paamtuju maj x2 takze bezi dle yho 667x2mhz
o 18.12.2010, 09:52 | ACEMajky
667x2=1334 - coz neni tech 1600 co ma mit

porad resim to video, co mam konkretne nainstalovat ze stranek ATI - je tam toho milion, aby se v tom prase vyznalo...

vsude pisou ze tato karta je pro HTPC vice nez vhodna, a ze na CPU a podobne nezalezi, tak proc se HD video trha...? Nekdy se netrhne, ale jenom jakoby zpomaly a vypadne zvuk, du jeste zkusit instalovat externi zvukovku, jestli to nepomuze

Z origo CD sem instaloval i nejakou podporu pro posilani zvuku pres HDMI, ale zvuk pres HDMi nejde, tak ja uz nevim :(
o 18.12.2010, 10:20 | ACEMajky
tak uz vyreseno - musi se v prehravaci povolit DXVA akceleraci, ted ma CPU vytizeni asi 16%
o 18.12.2010, 10:54 | ACEMajky
takze ted uz prosim poradte jenom s taktem pameti - jenom abych vedel, ze mi z alza.cz poslali opravdu to co sem si objednal, objednal sem [ Link ] cili:
Frekvence:
Jádro: 650 MHz
Shadery: 650 MHz
Paměť: 1600 MHz

a ted sme pustil hru WRC FIA World Rally Championship a CPU-Z mi stale ukazuje 667MHz - viz priloha, kde jsem si dal zobrazit max hodnotu behem hrani

o 19.12.2010, 00:19 | jasisoft
mas presny typ tej grafiky ? konkretne ake sku je na krabici ? 5450 ma oficialne uvedene toto - This new card comes with supports for PCIe 2.1, but will work with older PCIe configurations such as PCIe 2.0 and 1.0 as well, so there is no need to worry about compatibility here. co znamena, aspon podla mna ,ze pokial je v starsom pci-express slote, ktory dokaze pustat mensiu stavu do grafiky ako verzia 2.1, sa grafika sama decentne podtaktuje aby fungovala.
o 20.12.2010, 07:47 | ACEMajky
je t tato:
[ Link ]

jeste kouknu na krabici, co myslis tim "sku"? - preklep, nebo o co de?
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4564 sekund.