Navštíveno 1119x

tak jelikož je zima a auto mi stojí v garáži chtěl bych ho nablejskat jako psí koule,můj cíl je aby lak bylo jak zrcadlo. Byla mi doporučena nějaká pasta 3M.Doporučí někdo třeba nějakou jinou lepší + leštičku. Nebo spíše nevyplatí se dát to do specializovaný firmy u nás ve městě???chtěj za to dvojku
oni ty věci na to stojí celkem pěkný peníze, takže je asi lepší to svěřit profíkovi ;-), ale zas to udělá radost, pokuď si to člověk udělá sám :-)
je to možná tak, že i cesta může být cíl ;-)
Pokud na tu firmu máš kladný recenze tak není co řešit. Ty jako amatér při pořízení nezbytnýho materiálu a leštičky v tom budeš za několikanásobnou částku a navíc ti furt chybí znalosti a zkušenosti.
Luke-Jeep : I na tom je něco pravdy, ale zrovna u renovace laku bych neřekl:) Spíš vlastníma rukama se může zaměřit na následný zakonzervování čili vosk apod. náležitosti.

09.12.2010, 21:03 |
Kesam Hele tedka v nějakém časopisu jsem narazil na balíček od SOMAXu a tam je ve finálku ochrana laku na 1 rok ale musí se to udělat fakt precizně jinak je to vyhozenejch asi cca 1300kč

09.12.2010, 21:05 |
Kesam Já bych do toho šel,ale auto leštím každejch 14 dní takže to má předleštíno do konce svého života :D
Na tu firmu mám kladný recenze,navíc sídlej naproti kde pracuji. Tak to asi nechám udělat u nich a pak předpokládám stačí udržovat jen voskem:)

10.12.2010, 10:32 |
H-Honza (M) | Upraveno: 2010-12-10 11:31:56
po ruznych domacich pokusech jsem nechal XK8 udelat v profi firme, a tvrdim ze doma nema cenu se s tim srat.
Naklady na nakup pasty, lestenky, vosku, a slusny lesticky jsou dost vysoky, takze to necham radsi 1x rocne udelat profika a mam klid.
Mam doma 3 profi pripravky od 3M, co mi poradil lakyra, kazdej v myslim 1lt baleni, a cenou asi 800 za baleni, koupil jsem nejakou hobby lesticku, ktera po dvou hodinach nekonecne prace zdechla. Pac nejaka ta lepsi by stala 8t, kaslu na to.
Ten kluk co mi to delal rozlestil skrabance, ozivil barvu, uzavrel lak nejakou politurou s nano teflon nevim cim, cemuz jsem sice moc neveril, ale bylo to poprve co jsem uznal ze to ma smysl. Auto vypadalo dokonale, a viditelne zustavalo chraneny cca 6 mesicu, kdy jsme stale pozoroval ze pri myti vodou steka voda jako z cerstve navoskovaneho auta. Pak ho stacilo vzit jelenici a vypadalo zase dokonale.
Pokud budeš chtít poradit s údržbou auta, tak mě klidně kontaktuj, nemusí to stát tisíce aby to vypadalo a fungovalo jak ma.