Navštíveno 930x

prosím o radu. Potřebuju aby mi to samo doplňovalo před číselnou hodnotu písmenko. V celém slopci stejné písmeno (v jednom D, v dalším R). Jak to jednoduše pořešit?
Napadá mě =CONCATENATE("D";sloupec s tou číselnou hodnotou)
bohuzel :-(

su v tomhle lama, tak jestli se to má udělat jinak, tak mě prosím nakopni...
To je tak prťavé že to nepřečtu:(
uložit obrázek jako.... :-)
Jo to sem zkusil,ale jak je to zmenšené tak i po zvětšení to není čitelné:-P (jankubicik(a)seznam.cz)
Zephyr: ...jak jednoduché...

03.12.2010, 12:09 |
Zephyr | Upraveno: 2010-12-03 13:32:06
giuseppe> toale budu muset do sloupce a psát hodnotu a ve sloupci b se to bude zobrazovat s tím písmenem pokud se nepletu.
Abych to upřesnil mám tabulku nástrojů a do jednoho sloupce si píšu průměr a do druhého rádius. A chci abych psal jen tu číselnou hodnotu a nemusel psát i to písmeno.....

03.12.2010, 12:09 |
Kubais | Upraveno: 2010-12-03 13:32:42
Nebo :D
Jen se to teda blbě rozkopírovává pro jednotlivý řádek..nebo to taky neumím :)
Zephyr: joo..a až to budeš mít hotový, tak ten první sloupec skryješ, pokud se Ti to nelíbí, nebo to uděláš přes listy, jde o to, jak chceš aby to vypadalo:-)
jde o něco takového:

03.12.2010, 12:15 |
hanx a proč do nadpisu toho sloupce jednoduše nenapíšeš "radius nástroje (R)" a dolu potom jen hodnoty? jako když někam píšeš jednotky veličin, taky je pak nepíšeš do každýho sloupce... takhle by to nešlo?
Zephyr: pokud by těchto listů bylo pár, tak bych to udělal jak jsem psal, použil bych sloupce H, I, J na ty vzorce a nasypal to pak zpátky ctrl+C, ctrl+v, pokud jich máš tisíce, tak by se vyplatilo udělat visual basic makro
hanx> jo šlo. Já vím co tam je a je mi to jasné. Tohle má sloužit pro obsluhu CNC. A u nás je takové nepsané pravidlo takhle značit nástroje (např. HRUB D12 R2)
Nerad bych jim v tom dělal zmatek.
giusepe> no těch listů bude přibývat s každou novou zakázkou jeden. Cca 2 - 5 za týden. Proto jsem si chtěl udělat jeden prázdný vzorový.

03.12.2010, 12:32 |
giuseppe | Upraveno: 2010-12-03 13:54:05
Zephyr: OK, jako šablonu bych udělal: sloupeček A=tak jak máš, sloupeček B kam budeš psát Tvá čísla, sloupeček C, kde budeš mít vzoreček odemne nebo jako Kubais, sloupeček D , kde budeš mít hodnotu pro R, sloupeček E, kde budeš mít vzoreček...atd..a jakmile to vyplníš hodnotama, pravým myšítkem dáš skrýt sloupec(s těma tebou napsanýma hodnotama) a uložíš, vytiskneš, atd...
oznac si cely sloupec, menu "format" -> "bunky" a zmen to podle tohodle obrazku...

tady je videt vysledek - hodnota v bunce je 58, ale zobrazuje se "D58"...

Kubais> poslal jsem ti tu moji tabulku. Jestli bys byl tak hodný a upravil mi to. Nějak se v tom plácám a výsledek žádný :-(
petre, posli mi ji - klidne...
Kubais už to mám
tmx.806 díky chlape. Jak jednoduché. Takhle jsem se o to pokoušel, ale chyběli mi ty uvozovky a nefungovalo to...
tak jak to popisovali kluci mi to ukazoval kolega v práci, ale zdálo se mi to nějak zbytečně komplikované.
To co psal Tomaš jsem zkoušel, ale bohužel bez těch uvozovek to hlásilo chyby...
Už chápu proč je o Excelu taková tlustá příručka :D

03.12.2010, 13:11 |
Zephyr | Upraveno: 2010-12-03 14:33:12
:-D
ale díky všem za snahu pomoct ;-)
o excelu se rika, ze vsechny jeho moznosti, neznaji ani sami jeho vyvojari ;-) alespon tak se torikalo za dob par let zpet...
já jsem slyšel,že se v něm dají programovat dokonce CNC stroje :-O