Navštíveno 4947x

Řeším problém, jak s dálniční známkou. Mám koupenou roční českou a jedu na Slovensko.Česká známka platí na hranice, přejedu hranice a z dálnice sjiždím prvním sjezdem Kúty, musím mít slovenskou známku.
A opačně. Jede někdo ze Slovenska se svojí dálniční známkou, která mu platí po hranice, sjíždí prvním možným sjezdem Břeclav,musí na tento úsek kupovat naši známku.
Ano měl by, jelikož hraniční přechod je i na okrskách takže by si moch sjéc před hranicema
Ve vyhl.č. 527/2009 Sb, příloha 2 je uvedeno, že je zpoplatněm úsek Brno, Chrlice-státní hranice, v opačném směru až od Lanžhot odpočívka.
Tedy při jízdě ze Slovenska je úsek státní hranice-Lanžhot odpočívka nezpoplatněn. Nevím, zda se tam dá z dálnice sjet.

02.12.2010, 08:34 |
AR ha nám dobře známý úsek...ano státní hranice první sjezd na Kúty je zpoplatněn...někdy se dá ukecat ale někdy bohužel ne...pokud nechceš kupovat známku nebo platit pokutu tak sjeď na exitu na břeclav a jeď tamtudy. Popřípadě podle toho kam na to slovensko jedeš můžeš ještě čáru přejet v HO nebo ve strážnici

02.12.2010, 19:26 |
Bulík | Upraveno: 2010-12-02 20:54:13
Ahoj,
Byl jsem tam před týdnem.Pamatuji si,že jsem viděl různý budky,ale i benzínky ještě v čechách,které známku nabízely.
Konkrétně v Rožnově p.R.

02.12.2010, 21:12 |
AR rožnov p.r. a kuty? trochu mimo ne?

02.12.2010, 21:28 |
Bulík Ahoj
AR:Dávám to jako příklad a myslím,že ve směru,kterým se chystá bartosek to bude podobné.Sehnat známku ještě u nás by neměl být problém.
To,že jsem to napsal,hned pod Tebe,kde píšeš o konkrétní lokalitě mohlo působit divně.To přiznávám.
Ale já neřeším problém koupení známky, když jedu na blavu, tak si ji kupuji už doma, jen jsem si chtěl být jist, že za ujetí cca 5km musím platit. Logiku by mělo, že když dojedu na konec placeného úseku, že mně bude umožněno jej nějak opustit, tedy dojet do prvního sjezdu a dálnici opustit.

03.12.2010, 08:12 |
AR no logiku by to mělo, ale bohužel placeny usek musíš opustit ještě v ČR
Je placeny a docela často to kontolujou. Pokuta je palba a nedoporučuju to riskovat!

03.12.2010, 10:23 |
clown jezdim casto .. kontrolujou rychlost, hlavne slovaci znamky kontrolujou az dal po dalnici .. , znamku si muzes koupit na SK strane na ty jedny budce .. muzes platit i CZK .. Kazdopadne ty posledni cerpaci stanice na CZ strane maj znamky taky.
jednou jsem se tam na to ptal policajta, hlidkujiciho v RS4 a ten mi rekl, at si ji proste koupim na nejblizsi pumpe, neba at sjedu na Kuty.
Ale zalezi pochopitelne na koho narazis, bo spravne by jsi ji mit mel. Na ceske strane jsem ji nekoupil proto, ze se mi myslim nejak nepozdaval prepocet (tenkrat jeste)SK na CZK.
Tak ano, máte pravdu, psal jsem na UAMK a odpověděli, že by se ten úsek měl platit,jedná se o zpoplatněné úseky, ale běžná praxe je, že se to nepokutuje, policie doporučí buď opuštění dálnice na prvním sjezdu nebo koupení známky na nejblizší benzinové pumpě. Ale právní nárok nas to není.

05.12.2010, 09:37 |
AR tak sem ti to psal...a to byla osobni zkušenost, docela často sme tam jezdili a záleží na koho narazíš, když je benga ok tak ti jen uděla bububu a jedeš dal ale když chytneš peška tak si to zatahneš no