Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Pořádný zimní boty

o Navštíveno 1695x o
o 30.11.2010, 11:45 | PK
Ahoj všem, potřebuju pořídit nějaký pořádný zimní boty do práce. Nachodim denně plus minus 20km po všem možným (asfalt, polní cesta, les, pole/tráva, hlubší sních) za každýho počasí. Jde mi o pohodlí, nepromokavost, aby v nic nebyla zima a mělo to nějakou kloudnou podrážku (cesty po kterejch chodím se moc neudržujou, jsou jen vyšlapaný) a taky, aby se mi v tom nějak extra nepařily nohy. Na netu jich je milion různejch zaneček a tipů, ale spíš mi jde o osobní zkušenost, abych pak něco nepořídil a nezjistil, že stojej za *****. Ono je něco jinýho mít je v krámě na noze 5 minut a pak v nich celej den chodit.

Zatím sem koukal na tyhle [ Link ] má s nima někdo zkušenost? Nebo kouknout po něčem jiným? Cena tak nějak kolem 2 tis.

Předem díky za rady a tipy.

o 30.11.2010, 12:06 | hanx
pár známých mělo tyhle [ Link ] a nemohli si je vynachválit...
o 30.11.2010, 12:10 | Pepíno_Honda
pokud chceš mít tepelnou pohodu bez vlhka, tak jedině boty s goretex.... odzkoušeno policíí :-)
ale to rozhodně nebude cenovka 2K
o 30.11.2010, 12:12 | hanzz
ICEBUG [ Link ]

o 30.11.2010, 12:40 | dj.DEKL
Určitě něco s Goretexem.
o 30.11.2010, 12:52 | Kamil
PK - 2000 je na kvalitní boty fakt málo. Chce to nějaký s GTX a pokud chceš vysoký a kožený, tak počítej tak 4000+
o 30.11.2010, 13:17 | Jozzo
Něco jako Kamil-

[ Link ]

položka č.4
o 30.11.2010, 16:55 | crestik
za 2k boty, ve kterých potřebuješ chodit je krapet scifi. Jinak jak tu hážou ty linky na ty vojenské, tak si je nezapomeň potěžkat, co budeš nosit, taky ta hrubá kůže je "extra ohebná a přizpůsobivá", takže to bude pohodlí jak prase. Podíval bych se po forech pro vysokohorskou turistiku, trekové, turistické obuvi apod.

o 30.11.2010, 17:14 | Kamil
např. špičkový botky Hanwag Alaska
o 30.11.2010, 17:32 | hawai | Upraveno: 2010-11-30 18:56:47
[ Link ]

mam už asi 8 let, mam je jako pracovní boty.
bahno, sníh, vysoká tráva, louže, pole, stavba no problem
a jsou to asi jediný boty ze kterejch mi nesmrděj a nepotěj se mi nohy :-D
za celou dobu s nima nebyl jedinej problém, maj pořádnou podrážku kterou neochodíš ani za 100 let. nejsem žádnej metalista nebo pankáč nebo něco trakovýho že bych je nosil jako módu, ale na práci a do terénu neznám snad lepší boty
o 30.11.2010, 18:25 | kuja
hawai: Steely pred 8 lety byli kvalitni boty. V soucasny dobe se jejich kvalita tak strasne snizila, ze vydrzej tak maximalne 1,2 sezony a jsou hotovy na vyhozeni....

A pro denodenni noseni jsou takovyhle boty stejne nevhodny.....kdyz by nebylo zbyti, tak bych doporucil klasicky rady Dr. Martens, ale mnohem lepsi budou nejaky trekovky do extremich podminek, ktery jsou urcite vhodnejsi na to pouziti, co pozadujes.....

A chodit denodenne 20Km a obetovat jenom 2tis mi prijde jako hazard se zdravim :)
o 30.11.2010, 18:28 | Pepíno_Honda
s tou poslední větou souhlasím na 100%
o 30.11.2010, 18:30 | jasisoft
tak ako pisali nadomnou, nieco s goratexom alebo podobnou membranou. idealne turisticke - vo vypredajoch by si sa mohol dostat na 2k ale radsej pocitaj 3-4. btw ako pracovne mam slovensky produkt od firmy artra a neviem si vynachvalit. asi jedine v ktorych som dokazal makat 8h denne bez bolesti noh. a zniesli toho pekne vela. [ Link ]
o 30.11.2010, 18:49 | Bulík
Na podobný účel používám už asi 5 let boty zn.Caterpillar.

o 30.11.2010, 18:51 | PK
tak teda budu muset něco přitlačit, ale zase 5k se mi za ně moc dávad nechce :( Ty co jsem dával Hanx nevypadají nejhůř a cena přijatelná, myslíte, že to bude bída? Jinak nemáš Pepino nějakej odkaz na ty boty o kterých si psal? Dají se vůbec někde sehnat? Radši bych něco, co má někdo odzkoušený.
o 30.11.2010, 18:57 | hawai
bulik: tak zrovna caterpillar moc v oblibe nemam, sice nevim jak pracovni boty, ale co jsem mel od nich boty na normalni chozeni, tak vydrzeli presne 2 mesice, potom zlomena podrazka na obou botach, potrhanej a prosoupanej vnitrek no proste des. a s reklamaci neskutecny problemy 7x jsem podaval nesouhlas s reklamaci nez mi vratili penize
o 30.11.2010, 18:58 | Pepíno_Honda
zkusím zjistit v práci přesné označení modelu...
o 30.11.2010, 19:13 | PK
díky Pepíno
o 30.11.2010, 19:18 | Bulík
hawai-já mám od nich jen ty pracáky a jsem spokojen.
V každém případě to,že boty vydržej dva měsíce je teda fakt tragický.
A pak ještě pakárna s reklamací....
o 30.11.2010, 19:22 | Ghofig
ja mam tohle:
[ Link ]
litam v tom ve snehu, v trave, blate, v jakyhkoliv srackach a bez problemu. cenovka tusim cca 3,5-4 nejak tak
o 30.11.2010, 19:26 | rcman
Pokud ti mužů radit. Tak se koukni na Outdoorforum. cz a tam najdeš dost slušnejch renczí od lidí který všechny ty věci mají a používají. Já si takhle vybral boty do Tater. Stály teda lehce přes 5000kč. Ale už jsem dost poučenej s šetření na Botech.

Boty Caterpilar jsem měl dvoje vysoký. A chodit se vtom dá. Ale jak tady někdo psal, výdrž minimální. Mám i jedny boty Dr. Martens. Za 7 let jsou stále v pohodě a bez vady. Ale teplo v nich není. A jsou poměrně těžký na celodenní nošení.

Máš pravdu že boty si v krámě moc meotestuješ. Ale v obchodech kde by si měl schánět boty který potřebuješ by měl bejt odbornej personál. A na boty udělaný speciální kousek kde si vyzkoušíš, jak a kde tě boty tlačej. Nebo se v nich neudržíš na svahu.

Já si takhle boty vybíral 14dní. A v obchodě jsem pak byl 2hodiny.

Takže, pokud chceš vybrat opravdu správný a spolehlivý boty. Přeju ti hodně štěstí...
o 01.12.2010, 10:38 | CervinVega | Upraveno: 2010-12-01 12:03:21
jako hanx, US army goretex kanady s vibram podrazkou, dá se v nich chodit celý den kromě léta (to uz se zacne parit noha), jinak jsem zkoušel 80km pochod/beh prirodou i brodění potokem v Alpách asi hodku, bez problémů jen v tenké ponožce, jsou zateplené... a dá se přidat jeste zimni vlozka (pod chodidlo)... mam je asi 8 let :-)
CZ goretex kanady jsou oproti nim tvrde...
o 01.12.2010, 12:34 | PK
Cervin: Jsem rád, že se našel někdo kdo s nima má zkušenosti. U mě zatím vyhrávají, nevypadají špatně a jsou za dobrou cenu. Jak tam funguje ta vložka co je na obrázku? Bez toho jsou ty boty na jaro/leto/podzim a s nima to je na zimu? To pak musí bejt ta bota bez ní volná ne? Taky se mi líbí, že jsou prošitý. Vypadá to bytelně.
o 01.12.2010, 13:25 | Octávák
Šel bych do těch kanad s GTX. Já teda měl ty český a 1,5 roku každý den na nohou a super. Můžu doporučit. Ty americký sem na noze neměl, ale taky to bude určitě super a navíc Vibram podrážka. Podle mě nemůžeš šlápnout vedle. Je fakt teda, že v létě v nich bylo už dost teplo...
o 01.12.2010, 17:14 | CervinVega
PK-mám patrně starší model, mám tam tu vložku napevno (kůže-vložka, nic jiného tam není) nebo se tam vkládá ještě jedna. Mám k tomu jen tu zimní vložku-podrážku, ale není potřeba, s lepší ponožkou jak v bavlnce... pouzival jsem je hodne, krom ochozene podrazky zadny defekt, nic prodreneho, rozdrbaneho... "tezsi" samo jsou (asi tak jako obycejny CZ kanady, ktery jsou tvrdy, promoknou a blbe se v nich chodi), je to velky kus kuze, tam neni o cem, nicmene nepocitoval jsem to nikterak jako problem...
o 02.12.2010, 10:26 | Pepíno_Honda
tak PJ používá tento model od Prabosu

Prabos S00625 Goretex a Vibram podrážka

[ Link ]

o 03.12.2010, 01:54 | Jozzo
o těch sem mluvil,to jsou ty samá co jsem linkoval jsem se prodávají pod jiným označením...

ale jinak doporučuju,nohy jako v papučkách
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4775 sekund.