Navštíveno 1160x

neví někdo jak se řeší přepis starého auta? vím že u starých aut dělá eko poplatek 10000kc ale v inzerátech prodávající často udává, že na přepisu netrvá, co potom s takovým nepřepsaným autem? nemůžou mi potom dát flastra že to nemám přepsané na sebe?
flastr nedostaneš, ale budeš mít problém s jakoukoliv změnou která se píše do TP (tažné, barva) a taky při případném vyřazení vozidla z registru ...
prostě ho budeš muset na sebe stejně (do) přihlásit, jinak s tím neuděláš nic ...
tak myslím, že do tp bych zapisovat nic asi nechtěl. ale když ho budu chtít odhlásit tak ho na sebe musím první přihlásit? v tom případě by se zaplacení ekopoplatku jenom prodloužilo do doby než budu auto rušit? scháním nějaký wintercar tak že bych to měl opravdu jen na pár let
nebo platí ještě to že invalidní důchodce ten ekopoplatek platit nemusí? moje souseda je invalida a myslim že by i byla ochotná to na sebe napsát
Jo,myslím,že to pořád platí. Jinak se to řeší bez toho přepisu většinou tak,že se sepíše smlouva,že ty jsi provozovatel vozidla a zodpovídáš za škody způsobené tím autem atd. atd. s tím,že majitel je pořád ten prodávající.Pokud by jsi dostal plnou moc na úřední pokyny s autem,tak při odhlášení by neměl být problém a neměl bys platit ten Eko poplatek. Aspoň to tak předtím šlo,nevím,jak je to teď
Jen pro upřesnění nikoliv invalidní důchodce ale držitel průkazu ZTP přip. ZTP/P
já mám takhle auto "bez přepisu" od kamaráda. dal mi všechny papíry, sepsali sme ofiko kupní smlouvu + papír o dlouhodobým užívání auta, kdyby měli policajti nějaký pindy. Pojistku mám normálně na sebe, jeho jméno figuruje jen v TP. Kdybych to chtěl prodávat skočim za kamarádem aby to odhlásil. Pokud by byl majitelem cizí člověk, tak napíšu plnou moc a odhlásím to.. ;-)
jinak na ztp to funguje, odzkoušeno osobně