Navštíveno 667x

V úterý Hydepark - Předeseda lékařské asociace Milan Kubek - citace " ve společnosti, kde jsou zákony dělány na zakázku" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Když se nad tímhle naprosoto trefným a precizní defionováním pojmu ZÁKON zamyslím,tak mi vychází konečně řešení rovnice, ve které se ptám, proč v našem státě je vše takové, jaké je. je to nyní zcela jasné a trvalo mi dlouho, než jsem si uvědomil dopady práce našich zákonodárců.
Mj. kdo se díval - souhlasíte s tím, aby lékaři odešli za výdělkem do zahraničí?? :-)
A teď nastane mela!
Jinak já osobně ano. SOuhlasím s tím. A nepřeji si nic jiného, aby ty lékaře, co odelši, potřebovala jako první naše politická garnitura. Ale zázraky se asi nedějí.

25.11.2010, 16:55 |
Augi Zdeny60: Takže chceš, aby i dělníci šli do zahraničí, aby i inženýři šli do zahraničí? Protože všichni si venku vydělají víc než tady... A u nás, aby dělali mongolci a vietnamci?
Zdeny60: Jenže ta politická garnitura má na to, aby si poslala pro doktora do Německa, Rakouska apod. :-(
Jinak taky souhlasím. A nejde jen o doktory, prostě se to takto budu dít se vším postupně a bude se to doplňovat z východu, prostě jako by se lidi nezávisle na mapách hranic států posunuli o něco na západ, a svět se točí dál.
Augi: Ty, kdybys měl tu možnost, ty bys nešel? Já kdyby ano, tak bych neváhal ani minutu.
Já tam sice nežiji, ale pracuji pro ně:-) A je to paráda. Doporučuji!
víš, Augi, ono vše je relativní. Ale doktora bude jednou potřebovat každej. A byl by blbej ten doktor, který nepůjde dělat tam, kde mu za jeho práci dají vyšší odměnu. Tím mu totiž vyjádří, že si jeho práce více váží. Já s tím problém nemám. Jsem pro, ať jdou. Já to totiž vidím RELATIVNĚ a nechápu, proč by nějaké vztyčenej prostředník v senátu čí spící dědek, kterej da facto ani neumí blafnout pořádně česky, b ral statisíce, zatímco doktor, který má 10000x vyšší zodpovědnost a navíc oprvadu musí něco umět, bral jen zlomek platu politika. Takže - tak to vidím já. Jinak mě by taky sr*alo, že jako VŠ s 28-ti letou praxí a výtečnou znalostí AJ bych někde u spokromníka hudlal za 15 litrů a nechal a sebeřvát, tak jsem radši zvolil cestu, kde si práce a člověka váží více, než tady v rozkvetlém komunismu.
Legacy - príve v tom doplňopvání lékařů z V nemáš vůbec pravdu - Kubek tam dal argumety a čísla - česko už není pro východní dotktory atraktivní.To bylo tak v r. 2003-4.

25.11.2010, 18:18 |
Kacko At si kazdy dela co chce, ale brecet tu a protestovat, ze odejdu na zapad, protoze tam je vyssi plat, to mi prijde s prominutim jako totalni p*covina.
Je absolutne nesmyslne a nerealne, aby tu byly srovnatelne platy jako napr. v nemecku. Ale pokud s tim ma nekdo problem, tak at klidne jde.
Stejne si vetsinou stezuji ti mene schopni, jelikoz ostatni se maji dobre.

25.11.2010, 20:26 |
Cenda pokud vim, nejedná se jim o absolutní výši platu, ale relativní. Ono tam 7t doktorů práci nenajde, ani jich tolik ve skutečnosti odejít nechce, ale v řádu stovek nakonec z republiky asi zmizí, další stovky dá výpověď a zpět je naberou za vyšší platy jiné nemocnice. A co s tím jako asi my uděláme? Hovno, Zdendo, hovno.
Já s tím souhlasím. Protože rozhodnout se jít pracovat do zahraniční neznamená jenom dělat to samé za vyšší plat. Znamená to najít si tam bydlení a vyřešit co s tím které mám tady. Znamená to vyřešit co tam bude dělat manželka,případně děti. Znamená to znamená to zásadně omezit kontakt s rodinou a přáteli. To vše samozřejmě s rizikem že to tam nakonec z jakéhokoliv důvodu neklapne a vrátím se. Takže každý doktor kdo toto podstoupí a opravdu odejde,budiž mu přáno.
P.S - popsané se pochopitelně netýká případů které bydlí v pohraničí kde se dá nějak rozumně dojíždět.
Ono se hlavně nestane vůbec nic, fůra doktorů sepisuje nesmyslné petice, ale nakonec jich odejde doslova pár a nikdo to ani nepozná. Do zahraničí můžou odejít třeba taky programátoři a kolik myslíte, že jich odešlo? Tak desítky.
Nikdo nezpochybňuje, že by si lékaři zasloužili vyšší platy, ale svět není nikdy spravedlivý a peníze prostě teď nejsou (resp. jsou, ale zdravotnictví je tak neefektivní, že to vždycky bude černí díra, kde toho moc nezůstane).
Včera TV Nova - M.Jílková. Stačilo mi to.
Hele to jspou vsechno kecy. Kazdemu z nas se to takhle krasne kafra do te doby nez na tom stole nelezime samotni!!! Pak by jsem si rikal. Je to ten co nahradil toho profika co sel do zahranici a na me chyta real praxi a nebo to je ten profik co to delal milionkrat a mam vetsi sanci na dobrej zaktok. Z tehle strany je na to potreba koukat panove !!! V globalu mi je uplne u prdele jak je na tom nase zdravotnictvi a kolik ma penez, kdyz uz lezim na stole tak z nej chci taky odejit bez starosti ze se neprobudim. Kdyz davam pomernou cast sveho platu na pojisteni a jako miliony ostatnich do tohodle zkurveneho statu! Lekari co na to maj, tak pujdou. Lekari co na to nemaj, tak zustanou do te doby nez si reknou, ze uz se jim ani nevyplati vstavat za tyhle penize a zalozej si DRAHOU kliniku, kde budeme mi vsichni radi platit. Lekari zacatecnici budou chcit najit praxi, aby pak udelali to same ( takze se na obycejnem cloveku budou ucit vychytavat co uz umej a maj tytul )......
Takhle to bude dokola u vsech ze SS. Policajti, hasici, urednici, sestry, zrizenci a co ja vim jeste....
Chapu je tezke ukocirovat a presvedcit nekoho aby nekradl, kdyz muze, ale kdyz by byl system nastaven dobre, tak by bylo lepe. Ne nadarmo se rika, ze ryba smrdi od hlavy...

26.11.2010, 13:40 |
Kacko Barthez: Znovu opakuju, ze opravdovi profici se tu maji velmi dobre a malokdo z nich premysli o odchodu.
Je treba si uvedomit, ze profik zde nebude profik na zapade. Bude se tam muset vypracovat, ale bude mit velmi silnou konkurenci, jelikoz tam s nim bude mnoho dalsich profiku z ruznych zemi.
Mluvim z konkretni zkusenosti. Sam jsem se nemel v CR ve svem oboru kam posunout, tak jsem sel do Holandske spolecnosti a v dubnu tam zacal na stejne pozici jako po skole.
Takze zatimco v CR jsem programoval a castecne navrhoval opravdu slozite systemy, tak tady uz od dubna opravuju chyby v naprosto silenem a starem kodu a je ze me zase obycejna programatorska opice. A je jen na me, abych se vypracoval vys. Hacek je v tom, ze v naprosto stejne pozici tu jsou i dalsi lide(ind, madar,turek,sved..) a vypracovat se muze jen par z nas.
Nemyslim, ze kazdy doktor ma tohle zapotrebi, kdyz se ma u nas dobre(a ze profici se dobre maji). Takze to s tim hromadnym odchodem nebude tak horke.
Přesně jako Kacko. Navíc nechci se mýlit, ale řekl bych, že chirurg potřebuje znalost jazyka víc než třeba programátor. I to je důvod, proč se doktorům do zahraničí ve skutečnosti nechce. A platí i to, že lékařská špička je na tom platově velmi dobře (myšleno hodně-násobek průměrného příjmu v ČR).
Kacko :
Tak ja jsme pracoval s podminkou nespokojeneho cloveka. O spokojenej nemuze bejt rec, ty se prece neozvou. Ty z tohodle tezej - ziskavaj na cene. Ja jsem delal pro zahranicni spolecnosti a stejne v konecne fazi pracuji tady v CR a nestezuji si. Takze ja mam opacnej efekt. Ja se venku ucil a budoval, abych pak mohl tady pracovat...
lékařská špička se asi dobře má, ale nástup do procesu po VŠ má doktor údajně 17tis hrubýho. to jestli je fakt, tak chudáci doktoři
Myslím, že je dost vysokoškoláků, kteří mají nástupák pouze 17 hrubýho. Doktor není nějakej nadčlověk, který by automaticky nezávisle na specializaci měl mít dvakrát víc než ostatní. Část jich samozřejmě zachraňuje lidské životy, ale to obvykle nejsou zrovna ti, kteří by měli dva měsíce po škole.
tak to je asi věc názoru. já rozhodně nedávám na roveň např architekta a doktora
je sice fakt že i normální absolvent VŠ nastupuje někde za 17tis. Je to ovšem jen menší část z nich,obvykle ti méně schopní. Kdežto u doktorů za tyhle peníze pracuje takřka každý absolvent. Sám pracuju ve firme která dělá krom jiného IT pro pražskou fakultní nemocnici,moje mladá je zubařka dva roky po škole(nedělá v té nemocnici) takže poměry ve zdravotnictní mám poměrně velmi z první ruky. Takže vím že zkušení doktoři s dobrou praxí se nemají špatně,nicméně třeba řadový doktor v nemocnici s 8 lety praxe (tedy 6 let studiu a 8 praxe) má 28tis. Což mám taky(o benefitech nemluvě) a to sem nestudoval VŠ a když něco v práci poseru,nejde o život. Takže já se jim vůbec nedivím že jsou nasraní a chtějí odejít ven,ale jak jsem už psal dříve,není to tak snadný a proto myslím že odejde jen malá část což by jsme snad neměli nějak zásadně pocítit.
Nj, ale to je způsobeno tím, že doktoři obvykle nastupují do státních nemocnic, kde prostě jsou tabulkové platy. Když doktor nastoupí do privátního zařízení, tak je to taky o něčem jiném. Stejně jako když programátor jde do soukromé firmy, tak dostane třicítku hrubého nástupák minimálně; zatímco když jde pracovat na magistrát nebo úřad, tak dostane těch 17 litrů a taky s tím nic nenadělá.
Scully: a ty si jako myslíš že doktora po škole,tedy bez první atestace někde v privátním zařízení vezmou když je na trhu spousta jiných kteří potřebnou praxi mají??? Ale jdi ty..