Navštíveno 530x

Nenašel jsem to minulé vlákno, tak se zeptám znova
Chci přítelkyni pod stromek koupit nejaké to Dolce Gusto, má ráda takové ty Laté a podobné...
otázka jasná: co do 4 000 Kč?
1)Espresso Krups KP 5000 NESCAFÉ® Dolce Gusto™ CIRCOLO
[ Link ] 2)Delonghi, co teĎ běhaj všude v reklamě
3) něco jiného
Díky
Ahoj sice je to o něco dráž ale koukni na tohle
[ Link ] známý se tím zabývá. Dováží a praží kávu a říkal, že tohle je mezi domácími přístroji bez mlýnku špička. Za ty prachy celkem pohoda. Taky jsme si jeden objednali na vánoce, tak uvidíme.

23.11.2010, 21:09 |
Pekys DeLonghi dělá dobrý mašinky. Rozhodně bych si nekupoval nic na tablety.
No, je mi jedno na co to bude,ale musí to umět bravůrně to latéčko, proto uvítám osobní zkušenosti.

23.11.2010, 21:29 |
Pekys bohužel, osobní zkušenost jen s tableťákem, a pak DeLonghi za 20k. Samo že čerstvě namletá káva chutná uplně jinak, než instatní tableta.
Ale zase nejsem takovej fajnšmekr, abych to ocenil. Tablety jsou takovy nenaročny, jednoduchy řešení s celkem dobrou chutí, nicméně bych si to nekoupil. Máme to v práci a pro návštěvy dobrý. Aspon na tom nic nezkazíš :)
No právě, taky si říkám :) Abych to zvládl obsluhovat i já třeba a dělat si kafe 20minut je opruz:o)
A zase ranec se mi za to dávat nechce.
díky

23.11.2010, 23:04 |
Ravo | Upraveno: 2010-11-24 00:27:54
V podstatě jako Pekys.
Měl jsem doma rok kartušák DolceGusto (stroje se liší jen designem a drobnostma) a teď máme půl roku DeLonghi mašinu za 26t (s nádobkou na mléko pro automatické latéčka, kapůča atd. - superautomat)
DolceGusto (kartuše):
+ pořizovací cena stroje
+ jednoduchá rychlá příprava, zvládne každý i dítě
+ čisté, nenáročné na údržbu
+ spousta různých nápojů co klasická mašina neumí (čokolády, Nesquiky, ledové čaje) - zajímavé pro děti třeba
- cena spotřebáku (jednoho nápoje)
- jsi odkázaný chuť danou výrobcem
- fajnšmekra kafaře s tím neoslníš
DeLonghi (superautomat):
+ vinikající chuť čerstvě pomleté kávy
+ možnost volby svého druhu kávy
+ možnost dělat si kávu (i varianty late, capuccino) úplně podle sebe (síla, velikost)
+ cena jedné kávy (i když je to diskutabilní, pokud budete používat cibetkovou kávu tak to bude dražší;-) ale při srovnatelné kvalitě kávy jako DolceGusto určitě)
+ možnost výdeje jen napěněného mléka nebo horké vody (pro přípravu jiných instatních nápojů - Granko atd.)
- pořizovací cena stroje
- údržba (odvápňování) a čištění
- nemožnost jiných nápojů než z kávy a mléka, případně vody (čokolády apod.)
Takže abych to shrnul. Dle mého názoru pokud jsi běžný konzument co moc neřeší nuance chuti kávy, piješ ji poměrně málo (jinak kartuše lezou dost do peněz) a chceš i jiný instatní nápoje (čokolády a podobný blbůstky), tak DolceGusto
Pokud jsi kafař, co pije jen kávu a různé jeji variace (Latte apod.), pijete kávu hodně, chuť je pro tebe primární a instatní nápoje řešíš třeba Grankem (pro děti), pak tě uspokojí jedině nějáký superautomat co bude mlít čerstvou zrnkovou kávu.
Ufff...už jsem skoro jako Milhauzz ;-)

24.11.2010, 07:54 |
AR a nebo oboje dohromady ;)
na ty instaty mam dolcegusto circolo, výhoda že se tam dá dělat i to co normalně v presovaru nejde....a když chcu preso tak si ho udělám v catleru, pohodova mašinka, jen teda nema v sobě mlýnek.