Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Digitální satelit...

o Navštíveno 849x o
o 23.11.2010, 12:57 | camron
Čau lidi,
vzhledem k tomu, že této problematice vůbec nehovím, tak se raději zeptám znalých. Chceme s přítelkyní koupit digitální satelit (s kartou?). Aby bylo možné připojit 2 televizory (2 tunerový?). Vůbec nevím, jaké jsou současné trendy a vývoj, tak se na vás obracím s žádostí o radu. Koukal jsem, že jsou již např. nějaké HD, atp...

o 23.11.2010, 14:09 | Petura
na dvě telky dva přijímače a konvertor pro dva přijímače
o 23.11.2010, 17:08 | JA
jj já mám quatro tedy pro 4ks.Radši bych vzal ten už pro to, že pro případný přijímač s HDD s možností HD nahrávání doporučují pro dvoutunerový 2xpřipojení
o 23.11.2010, 17:26 | P.E.T.R | Upraveno: 2010-11-23 18:46:27
JA: pro 4 tv máš quad, quattro určitě ne, to je pro multipřepínače

camron: předpokládam, že chceš přijímat 2 družice, takže potřebuješ parabolu 80cm (hliníkovou), konvertor Monoblock twin (2 výstupy) a od paraboly sólo kabel ke každej tv, pak musíš mít sat. přijímač, jsou buď SD na klasický televize nebo pokud máš LCD nebo plazmu, doporučuju HD přijímač (dokáže přijímat vysoký rozlišení), v každým přijímači musíš mít vloženou kartu (Skylink nebo CSLink), takhle fungujou obě TV nezávisle na sobě.
Pokud budeš kupovat HD přijímač, koukej po něčem, co má vestavěnou čtečku Irdeto, nemusíš pak kupovat navíc modul.
Dělaj se i 2 tunerový přijímače s HDD (můžeš něco sledovat a zároveň jinej program nahrávat), ale tam počítej ceny za slušnej přístroj tak od 10t Kč.
Základ je pořádnej držák a kvalitní parabolu. Přijímač si vyber podle svýho, akorát se vyhni letákovejm akcím typu Strong, atd.
o 23.11.2010, 17:33 | Replayman007
já mám Ferguson Ariva 200 HD a jsem naprosto spokojenej.
Cena i výbava je dobrá. na nějakých fórech se píše že je poruchová, ale u mě přes rok žádnej problém! Doporučuju jí
o 23.11.2010, 17:37 | P.E.T.R
Ariva je dobrá, na to kolik stojí, umí dost věcí, akorát často odchází zdroje (bohužel dneska problém většiny přijímačů), ale jak řikam, za ty prachy je to dobrá koupě
o 23.11.2010, 17:49 | Replayman007
přesně a záruka 2 roky:) takže případná reklamace a podle jiných majitelů řeší reklamaci výměnou za new stroj:)
o 23.11.2010, 19:33 | JA
jj mám quad...a dole TechniSat HD S2
o 23.11.2010, 22:26 | Ravo
Ferguson Ariva je moc fajn...ale bohužel zatím neumí irdeto (jen cryptoworks) a vzhledem k tomu, že má skylink brzo přecházet na irdeto komplet tak to bude asi hodně veselý = kupování CL modulů s externí čtečkou irdeto, protože interní s cryptoworks bude nanic :-/
o 23.11.2010, 23:03 | Tuner#2
Ravo: Nestraš od toho jsou přechodné ICE karty a Cryptoworks bude fungovat i po roce 2012, ale je fakt, že Skylink na mě působí dojmem, že by byli nejradši, kdyby si karty všichni ihned vyměnili...

Jinak na 2TV určitě dva seperátní přístroje a LNB buď Monoblok Twin pokud půjde o jednotunerovky a nebo Quad pokud půjde o dvoutunerové přístroje. Z jednotunerovek se mě líbí Technisat HD8 a nebo levnější Topfield SBI 2050 z dvoutunerovek je výběr těžší aby to fungovalo jak má a navíc cena 10, spíš 12+
o 23.11.2010, 23:19 | Ravo
Myslím že Skylink se nikoho moc ptát nebude a prostě to překlopí na Irdeto. A přechodné karty to řešit nebudou. Asi už má pokrk všech těch klonovaček pomocí Dreamboxů atd... Prostě mám naprosto stejný pocit jako ty. Uvidíme...

Nicméně Technisat, Ferguson, Topfield jsou značky u kterých asi nešlápneš vedle (jako hypermarketový Strongy apod )
o 23.11.2010, 23:24 | Tuner#2
Ravo: Směřuje to k tomu ;-) zato CS link to vede, samý akční sety s kartou pouze na rok, kurví ceny a o systém žádná starost...
o 23.11.2010, 23:48 | P.E.T.R
Cryptoworks sice ještě nějakej čas pude, ale já tipuju, že po čase Irdeto prostě oznámí, že kódování Cryptoworks bylo prolomeno (případně samo pustí "tajemství" Cryptoworksu do světa) a prostě ukončí jakoukoliv podporu a všichni si budou muset vyměnit karty

beru to tak, že z jejich strany je výměna karet spousta peněz navíc, tak proč to neudělat

chování CSLinku je vážně super, jak to nikdo neřeší, zaslech sem i něco, že CSLink je naprodej, ale Skylink o něj nemá zájem, ale to je jedna paní povídala:D
o 24.11.2010, 00:01 | Tuner#2
P.E.T.R.K: JJ to už tady zaznělo před asi 2 roky, dokonce padlo něco o exekuci a konsolidaci, ale kdo ví jak to je.
o 24.11.2010, 09:36 | AR
se tady trochu vternu ;) jak na tom je ta sat tv od tmobile? kvalita, prijem atd?
o 24.11.2010, 10:17 | Kapka (M)
pomalu se taky rozhližím po nove krabičče v HD...Topfield SBI 2050 -jak na tom funguje to nahravani na USB port? neni nekde navod ke stažení?..a jeste dotaz..kdo ma kvalitnější datový tok Skylink nebo CSlink?
o 24.11.2010, 11:08 | Tuner#2
Kapka: Funguje dobře ale pouze s HDD na USB nejde nahrávat jen z něj přehrávat. Skylink i CS link mají některé programy z hlediska distribuce stejné, takže to vyjde nastejno, ale Skylink má víc HD programů a za další si přečti co tu o CS linku píšem :-)
o 24.11.2010, 11:32 | Kapka (M)
prave že tady treba na teto strance píšou že umi nahravat i na HDD po USB..
[ Link ]
o 24.11.2010, 11:52 | Tuner#2 | Upraveno: 2010-11-24 13:15:11
Mělo tam být správně: Funguje dobře ale pouze s HDD na USB klíčenku (flash disk) nejde nahrávat jen z něj přehrávat (obojí samozřejmě připojeno/vyzkoušeno k čelnímu USB konektoru na čelním panelu)
o 24.11.2010, 12:00 | LukeFab
Zeptám se tady trochu do budoucna.
Budu potřebovat internet a nějáký příjet tv signálu v hd kvalitě.
Co je výhodnější- kabelovka třeba upc s internetem nebo podobné nebo vše přes satelit?
o 24.11.2010, 12:05 | AR
LukeFab: no tak net přes sat nevim nevim. kdysi to fungoval tak že přes sat jel pouze down ale up se musel dělat jinak, protože sat byl pouze jednosměrný provoz. Ale jak je tomu teď netuším
Jinak pokud maš kabel tak není co řešit, si porovnej ceny a máš to. Ja valim net od upc za tři kilča 10MBit sice maji vypadky ale jde to.
o 24.11.2010, 12:06 | Tuner#2
Pokud je v místě kabel, tak kabelovka vyřeší vše, ale za nemalý poplatek.

Přes atelit internet nejde, respektive jde, ale jen zařízení stojí 15tKč a rychlost/paušál nic moc. Je to vyložně na hájovnu kde široko daleko nic není.

Osobně bych zvážil WiFi internet od nějakého místního správce třeba u nás za 300,-/měsíčně a k tomu HD satelit.
o 24.11.2010, 12:07 | Tuner#2
AR: Běží to přes sat obojí, speciální LNB co nejen přijímá, ale i vysílá.
o 24.11.2010, 12:25 | LukeFab
v čem je lepší satelit oproti kabelovce?myslím kvalita signálu počet programů atd
o 24.11.2010, 12:49 | Tuner#2
LukeFab: Neznám nabídku Tvé kabelové sítě, nevím kolik stojí měsíční poplatek, takže to srovnání co Tě bude víc vyhovovat jak cenou, tak skladbou programů je na Tobě.
o 24.11.2010, 13:48 | Kapka (M)
Tuner2: aha...ok..a doporučíš teda nejaky HD prijimač co by uměl nahravat po USB?na disk flashdisk...protože spoustu pořadu proste nestiham a rad bych se na ně potom v klidku podival..klasicky TopGear :-)
o 24.11.2010, 13:58 | Tuner#2
Kapka: Přiznám se, že teď mě z hlavy nenapadá, ale dneska není přece problém k tomu dokoupit HDD a připojit k USB konektoru a pak SBI 2050 nahrává bez problému. Prostě neumí záznam ma flešku, ale to neumí i jiní výrobci.
o 24.11.2010, 14:03 | Kapka (M)
ju aha takhle...tak to ju,ja to pochopil že to neumí nahravat vubec..jenom přehravat..tak to je pak OK..takže by jsi me ho doporučil?ja ten svuj SV budu davat matce domu,ta nemusi mit HD a chci neco pro sebe..kartu Skylink to schroupne v pohodě?
o 24.11.2010, 14:13 | Pepíno_Honda
hmm... a jaký HD Sat, který se umí připojit do sítě na sdílení ? Mm nyní Opticum 4100 TSCXE a jsem spokojen, ale je to pouze SD... Cena přiměřená...
o 24.11.2010, 15:03 | Tuner#2
Kapka: Jasný v první příspěvku jsem se blbě vyžvejk, prostě z flešky to umí jen přehrávat z HDD funguje jak přehrání, tak nahrání. SBI 2050 s klidem doporučím je to dobrý přijímač, jen mě trochu vadí, že USB port je pouze z předu, takže koukš na kabel co vede k HDD. To třeba Technisat HD8 má USB jak z předu, tak i zezadu a tím pádem je HDD úplně schovanej za přístrojem včetně kabelu do USB portu. Technisat je ale dražší a navíc k němu potřebuješ modul což je dalších cca. 1000,-

Co se týče Skylink karty v Topfieldu, tak tam funguje jen ICE(Irdeto/Cryptoworks) a nebo Irdeto verze karty, stará Cryptoworks už ne, ale za 600,- se dá koupit karta na výměnu, pokud máš starou verzi karty.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3136 sekund.