Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > reklamace elektra pro firmy

o Navštíveno 615x o
o 21.11.2010, 21:05 | hawai
čau, mam dotaz. někde jsem teď slyšel že firmám se dává záruka na zboží jen 1 rok a nebo jsou s tim jiný problémy. jak to přesně je? třeba např. u alzy. zejtra objednávám ntb a chci to vzít na firmu abych to mohl mít bez dph

o 21.11.2010, 21:09 | mr.brain
pokud objednáš zboží jako právnická osoba (s.r.o., a.s. atd.) pak uzávíráš s prodejcem smlouvu dle obchodního zákoníku a ne dle občanského zákoníku (dva roky, odstoupení od smlouvy atd.) a záruka je většinou opravdu jeden rok... (třeba Acer to má vysloveně v prodejních podmínkách, že pokud je prodej na IČO, jedná se o záruku 1 rok)
o 21.11.2010, 21:18 | hawai
takže se to neřídí obchodem (alza) ale výrobcem (např Lenovo)?
o 21.11.2010, 21:21 | maresk
jako mr. brain, tuhle "prasárnu" dělá mnoho výrobců vůči firmám - řeším to tak, že kupuju od výrobců, kteří nedělí zákazníky na kategorie :-D nebo připlácím záruku na 3 roky
o 21.11.2010, 21:26 | hawai
dobře, a takže když si připlatim záruku na tři roky, takže vlastně +1 rok jako normální spotřebitel, tak v případě že by to šlo přes firmu tak budu mít záruku pořád 3 roky?a neví někdo jak je to přesně s tou zárukou u Lenova?
o 21.11.2010, 21:27 | Mr.Scully | Upraveno: 2010-11-21 22:48:06
Mě by zajímalo, jak se to vlastně pozná ten rozdíl - jde jen o to, jestli je na faktuře IČO? Protože já si koupil zboží na "firemní adresu", prostě Franta Novák, ulice 1, IČO atd., nicméně oni si spletli fakturační a dodací adresu a nakonec mi to přišlo na Franta Novák, ulice 2 a ani jedna zmínka o IČO. Tak ani vlastně nevím, jakou mám záruku :-) Pro účely DPH jsem si tam IČO na kopii faktury dotisknul (protože idioti mi nechtěli poslat opravenou fakturu), ale de facto originální faktura vypadá naprosto jako na soukromou osobu...
o 21.11.2010, 23:34 | ps
2 Mr.Scully: Ze své minulé praxe jakékoliv upravení daňového dokladu = podvod, ikdyž se to běžně dělá :).

Jako takový platný daňový doklad (pro firmu) musí obsahovat IČ a DIČ. Teoreticky to může možná být při kontrole vyhozeno z nákladů nějakou drsnou kontrolorkou z berňáku.
o 22.11.2010, 06:15 | Mr.Scully
ps - abych to uvedl na pravou míru, tak to bylo v podstatě neúmyslné :) Prostě objednám si něco na IČO, pošlou mi to na soukromou osobu, tak urguju změnu faktury, firma nereaguje, pak firma dokonce zkrachuje... takže si variantu s IČO vytisknu sám (poznat to absolutně není), úřad to uzná (odečet DPH), no ale pak chci reklamovat a pořád mám tu originální fakturu na soukromou osobu (kterou jsem nechtěl)... takže asi mám dva roky, ne? :-)
o 22.11.2010, 08:13 | Bucci
HP to má ve svejch podmínkách taky.... jakmile je tam IČO tak je to podle obchodního zákoníku (zároveň se předpokládá, že si to ta firma dá do daní...)
o 22.11.2010, 11:48 | Harryp
Již se to tady mnohokrát řešilo.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3485 sekund.