Navštíveno 1233x

Dnes mi žena říkala, že jak jela ve čtvrtek za kamarádkou, tak ji policajti kontrolovali zimní gumy. Nic jiného je nezajímalo, ani nechtěli techničák, brali jedno auto za druhým, koukli na gumy a hotovo. Copak o to, ale bylo to na úseku v úplných prdelovicích tj. kdo zná, tak ze Zábřeha na Kosov ve stoupání za Růžovým údolím - je tam značka povinná zimní výbava:
[ Link ] A kdo nezná a nepřezouvá, tak jen, že můžou být opravdu všude, nejen na dálnici.
Tak to rozhodně nebyli policajti, ale uniformovaná státní výběrčí služba. Když mluvíš s normálním policistou, tak ti řekne, že je to pičovina a že kontroly budou dělat, až bude nasněženo. Ale bohužel většina policistů odchází a jsou nahrazováni nemyslícími tvory, kteří jsou tak tupí, že jinou práci dělat neumí, tak je využívají alespoň na plnění státní kasy. Ale pokud budou volit tupí voliči to, co volí, tak se s tím nedá nic dělat.Blbej politik vymyslí blbej zákon a blbej policajt dává blbé pokuty. Tak si vlastně ani nemůžeme stěžovat, žijem ve svobodném státě a máme to, co si zasloužíme.
bartosek: oni tam určitě šli z vlastní vůle bo neměli co dělat...nevolils komunisty?

20.11.2010, 20:28 |
Augi Mám zimáky, neřeším.

20.11.2010, 22:13 |
Ravo Mám zimáky, neřeším.

21.11.2010, 01:43 |
Rudi jako mrazik

21.11.2010, 16:15 |
JR jako mrazik, prezul jsem vcera.
Neřeším, jestli je kontrola zbytečná/přiblblá nebo ne (v tomhle případě asi jo), ale je kurva takovej problém mít letní kola na léto a zimní na zimu? Nemalá část národa je schopna si koupit novou koncovku, která určitě přidá nejmíň pět klokanů, namontovat LEDky všude možně a polepit sklo samolepkama, aby všichni viděli, ve kterým Lidlu ten hustokrutej basák koupili, ale je pro ně evidentně hroznej problém investovat jednou za čas pár tisíc do pneu, které nás drží na silnici... A případně ještě přijdou se spikleneckou teorií, že stejně ty zimáky jsou jen marketing západních imperialistů a že ty letňáky z Kauflandu za 800 Kč přece ve dvou stupních Celsia budou držet jako přibitý...
mě třeba do tohodle víkendu přišlo absolutně zbytečný přezouvat a to zimáky kupuju na každou sezonu nový..
Experti říkají, že se má přezouvat, pokud teplota klesá pod 7 stupňů Celsia a já nemám důvod předstírat, že bych tomu rozuměl lépe než oni, takže přezouvám, když ty teploty zhruba takhle klesnou - což bylo podle mě tak před měsícem.

21.11.2010, 19:39 |
Ravo | Upraveno: 2010-11-21 21:00:44
palubní počítač hlásil celý víkend co jsem jezdil teploty 3,5-4 C. Do toho hnusně, mlhy, vlhko.
Odmítám při tomto počasí polemizovat, jesli zimáky jo nebo ne.
Taky odmítam polemizovat o tom, že policejní akce dopraváků jsou minimálně blbé (nezajímá mě kdo tam rozhoduje jak a co se bude policie chovat/jednat/kontrolovat a kdo co může ovlivnit), viz moje příspěvky do threadu o antiradarech.
Takže zimáky JO, ale ne kvůli prevenci nesmyslných kontrol.
záleží kde kdo bydlí - v Brně je teď 8stupňů..ale věřím, že na vysočině bude už kolem nuly.
už v říjnu byly min. 3 dny za sebou ráno námrazy, že lidi škrábali jako divý a bylo to i v Praze nejen na vyhlášených zimních místech, pak nechápu ty lidi, co do dneška jezdí na letních, když už v té době měli být zimní.

21.11.2010, 22:24 |
lišky Mám zimáky od září, neřeším :)

22.11.2010, 08:35 |
JR Legacy: Bydlim v Praze a jeste jsem nepotkal ani naznak namrazy.

22.11.2010, 08:40 |
Kapka (M)
mam furt jeste letnaky..ale na dvore mam pripravenou zimni sadu na druhých elektronech..takže prace na pul hodky v garaži...asi tento tyden konečne přehodím...ale spíše je divné že tyhle značky nejsou na tech mistech kde se každy rok tvoří kolony jakmile napadne 5 cm sněhu-příjezdy k hraničním přechodům atd
Bylo to někdy kolem 20. října, v 8 hodin a lidi na sílništích škrábali jako divý, tak nevím, kde jsi v té době byl :-D Já dokonce šel už v kulichu :-)
JR: Taky bydlim v Praze-Barrandov a poslední námraza tu byla tak silná,že to tou obyč plast škrabkou pomalu ani nešlo dolu...
Takže já mám zimáky od konce řijna :o)A teda taky kvuli tomu, že jezdim do práce až za Divišov :o)

22.11.2010, 23:38 |
JR Area: Tak to je ale na druhym konci Prahy :-D

24.11.2010, 13:50 |
Freerider | Upraveno: 2010-11-24 15:10:54
Od doby, kdy mi na letních ustřelila prdel v zatáčce (bylo okolo nuly, bez sněhu, říjen) na takovým tom slizkým povrchu a jen těsně jsem minul trafostanici přezouvám dle rad odborníků :oDDD