Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Impreza 2,0i r2004

o Navštíveno 2121x o
o 19.11.2010, 19:23 | LadaF
Ahoj,nemáte tu někdo zkušenosti s tímhle autem. Představa je, že to bude auto na každodenní ježděni, co jsem tak procházel různý články, tak by to nemělo žrát a kazit se o moc víc než stávající Focus 2,0i. r99
Jinak bych potřeboval poradit na co se při koupi zaměřit, na co si dát pozor a co se tak zhruba nejčastěji se.. diky

o 19.11.2010, 20:38 | Zdeny60
Vítej, potenciální Subaristo:-)
tady se moc odpovědí asi nedočkáš, protože Subaru není příliš rozšířená značka. Přesto tady pár Subristů (včeně mě), je.
Obecně platí asi tolik, co o ostatních autech. Navíc přibývá ústrojí pohonu 4x4, takže se zaměř na něj - karda, zadní diferenciál atd, pátrej po výměnách olejův převodovce a rozvodovce, jestli se to dá doložit či dohledat - 6 let není až tak moc staré auto a mělo by to být jednak v servisce (ta je podmínkou) a tu si ověř přes VIn u Subaru, kde to bylo servisované. Já to tak dělal a vždy jsem se dopídil všeho, co jsem potřeboval vědět.
Jelikož jde o Imprezu, tak je předpoklad, že navzdory nejnižšímu výkomnu motoru, který se do ní dával (2,0i ) se s ní ai zacházelo po Imprezovsku:-) Tudíž řízení, nápravy, prostě měchanická část.
Motor - kontroluj si stav oleje, kontrolka svítí, až když olej NENÍ, ne že je ho málo!!!
Jelikož jde o japonské vozidlo, omrkni korozi zespod - bývá chycen výfuk (po 6 letech jistě bude, záleží, jak moc) a taky zkontroluj zadní lemy a prahy - pokud bylo něco opravováno, nemusí to být zcela košer.

A paj takový ty obecný věci. Auta z této doby patří mezi ta více spolehlivá, zlom nastal kolem roku 07/08, tam se šetřilo více, než je zdrávo a taky to tak vypadá (já to sleduji na Legacy/Outback, ty mě zajímají) a lepší provedení co do kvality (jak potvrdí i různé další prameny) je do roku 07, pak se to zhoršilo...
Více ohledně záívad hledej na www.subaruclub.cz v sekci o znčkách - tam je úsek Impreza a tam to propátrej, pokud jsi to ještě neudělal.

Pokud to koupíš, tak nezapomeň, že i pro SUbaru platí neúprosné zákony fyziky! A dbej na řádný servis, oleje především. To vše ale už určitě víš.

o 20.11.2010, 10:06 | LadaF
dik za rady :)
nevíš jestli se dá u nás zjistit vinko v čr neregistovanýho auta (protože už jsem narazil na to, že auto bylo z německa a u nás k němu nic nedokázali podle vinu zjistit - byla to fabka RS)
na subaruclub už jsem zabrousil :)) tam mě právě překvapilo, že to ani moc nežere, když se s tim jezdí "normálně"
o 20.11.2010, 21:29 | cupra.165
Ahoj,ja ji mam rok,rok 2004, 2.0 125ps. Motor je drzak,kultivovany,tichy,kolem 2500 otacek se zacina projevovat nadhernym boxovanim. Se spotrebou je to s nim trosku horsi,bere si kolem 9 l. Viz. ma spotreba..
[ Link ]
Tady mas moji fotogalerii,je tam i oskenovana faktura ze servisu co kolik stoji .
[ Link ]
Pri koupi se zamer na zadni trmeny(brzdy) radi zatuhujou. Jinak auto celkove je velmi odolne,necha si toho hodne libit,podvozek je mirne do sportovna s tim ze je velmi odolny nasim silnicim.

foto k příspěvku  od cupra.165

o 20.11.2010, 21:36 | cupra.165 | Upraveno: 2010-11-20 22:59:29
Co bych jeste vyzdvihnul je minimalni zajem zlodeju,vyborne jizdni vlastnosti diky nizkemu tezisti motoru,tam kde ztraci motorem na ostatni auta dohani v zatackach. Interier neni posledni vystrelek mody,ale vse je krasne ucelene,jednoduche na ovladani.Jeste k te spotrebe,casto se jezdi kratsi trasy po meste,pak chvilku dalnice a zase mesto,vetsinou 2-3 lide a neco v kufru,jinak vse v pohodovem tempu.Na maximalku umi i 220 tachometrovych pokud ji budes chtit nekdy prohnat. K autu mas vyhodu redkucni prevodovky,muzes si pulit rychlosti,to vse klidne za jizdy,takto mas defakto k dispozici 10 rychlosti +2 na zpatecku :-)Jinak sedan je o trosicku sirsi,rozchod kol napodobne,nizsi, o trosinku lepsi jizdni vlastnosti oproti combi.Kdyz to shrnu,je to spolehlive odolne auto,spotreba sice vyssi,ale nekazi se veci okolo.
o 21.11.2010, 08:23 | Legacy 2.5
cupra.165: koukám, jak ti ta spotřeba leze nahoru :-)
o 21.11.2010, 09:16 | Zdeny60
S tím VIN kodem: m=é zkušenosti jsou takové, že tam, kde auto jezdilo na servis, mi řeknou vše. Jinde ne, protože není propojená DB mezi DE a CZ. Dokonce není tuším ani mezi Subaru prodejci v CZ (lustroval jsem jedno auto v Pze ve Stodůlkách a omlyem jsem zavolal do Kolbenovy - a nepochodil jsem).VIN je jistě užitečná věc, ale není nad to proklepat auto na místě s mechanikem, zvrchu zespod, projet, atd...
o 21.11.2010, 14:24 | LadaF
tak jsem asi další pacient zítra si jdu pro sedana :))
o 21.11.2010, 22:03 | cupra.165
Tak pak fotky prosim a gratulace,na zimu asi nejlepsi auto co muzes mit :-)
o 23.11.2010, 22:15 | cupra.165
Tak jak to dopadlo s koupi? :-)
o 24.11.2010, 17:34 | LadaF
s koupí to dopadlo dobře, je to žrádlo, ale zatim se spolu seznamujem - takže na to jdu z lehučka :))
dost se bavim u reakcí okolí, větčinou na mě všichni čučej jako na exota a nebo se mnou chtěj závodit(což zatim neberu v potaz)

pár nepovedenejch rychlovek

foto k příspěvku  od LadaF

o 24.11.2010, 17:34 | LadaF

foto k příspěvku  od LadaF

o 24.11.2010, 17:35 | LadaF
o víkendu se pokusim nafotit líp :)))
o 24.11.2010, 17:38 | Vencaf
hm asi bych z toho sundal ty prvky připomínající STI, protože v případě že budeš chtít někoho pozávodit si koleduješ o trapas.. jinak na zimu dobrá volba, máme jich taky pár v rodině :D
o 24.11.2010, 19:15 | Zdeny60
Nic nesudnávat! Ba naopak nandávat - pajšl STI :-) Joke:-)

Hezký kus, ať ti slouží.

A dbej na to, že zákony fyziky NEŘEŠÍ ani 4x4 a a ni SUBARU :-) Takže před zatáčkou zpomal a na sněhu počítej do pěti! Malér je hned.
o 24.11.2010, 19:17 | Zdeny60
LadaF: mj. čím jsi fotil tyto dvě fotky??
o 24.11.2010, 20:06 | LadaF
foceno panasonic tz10, ale až doma jsem si všiml že si snim předtim hrál otec a všechno přenastavil + se mi klepali ruce zimou, proto stojej ty fotky za kulový
o 24.11.2010, 20:12 | dj.DEKL
Maj ty gumy nějakej vzorek? :o)
o 24.11.2010, 20:22 | LadaF
skoro nee :(( zejta mi ppl přiveze nový zimáky
o 24.11.2010, 20:27 | muSlim | Upraveno: 2010-11-24 21:48:09
Pekná farba, blahoželám a nech slúži :-) A samozrejme automaticky postrhávať tú maškarádu čo tam nepatrí (STi)
o 24.11.2010, 20:41 | cupra.165
Miluju ty naducane blatnicky,to je proste parada :-) Ja bohuzel u sveho kombika toto postradam:-(
At slouzi :-) Pis si pak spotrebu,docela mi to zajima :-)
o 24.11.2010, 20:46 | muSlim
2 cupra.165: no len aby nebola ako u Zdenyho :-D
o 25.11.2010, 04:51 | Zdeny60
Hele, nech si to, joó... :-)
o 25.11.2010, 09:07 | muSlim
Šak vieš že si uťahujem :-)))
o 25.11.2010, 13:21 | Boďa
Kluci, jak je to s místem ve předu v zadu?
Normál člověk 185cm spíše štíhlé postavy :-)
Příští rok zřejmě budu obměňovat vozový park a Impreza v kombíku mi velice padla do oka...
Díky.
Budu jí muset něde vočíhnout...
o 25.11.2010, 13:28 | Vencaf
prostor u Imprezy je bída vepředu i vzadu, já se v ní cítím jak ve svěrací kazajce a to mám jen 200cm :D
o 25.11.2010, 15:45 | cupra.165
Ja nevim,ale jezdime v kombiku ja s manzelkou 180cm + 160 a vzadu 2 deti 3a 1 rok, v kufru jeden docela velky kocarek + nejaka batozina a vejdeme se v klidu. Pokud bys byl Bodo od Plzne,neni problem se domluvit :-)
o 25.11.2010, 17:25 | Boďa
cupra.165, to právě nejsem :-( Mám to kuuuu... daleko.
Budu muset sehnat nějakýho subaristu blíže.
Líbí se mi hrozně takovejhle tvar.
Musí to bejt japonec a né sedan, pro mě nepraktický...
Vzhledově se tomu podobá dost Lexus IS200 kombi, to je taky žrádlo. Ale zase jen 2.0 šestihrnek...
Od Hondy asi nic, což mě mrzí. Ty motory... Accord je už dost velkej a ještě sedan nebo dlouhej kombík. Civic hnusnej.
Od Toyoty snad jen Avensis od r. 2003
Mazdu nechci, teď mám 323F BJ. Ale prostorově a velikostně úplně akorát.
Nissan ne-e. Mitsubishi snad jedině nějaký kombi, no... Suzuki to samý... Ale Ty jsou moc kombíkovatý :-)
Tak jsem se vybrečel a mám po večerech co dělat :-)
o 25.11.2010, 17:36 | LadaF
mam cca 185 vepředu místa dost, jen jsem delší dobu nejezdil v ničem s nižším posedem (caddy, rumstr, fabka II) tak se občas bacím kolenem o spodek palubky, za mnou místa jakš takš ( nacpal jsem za sebe zimák 195 na stojato)
o 27.11.2010, 11:25 | Proffesor_W
Nechce se mi zakldat novej thread tak se optam tadyhle, jak je na tom se spolehlivosti Impreza o generaci starsi (kulaty svetla) ale s turbem, WRX tusim okolo 230-ti koni. Kolik ma turbo tlak, jak dlouho v tom aute prezije kdyz se s nim normalne zachazi a zda je tam neco na co si dat obvzlaste pozor. Kolik se cca tak pohybuje spotreba hlavne mesto/okres/dalnice (50/90/130) a pokud nekdo muze napsat treba namatkou par spotrebnich nahradnich dilu jako je treba nejaky ten cep, kloub, a podobne prkotiny.

Dekuji predem.
o 27.11.2010, 15:44 | Zdeny60
www.subaruclub.cz
o 13.12.2010, 09:16 | cupra.165
Tak jak si uzivas suba na snehu a ledu,spokojeny? :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3558 sekund.