Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jaký wifi router do 1500kč?

o Navštíveno 813x o
o 19.11.2010, 11:42 | LukeFab
Zdravím,
chtěl bych poradit nový wif router do naší domácnosti.Nějáký fakt kvalitní.S D-Linkem bych už skončil.Nevím proč,ale mám už druhej dlink a mám tam pořád výpadky sítě,po chvíli to zas jede,když se s tím pořád jebu.Už s tím ztrácím nervy.Chtěl bych něco,na co půjde nasadit silná anténa,ptž v baráku máme hodně tlusté zdi.

o 19.11.2010, 12:06 | LukeFab
ted mám d link dir-635,chtěl jsem tam něco nastavit aby se mamka mohla připojit přes vpnku,ale najednou se routr restartoval nebo co a už mě nefunguje ani sít a ani se nemůžu připojit na stránku routeru.nechápu to.nepomáhá restart ani reset tím tlačítkem v zadu.
o 19.11.2010, 12:50 | PlusOne | Upraveno: 2010-11-19 14:19:45
Asus RT-N13U - approved by Tom´s Hardware

[ Link ]

Tady máš CZ recenzi:
[ Link ]
o 19.11.2010, 13:04 | Legacy 2.5
proč tak drahej? :-D
Mám tento - [ Link ] a naprostá spokojenost, skvělé, přehledné a jednoduché nastavení, mám ho v baráku se zdmi i 90 cm a pohoda jazz :-), jede pořád, bez výpadků, a co se týká antény, vždy si můžeš dokoupit výkonější a nebo jí natáhnout více k oknu a není co řešit.
o 19.11.2010, 13:10 | cr4sh3r
Mám to co Legacy 2.5

A taky nemám žádný problém, frčí na tom několik noťasů, tlustý zdi máme taky, dosah taky dobrej a spolehlivost 100%
o 19.11.2010, 13:13 | LukeFab | Upraveno: 2010-11-19 14:47:25
anteny mám doma 20Dbi,no jde mi o to,aby na něj bylo fakt spolehnutí.Budu mit na něm připojený 3 pc přes lan a tak 4 ntb přes wifi.Nejraději přes WPA2.hodilo by se mi,i kdyby měl usb vstup.jinak ten asus nevipadá vůbec zle,ale raději bych použil své antény.ted koukám do manuálu a správně se má resetovat ten dlink držením resetu po dobu 10s,to jsem neudělal,tak to zkusím,ale mc šancí mu nedávám.

stejně pořád nechápu jednu věc.ráno se vzbudím a internet funguje,pak jdu na hodinu pryč a najenou internet nejede.toto se mi stávalo i u starého dlinku.zkoušel jsem různě restartovávat router aji ten rozbočovač co máme od upc a nic.pak se to najednou samo rozjelo,nic se v nastavení routeru nezměnilotohle nikdy nepochopim,ale už mě to dost vytáčí.nejdřív sem myslel,že je něco s routerem,ale asi ne,když se mi to děje už u druhého a to stejný.ono to vypadne zrovna ve chvíli,když to člověk nejvíce potřebuje

ještě sem četl že vypnutí 802.11n muže zlepšit signál,je to pravda?
o 19.11.2010, 13:33 | PlusOne
Legacy 2.5:
Podmínku splňuje, zkušenost dobrá, rodiče na něm mají domácí WiFi síť ;-)
o 19.11.2010, 13:35 | Legacy 2.5
A neruší ti to tam něco? Nějaký elektrospotřebič? Ten co jsem dal jede v pohodě a dávám za něj krk. Hlavně aby to nebyl jiný problém než v samotných routerech.
Ty problémy ti to dělá každý den nebo jen někdy?
Kup si ten router přes e-shop, otestuj ho a kdyby náhodou zase něco, tak do 14-dní ho můžeš vrátit (sice nepoužitý, nepoškozený, ale to není problém aby to nebylo znát jeho použití)
o 19.11.2010, 13:37 | LukeFab | Upraveno: 2010-11-19 15:01:57
kdybych kupoval novej router tak se mi líbí TP​-LINK TL​-WR1043ND

[ Link ] nebo fakt nevim jaký. zkusím jeste resetovat ten můj podržením toho resetu a když to nepomůže,tak koupím jiný.asi tento tp link nebo si klidně nechám poradit ještě.
o 19.11.2010, 13:42 | Legacy 2.5
Tak vem třeba ten, podle náročnosti jak je libo, prostě se značkou TP-Link mám dobré zkušenosti :-) Na PC mám USB WIFI modem od nich taky a taky bez problému :-)
o 19.11.2010, 13:43 | LukeFab
hlane chcu fakt ěnco co už bude fungovat pořádně
o 19.11.2010, 14:02 | soray
Do 1500,- je jeden z nejlepsich D-Link DSL-2641B. Kdysi mi byl doporucen, v lednu 2010 jsem ho zapojil a od ty doby jede bez jedinnyho restartu, pokud nepocitam jeden nebo 2 vypadky elektriny behem letosniho roku.
o 19.11.2010, 14:15 | Bladzej | Upraveno: 2010-11-19 15:39:13
Luku: Ten od Subaru 2,5 fakt neni krám, kór za tu cenovku. Dával jsem ho klientum a nikdy žádné zpětné reklamace. D-link jsem nikdy nedával, ale když lidem něco někdy opakovaně nefungovalo a měli D-link, tak byl problém právě s nim, takže asi tak.

Co máš za anténu, že má 20dBi? Panelovka? Jinak pozor na výstupní vysílací výkon- kvůli zdraví.
o 19.11.2010, 14:24 | LukeFab | Upraveno: 2010-11-19 15:45:18
ok,no nejvic se mi libi ten tp link s trema antenama.snad bude kdyžtak dobrej.četl jsem i o různých přehrátí fw neoficiálních atd.to asi dělat nebudu. nevíte co kdyžtak nastavit,aby se mamka mohla připojit na net přes vpn? nevim co to tam blokuje nebo v čem je problém.

no anteny všesměrové z ebay.nevim jestli mají fakt těch 20Dbi,ale co už no.jak mi to může ublížit :-) ?
o 19.11.2010, 14:40 | Bladzej
Tak ten s třema anténama umí i Nko, jesli to podporují tvoje zařízení, tak to i využiješ. Jesli ne, tak to stejně kup do budoucna :D ono se to neztratí.

No nemoc z ozáření, takže nějaká rakovina by mohla bejt, ale nejsem doktor tak ti diagnózu nedám.
Jeden chlápek mi řikal, že jeho syn dělá něco kde měří radiaci a ruzný magnetický záření. Tim měřičem mu prej změřil nějakej wifirouter, co byl nebezpečnej :D

Nemáš nějakej odkaz na tu anténu? neb se mi nezdá takovej výkon na všesměrovku.
o 19.11.2010, 15:05 | sonyk02
Také se podělím se zkušeností s D-Link routry jako první jsme měl D-Link D-524 [ Link ] obyčejný router s wifi. Ten běžel 2,5 roku bez jediného problémů, wifi také celkem velký dosah i s jedinou malou anténkou.max spokojenost. Nedávnou jsme ho vyměnil za router opět od D-Link D-655 [ Link ] již použitý. Chtěl jsem hlavně N wifi a G-bit Lan pro rychlejší přenosy větších souborů. Vše funguje jak má, dosah wifi jsem čekal větší když má 3x anténku, místo jedné mám připojenou tu čínskou všesměrovku a dosah ve starém baráku s tlustými zdmi je skoro srovnatelný s předchozím routrem s jednou anténku, když se nacházím blízkou routreru s NTB tak je signál vynikajíci i rychlost N wifi je výborná,tohle až tolik neřeším tam kde chci tak signál je, ale co mě nejvíc štve je, že má náhodně výpadky připojení v různých časových intervalech, což je dost na pikaču při stahování nebo odesílání dat. Když jsem to psal prodejci tak mi zaslal nový napájecí zdroj, výpadky částečně zmizely, ale stále se objevují, tak jsem více zapátral na netu a v jedné diskuzi psal někdo že problém ve většině případů je v nekvalitních zdrojích a to nejen u D-Linku ale i ostatných výrobců. Také tam psal že stačí vyměnit nějaký filtrační kondenzárot ve zdroji a mělo by být po problému, tak jsem ho kontaktoval a bližší info tak uvídm jak se zadaří s úpravou zdroje.
Jinak k tématu: asi bych teď šel taky do toho TP-Link co jsi vybral, možná u něj taky za nějakou dobu skončím, když se nevyřeší problém s tím stávajícím D-Linkem.
o 19.11.2010, 15:26 | LukeFab
odkaz na antenu [ Link ] kupoval jsem jich vic techdle,teprve jsem to testoval.snad mi to nic neudelá,mám to v malým pokoji,kde su skoro pořád
o 19.11.2010, 17:42 | Rustapha-659
Jedu tenhle od dubna nonstop 24h denně a žádný výpadky a jede jak má...a za dobrý prachy [ Link ]
o 19.11.2010, 18:44 | Bladzej
Luke: ok, vidim. tak v Emerice jsou vždycky jiný :)

jinak na TP-Linkách dávaj nálepku "#1 IN CHINA" :)))
o 19.11.2010, 19:56 | LukeFab | Upraveno: 2010-11-19 21:16:25
tak nakonec poblem s tím d linkem dir-635 odstraněn.resetovat se to muselo opravdu těch 10s,tak doufám,že už bude sloužit.kdyby ne,tak jdu to toho tp linku.díky za pomoc a snad mi ty 20Dbi anteny neublíží

Jinak kdyby tu někdo vědět proč se nemůžu s ntb připojit na internet přes VPNku,tak budu rád :-)
o 20.11.2010, 08:41 | Petura
taky používám TP-Link, ADSL routery, i obyč. wifi, USB Wifi a vše OK
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3386 sekund.