Navštíveno 1136x

Zdravím přátelé,
rekonstruuji koupelnu a chtěl bych do podlahy elektrickou topnou rohož na poměrně malou plochu cca max 2.5x2.5m.
Nemáte s tímto zařízením nějakou zkušenost ? Jelikož jsem se s tím nikdy nesetkal budu rád za každý postřeh. Nerad bych koupil něco za 3t a bylo to k ničemu, nebo to stejné za 10t a bylo to to stejné ...
Díky Petr

15.11.2010, 16:36 |
DaveF Do koupelny se dává cca 160W/m2. Najdi si třeba rohože Fenix LDTS nebo LSDTS jsou myslim za rozumnou cenu.
Z vlastní zkušenosti doporučuju čidlo do podlahy a regulovat přímo teplotu podlahy - pokud to tedy není jediné vytápění, kdy se pak hodí spíše prostorový termostat - ale i tam mám max. teplota podlahy taky smysl.
Sám jsem použil dig. termostat ABB tango s podlahovým čidlem a spokojenost.
Nene je to jen doplňkové topení které se bude zapínat sólo. Díky za tip, kouknu na to.
máme roky Fenix Jeseník a max spokojenost, do koupelny jsem dával rohože zatímco kuchyň/jídelna kabel, mrkni třeba na komplet sadu Comfort Max (
[ Link ] ), kde máš rohož + čidlo do podlahy + termostat. Když počítám příbuzenstvo, tak jsem od Fenixu pokládal do 7-mi místností a nikde není problém, vždy jsem kupoval přímo u výrobce, který mi nebídnul lepší cenu než na krámě. Jinak to taky máme jen jako doplňkové topení resp. příjemné teplo od dlažby.

16.11.2010, 07:45 |
Arnie_one | Upraveno: 2010-11-16 09:12:11
Nevim jesli nebudu trochu OFF
Ja daval topny draty do cely koupelny, na anhydrit, do lepidla pod dlazbu, s vyfrezovanou drazkou pro cilo v podlaze.
[ Link ] + tento termostat
[ Link ] Mam to nastaveny, aby se v 5 rano zapnul na 22°C ve 22 vecer stlumil na 19°C. Chodi paradne.

Arnie_one :to mas zapnuty cely den?to te musi sezrat...jakoze odber el.

16.11.2010, 08:55 |
Arnie_one | Upraveno: 2010-11-16 10:19:56
Tak musis si uvedomit, ze to nejede na plny vykon cely den, ani kdyz se to dohreje. To bych tam musel dat at to jede na 35°C a pak by to melo plny odber.
Uricte me to nesezere, mam tu 640W varinatu, ta v odkaze je preklik.
Ma to delsi nabeh, do tech 22°C ccca 2-3H. Kdyz, je dlazba prohrata doptapi.
Narazove to pouzit nejde, dlazbu az 10min neprohrejes.

16.11.2010, 09:04 |
DaveF | Upraveno: 2010-11-16 10:24:48
Já mám přes zimu nastaveno 25st a je to tak akorát :-) Ale běží to jen večer, přes den je to vypnutý. Jinak na čidlo jsem si zamáznul do podlahy husí krk až k termostatu a jen zastrčil od termostatu čidlo. Funguje to dobře, teoreticky se může sice nepatrně teplota lišit od skutečnosti, ale stejně si nastavíš teplotu tak aby ti to pocitově vyhovovalo.
tak pak jo,no ja prave dal taky rohoz ktera ma jen 320W pod dlazdice a musim jeste nastavit spinani automaticke,pac jak pises,fakt to trva min hodinu,nez se neco deje..o)))
cidlo v podlaze mam take...

16.11.2010, 09:26 |
Stofi | Upraveno: 2010-11-16 10:46:27
Mam ctvrtym rokem v koupelne DEVI, jak rohoz, tak termostat (Devireg 540) a zatim bez problemu. Zpocatku jsem s tim trochu valcil, protoze to neni jediny zdroj tepla v koupelne a dlazba byla studena. Ale po vypnuti prostoroveho termostatu je to OK. Kdyz se vypne prostorovy termostat, je to v modu 0 az 10 a dlouhodobe to mam kolem 5ti. Nechavam to bezet kazdy den 17 - 23h. Tydenni casovac je super, kdyz jedem na tyden pryc, nepotrebne dny to vymazu a nastavim na den navratu.
edit: setrvacnost je cca hodina az hodina a pul (koupelna je v 2. patre RD)
[ Link ]

16.11.2010, 10:03 |
Arnie_one | Upraveno: 2010-11-16 11:24:22
Presneji receno, term. se da nastavovat po hodine, proste kdyz jsem doma je to 22°C a me to staci az az. hodiny co doma nejsu se temperujou, aby dlazba nevychladla a pak ten nastup nebyl dlouhej.
Chce si to vychytat, dle potreby, kazdej ma jiny teplotni navyky a potreby casovy.
Jiank jak se pise, kalsika husi krk v nem cidlo, proste dle manualu, delka vyska usazeni, delka sondy atp. misto ulozeni. (je to videt na obrazku, cerny husý krk)

16.11.2010, 10:12 |
Kapka (M)
prodavame na prodejně tohle..a v pohodě...sam to mam doma na chodbě,v kuchyni v koupelne...samo že ne jako hlavni vytapení,ale jako doplnkové vytapění...jde i to že potom nemusíš tolik vytapet mistnosti topením,protože pocit chladu ti jde od nohou...
[ Link ] 

16.11.2010, 11:46 |
Arnie_one | Upraveno: 2010-11-16 13:07:37
Ja teda na rovinu rikam, ze v koupelne nemam topeni, jen na zachode a tohle me max staci i s tou regulaci, jak popisu.
Jinak doproucuju, merit :) zmerit odpor jestli sedi. Po rozbaleni a nez se bude davat dlazba znova. Kabely jsou silny, ale nahoda je blbec, kdyz by se to prerusilo, mate drahy nic v podlaze.
Tak se taky připojím, s přítelkyní budem příští týden rekonstruovat koupelnu, chtěl bych ohřívat menší prostro před záchodem /na nohy/ a menší prostor před vanou, aby při nalejzání/vylejzání člověk nestoupal na studenou podlahu. Kamarád to taky tak má a říkal mi,že ho to vyšlo na nějakých 800Kč a nežere to téměř nic, ale jak čtu diskuzi,tak v tom měl asi trošku bordel.
Je někdo schopný říct kolik to tak bude žrát? A na kolik vyjdou tyhle dvě dečky i s termostatem? Napadlo mě koupit něco s vlastním čidlem teploty a jenom pro sichr někam schovat vypínač,ale zase se bojím na to čidlo spolíhat,aby obklady nebyli moc horký nebo naopak studený.
m2 ma vetsinou prikon 160W