Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > OT: help s vyhřívanou rohoží

o Navštíveno 1134x o
o 15.11.2010, 16:19 | ABERTO
Zdravím přátelé,
rekonstruuji koupelnu a chtěl bych do podlahy elektrickou topnou rohož na poměrně malou plochu cca max 2.5x2.5m.
Nemáte s tímto zařízením nějakou zkušenost ? Jelikož jsem se s tím nikdy nesetkal budu rád za každý postřeh. Nerad bych koupil něco za 3t a bylo to k ničemu, nebo to stejné za 10t a bylo to to stejné ...

Díky Petr

o 15.11.2010, 16:36 | DaveF
Do koupelny se dává cca 160W/m2. Najdi si třeba rohože Fenix LDTS nebo LSDTS jsou myslim za rozumnou cenu.

Z vlastní zkušenosti doporučuju čidlo do podlahy a regulovat přímo teplotu podlahy - pokud to tedy není jediné vytápění, kdy se pak hodí spíše prostorový termostat - ale i tam mám max. teplota podlahy taky smysl.

Sám jsem použil dig. termostat ABB tango s podlahovým čidlem a spokojenost.
o 15.11.2010, 16:41 | ABERTO
Nene je to jen doplňkové topení které se bude zapínat sólo. Díky za tip, kouknu na to.
o 16.11.2010, 06:49 | Šestikule
máme roky Fenix Jeseník a max spokojenost, do koupelny jsem dával rohože zatímco kuchyň/jídelna kabel, mrkni třeba na komplet sadu Comfort Max ( [ Link ] ), kde máš rohož + čidlo do podlahy + termostat. Když počítám příbuzenstvo, tak jsem od Fenixu pokládal do 7-mi místností a nikde není problém, vždy jsem kupoval přímo u výrobce, který mi nebídnul lepší cenu než na krámě. Jinak to taky máme jen jako doplňkové topení resp. příjemné teplo od dlažby.
o 16.11.2010, 07:45 | Arnie_one | Upraveno: 2010-11-16 09:12:11
Nevim jesli nebudu trochu OFF

Ja daval topny draty do cely koupelny, na anhydrit, do lepidla pod dlazbu, s vyfrezovanou drazkou pro cilo v podlaze.

[ Link ]

+ tento termostat

[ Link ]

Mam to nastaveny, aby se v 5 rano zapnul na 22°C ve 22 vecer stlumil na 19°C. Chodi paradne.

foto k příspěvku  od Arnie_one

o 16.11.2010, 07:53 | Pavel 528
Arnie_one :to mas zapnuty cely den?to te musi sezrat...jakoze odber el.
o 16.11.2010, 08:55 | Arnie_one | Upraveno: 2010-11-16 10:19:56
Tak musis si uvedomit, ze to nejede na plny vykon cely den, ani kdyz se to dohreje. To bych tam musel dat at to jede na 35°C a pak by to melo plny odber.
Uricte me to nesezere, mam tu 640W varinatu, ta v odkaze je preklik.

Ma to delsi nabeh, do tech 22°C ccca 2-3H. Kdyz, je dlazba prohrata doptapi.

Narazove to pouzit nejde, dlazbu az 10min neprohrejes.

o 16.11.2010, 09:04 | DaveF | Upraveno: 2010-11-16 10:24:48
Já mám přes zimu nastaveno 25st a je to tak akorát :-) Ale běží to jen večer, přes den je to vypnutý. Jinak na čidlo jsem si zamáznul do podlahy husí krk až k termostatu a jen zastrčil od termostatu čidlo. Funguje to dobře, teoreticky se může sice nepatrně teplota lišit od skutečnosti, ale stejně si nastavíš teplotu tak aby ti to pocitově vyhovovalo.
o 16.11.2010, 09:13 | Pavel 528
tak pak jo,no ja prave dal taky rohoz ktera ma jen 320W pod dlazdice a musim jeste nastavit spinani automaticke,pac jak pises,fakt to trva min hodinu,nez se neco deje..o)))
cidlo v podlaze mam take...
o 16.11.2010, 09:26 | Stofi | Upraveno: 2010-11-16 10:46:27
Mam ctvrtym rokem v koupelne DEVI, jak rohoz, tak termostat (Devireg 540) a zatim bez problemu. Zpocatku jsem s tim trochu valcil, protoze to neni jediny zdroj tepla v koupelne a dlazba byla studena. Ale po vypnuti prostoroveho termostatu je to OK. Kdyz se vypne prostorovy termostat, je to v modu 0 az 10 a dlouhodobe to mam kolem 5ti. Nechavam to bezet kazdy den 17 - 23h. Tydenni casovac je super, kdyz jedem na tyden pryc, nepotrebne dny to vymazu a nastavim na den navratu.

edit: setrvacnost je cca hodina az hodina a pul (koupelna je v 2. patre RD)

[ Link ]
o 16.11.2010, 10:03 | Arnie_one | Upraveno: 2010-11-16 11:24:22
Presneji receno, term. se da nastavovat po hodine, proste kdyz jsem doma je to 22°C a me to staci az az. hodiny co doma nejsu se temperujou, aby dlazba nevychladla a pak ten nastup nebyl dlouhej.
Chce si to vychytat, dle potreby, kazdej ma jiny teplotni navyky a potreby casovy.

Jiank jak se pise, kalsika husi krk v nem cidlo, proste dle manualu, delka vyska usazeni, delka sondy atp. misto ulozeni. (je to videt na obrazku, cerny husý krk)
o 16.11.2010, 10:12 | Kapka (M)
prodavame na prodejně tohle..a v pohodě...sam to mam doma na chodbě,v kuchyni v koupelne...samo že ne jako hlavni vytapení,ale jako doplnkové vytapění...jde i to že potom nemusíš tolik vytapet mistnosti topením,protože pocit chladu ti jde od nohou...
[ Link ]

foto k příspěvku  od Kapka

o 16.11.2010, 11:46 | Arnie_one | Upraveno: 2010-11-16 13:07:37
Ja teda na rovinu rikam, ze v koupelne nemam topeni, jen na zachode a tohle me max staci i s tou regulaci, jak popisu.

Jinak doproucuju, merit :) zmerit odpor jestli sedi. Po rozbaleni a nez se bude davat dlazba znova. Kabely jsou silny, ale nahoda je blbec, kdyz by se to prerusilo, mate drahy nic v podlaze.
o 16.11.2010, 12:35 | M.a.R.i
Tak se taky připojím, s přítelkyní budem příští týden rekonstruovat koupelnu, chtěl bych ohřívat menší prostro před záchodem /na nohy/ a menší prostor před vanou, aby při nalejzání/vylejzání člověk nestoupal na studenou podlahu. Kamarád to taky tak má a říkal mi,že ho to vyšlo na nějakých 800Kč a nežere to téměř nic, ale jak čtu diskuzi,tak v tom měl asi trošku bordel.

Je někdo schopný říct kolik to tak bude žrát? A na kolik vyjdou tyhle dvě dečky i s termostatem? Napadlo mě koupit něco s vlastním čidlem teploty a jenom pro sichr někam schovat vypínač,ale zase se bojím na to čidlo spolíhat,aby obklady nebyli moc horký nebo naopak studený.
o 16.11.2010, 12:36 | Pavel 528
m2 ma vetsinou prikon 160W
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3034 sekund.