Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Nikon - sklo na focení sportu

o Navštíveno 1651x o
o 14.11.2010, 08:25 | AllInOne
Chtěl bych si nadělit pod stomek něco k foťáku a rozhodl jsem se, že koupím nějakej objektiv a externí blesk.

Můžete mi něco doporučit k Nikonu D90?

- sklo na focení sportu (auto, moto, fotbal)....měl by mít solidní zoom, protože u moto se k tratí zase tak moc nedostanu.

- sklo na focení krajin atd (něco širokoúhlého asi)

- externí blesk (mám vybraný SB-900), mám to na focení lidí atd (doporučíte mi něco jinýho?)
[ Link ]

Momentálně mám pouze k D90tce 18-105 VR

Díky za tipy, cenovej strop objektivů nemám, ale nějak rozumně, prosím.
Pokud možno, tak vybírat na www.megapixel.cz, mám to kousek tady v Brně.

Děkuji

o 14.11.2010, 09:12 | Bucci
tak bleskem nic nezkazíš.... lepší než 900 neni
jinak univerzální sklo na sport bych ti doporučil nějakou 70-210... hlavně světlou, ale na každou příležitost sportu se hodí trochu jiný podmínky...
já auta fotim tamronem 200-400 5,6 (světlejší by byl lepší, ale nejsou chechtáky)
o 14.11.2010, 10:29 | Mr.Scully
Nepředpokládám, že by byly rozdíly mezi Tamronem 200-400 pro Nikon a Canon - a pro Canon jsem u něj četl, že je neskutečně pomalej. Ono u většiny sportů to není sranda ani s ultrazvukovým ostřením a to Tamron ani nemá. Zaostřit na 50-100 metrů během třeba 0.1-0.2 sekundy jen tak nějaké sklo nezvládá. Proto bych řekl, že u teleobjektivu na sport neexistuji jiná rozumná varianta než přímo od výrobce (Nikon/Canon).
o 14.11.2010, 18:03 | Bucci
Scully: máš pravdu, že to neni žádnej závodník, ale když máš vytipovaný místo a předostřeno, nebo máš nastavenou bodovku s přednastavenym bodem tak to fakt neni problém
o 14.11.2010, 18:23 | Mr.Scully
Jasně no, u těchhle objektivů musí bejt předostřeno. Kromě klasického Canoního 70-200/2.8, který ostří superrychle, mám ještě tu čtyřstovku od Sigmy a ta i když má ultrazvukové ostření, tak stejně musí být trošku "předostřená" a připravená, jinak je schopna třeba dvě sekundy projíždět celý rozsah a teprve pak se chytit.
o 14.11.2010, 21:34 | Jendys
AllInOne: pokud v Brně, tak radši afoto.cz, dá se s nima líp dohodnout v případě výměny a maj u něčeho i lepší ceny (i třeba u toho blesku), prodejna je na Mendláku
o 14.11.2010, 21:51 | Dave1984
kámoš fotí floorball s Nikkor 70-200 2,8 a pecka hodně si ho chválí
o 14.11.2010, 22:46 | Zdeny60
Já fotím s Nikkor 80-400VR/4,6-5,6 a dá se. Ale je to taky silně závislé na světle. když je méně světla, atk ani předostření není všelék a kolikrát si přezoomuje celý rozsah a to je už scéna v dupě. Fotbal jsem fotil jen jedno (nejsem moc velký nadšenec této hry) a fotl sjem na AF-C a sekvenční režim a pár fotek se vybrat dalo.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3098 sekund.