Navštíveno 2873x

13.11.2010, 13:50 |
Atrey pročítám všechno možné abych vybral nějaký PL filtr, ale čím víc toho čtu, tím víc se nemůžu rozhodnout.
Filtr bude používán na těle C-450D se seťákem EF-S 18-55 3,5-5,6 IS a EF 70-200 f4 L.
Redukci už mám pořešenou.
Otázka je: jáký PL používáte a jak jste spokojeni,popř. nějaké foto.
Sháněl jsem nadprůměrnou kvalitu za solidní cenu a na ebay jsem koupil Marumi Super DHG CPL za cca 1600 Kč (v ČR stojí podstatně víc). Není to jakoby premiová značka, ale má velmi dobrou pověst.

13.11.2010, 15:17 |
Bucci když polarizák tak Hoya CP HD (mam 52mm a 62mm) a jsou super - neni lepších než Hoya

13.11.2010, 17:36 |
JA jj Hoya, jen sem nepořídil slim verzi na Tokinu 11-16 a je to na prd...:-)
mám polarizák BW a max spokojenost
chapu to u toho Lka, ale u plastaku? sam to mas, tak jiste vis, ze se pri ostreni otaci predni clen - jak chces toto v praxi resit?

13.11.2010, 23:22 |
Atrey | Upraveno: 2010-11-14 00:43:10
Marumi se mi také zamlouvá. U plasťaku se bude muset počítat s každým přiblížením a tím i natočení PL, chtěl bych ho jen na vyzkoušení přes dovolenou cca 15 dní, tam budu mít čas si s ním pořádně pohrát, takže koupím max. Hoya HD, do nížších řad bych asi jít nechtěl, chtěl bych BW Käsemann MRC, ale na testy je dost drahý, slim verzi nepotřebuji, jelikož širokáč jsem ještě nepořídil :) a na normal verzi dám aspoň krytku.
děkuji zatím za vaše názory.
Myslím, že není důvod říkat, že "není lepších než Hoya" - BW, Hoya i Marumi (nejvyšší řady) jsou špička a třeba v tom známém polském testu polarizáků tuším Marumi všechny porazil na hlavu... ale nakonec u polarizáku není až TAK co zkazit, fungují solidně i ty levnější... a nakonec největším omezením stejně bude nízká kvalita seťáku plus ten otáčející se přední člen.
jako ti nade mnou, dát na seťák Kasemanna je jako dát praseti zlatej zub
atrey - no jestli chces, muzu ti dat/pujcit/prodat CPL z dealextreme - objednal jsem ho, nasadil a to otaceni me sralo tak, ze jsem ho zase uklidil...

14.11.2010, 08:32 |
Atrey | Upraveno: 2010-11-14 09:54:51
to Mr.Scully,ruffrider: souhlas, Käsemann by byl jen na to L-ko, nějak mě tahle řada očarovala, místo seťáku už píšu ježíškovi o náhradu.
tmx.806: co je to za PL, popř. cena, pošli mi to na uldy@seznam.cz dík
Atrey - po pár letech dopadneš jako my a budeš mít úplně všechny objektivy se stejným průměrem (77mm) a neotáčejícím se předním členem a bude ti stačit jeden filtr na všechny objektivy :-)

14.11.2010, 19:20 |
JA jako Scully..77mm je standart :-)

15.11.2010, 08:11 |
Bucci Scully hehehe ale musim říct, že ses trefil 4 skla mam fakt se 77mm ale taky 82, 62, 52 :-( (58 a 68 sem už prodal)
Taková otázečka - bude nějaký úplně levný polarizák k něčemu nebo to jen zhorší obrazovou kvalitu?
např.
[ Link ] nebo
[ Link ] . Samozřejmě je to pár korun, takže za zkoušku člověk nic nedá, ale ať to neobjednávám zbytečně :)
Brutálně ti zhorší ostření, vlastní zkušenost. Nebrat. Jako polarizační možná fungovat trochu bude, ale pak ti klidně zaostří o deset metrů vedle a půlku fotek budeš mít mázlých. Přišel jsem tak o část fotek z dovolené, naštěstí jen u delších ohnisek.
Super, dík, to mi stačí :)

04.08.2013, 12:24 |
Crimson | Upraveno: 2013-08-04 12:26:16
jo tak to mohu potvrdit, to byl humus co z toho lezlo
dokonce jsem měl přesně tuto oranž krabičku (firmu)

04.08.2013, 12:40 |
TROY taky schánim nějakej slim na tu tokinu 1116 ale nechci do toho moc vytýct :( tak kdyby měl někdo nějakej typ sem s tim

04.08.2013, 13:08 |
TROY pěkný akorát potřebuju slimovej kvuli tý 11
od posledne se nic nezmenilo:
[ Link ] Co se slimu tyka tak asi jen HoyaHD, co je jeste rozumna cenova za slim.
jinak fungovat fungujou i ty nejlevnejsi CPL, jak uz sem v tom postu psal, ale pak ta kresba dopadla jak dopadla :( proto na tomto urcite nesetrit