Navštíveno 1413x

12.11.2010, 18:12 |
AR Tak nejak se rozhodujeme že si pořídíme nové káry. Dnes jsme se byli kouknou na Mitsubishi ASX a Lancer Sportback
To ASX by bylo asi v zakladu s tou 1,6 benzín (429tis) a ten Lancer v 1,8 103kw intense (cca 430tis).
Co si myslíte o těchto vozech? Nebo se poohlédnou po něčem jiném?
Puvdoně měly být 2x ASX ale nějak je nemají skladem a čekačka pulroku :(
ASX je mi velmi sympatické leč praktické zkušenosti nemám.

12.11.2010, 22:15 |
AR jojo mě je asx taky sympatické. když ho porovnám s tím lancerem tak je hodně podobné, minimálně předek a trochu vnitřek

13.11.2010, 01:00 |
htd no nevim na tipcars mas skladovek mraky:) to ze neni za barakem u prodejce ... ti to privezou od jineho ne?
me se libi ASX
Já mohu napsat jen pár slov k Lensru 1,8 103kW - protože před 2 lety před nákupem Subaru to byl potenciální kandidát (verze sedan). Tak co mě upoutalo - je vnitřní prostor. A to i vzadu, kde je ho opravdu dost a výhodou je, že jsem si vrazil ohy pod přední sedák - což např. u P407 (kterou jsem v té době měl taky) nešlo. Tím pádem je daleko větší pohodlí při jízdě vzadu.
Vpředu místa královsky - měřím 186cm.
Sedačky dost dobré a posez hodně příjmený, co si už matně vzpomínám. Motoricky (jelo se ve 3 - 2 chlapi a manželka) - to je klasika - aby to mělo slušnou dynamiku, je potřeba udržovat botáčky ve vyšších mezích (Japonec) a to se promítlo i do spotřeby - na test drivu jsem mlě kolem 9l/100 a to jsem jel tak jakoby normálně, okruh měřil asi 20km a PC byl vyresetován.
Na udáváný výkon ale motor není moc velký dravec, i když je asi zcela možné, že jsem ho řídil s návyky z dýzlu - tedy řadil jsem asi v nižších otáčkách, než by se mělo - kolem 3000, ale když to předváděl bazarník, tak řadil v daleko vyšších sférách.
V kufru místa celkem dost, ale zpracování japonské. Tedy oproti německému dost ošizené co do tlumení a provedení bočnic a podlážky v kufru).
Jinka jako auto pro denní rodinné ježdění asi ano, slušný vzhled, celkem hezký vnitřek, motor jede, ale asfalt nerve... Nevím, jak je u Mitsubishi zvládnutá antikor. úprava, ale jestli jkao u Mazdy, tak já osobně bych ho nekoupil.

13.11.2010, 09:02 |
AR htd: no byl sem v autopalace brno. Skladovky měli ale jen par kusu a všechny v socka vybavě a tou 1,6 benzin
zdeny: no pravě ten vnitřek toho lanceru mě taky zarážel. Z venku supr tvary co se mi libi ale kdyz sednu do auta a to i v te max vybavě tak mě tam jakoby něco chybělo, vzhledově to na mě pusobi jako nějaké hodně obyč auto, jako absolutně sem nechapal ty dvě megakontrolky na středu palubky na pasy řidiče a spolujezdce.
Kufur u toho lanceru se mě libil, vypadal dost prostorně, akorat škoda že v krajich byly nějake kapsy ale bez víček, takže kufur neměl celou plochu rovnou.
jinak nedalo mě to a koukl jsem ještě k renocaru co tam maji, ovšem jak sem čekal, blbá nová jednička startuje na 6ktis coz uz je moc, strop davam okolo toho pul mice.
Na co sem tam ale narazil byly lehce jete kary. Meli tam dve jednicky a pak nejake trojky (tour a sedan), vsechny v prumeru udavane kilometry 20-30tis a datumy registrace v roce 2008
Má cenu jít do těchto aut. Jako chtel sem jit do funglovky, ale kdyz vidim ze auto po dvou letech leti na cene o cca 50% je me z toho zle. Třeba ta 116i sletěla ze 695tis na 350-400tis (jsou tam dva kousky) a 316i tour z 856tis na 496tis
U te jedničky předpokládám že ten dvoulitr bude stačit u te trojky v kombiku mam obavy ;)
Co se mi na těch bmw libi, že když si do toho člověk sedne tak se v tom citi mnohem líp.
Jinak ja bych pravě přesedlaval ze stařičkého bmw 525iX tour (E34) s full palby tak nechcu zas tak moc downgradovat ;) přeci jen sem si zvykl na nějaky komfort jízdy ;)
ASX je velice zajímavej "zjev" ale nemůžeš čekat nějaký moc recenze je to dost nový auto na to aby se to začlo srát nebo tak něco :) ale líbí se mi to a ještě sem v tom teda nejel..... lancer je taková osvědčená klasika.....
a myslim že ani s jednim rozhodně proti BMW downgradovat nebudeš spíš budeš po chvilce překvapenej až se s japoncem skamarádíš..... oproti tomu kdybys koupil nový bmw tak bys byl překvapenej parádnim downgradem z tvýho starýho :D ...
to s cenou je normální, jediný co si drží cenu je oktávka v tédéíčku neb ovčani to považujou za nejlepší auto v celym vesmíru..... hned co vyjedeš novym autem ze salonu tak počítej kolem 20% ceny máš dole ale to je všude.....

13.11.2010, 09:19 |
AR hmm takže myslíš že jít do jedničkového bmw oproti lanceru nemá cenu?

13.11.2010, 13:03 |
htd ted bylo ASX na ct1 v recenzi:)
[ Link ] jukni az bude online

13.11.2010, 13:26 |
AR no zkoukl sem ale moc tam toho neni :(