Navštíveno 2053x

Konečně se mi povedlo přemluvit otce aby si pořídil auto na chatu.
Na chatu to je 12km, otec často vozí květináče s kytkama, pytle s hlínou atd a posledních 300m k chatě je celkem nepěknej terén a jeho megan tam dostává zabrat.
Takže sháníme nějaký vhodný auto, ideálně nějakýho menšího teréňáčka nebo 4x4, cenově tak do 50-60 000. Auto bude jezdit vzdálenosti na chatu, do zahradnictví pro věci, nejdál tak do 100km.
Shání něco s laciným provozem, lacinou údržbou atd.
Mně osobně napadla lada niva, ale pokud máte někdo lepší návrhy, sem s nima ;-) díky

11.11.2010, 13:41 |
fredh krátkou vitaru

11.11.2010, 13:42 |
clown jj, ale bacha .., kratka vitara nemusi bejt 4x4 ... + idelane vozik na normalnich kolech :o)

11.11.2010, 13:59 |
deywis | Upraveno: 2010-11-11 15:20:48
ono 4x4 není uplně nutnost, spíš výhoda, ale hlavně aby to auto bylo vyšší...
jde nám fakt o nízký provozní náklady, dostupnost dílů a když se na tom něco vy*ere, ať to nestojí randál..
prostě auto u kterýho nás nebude štvát když to tamhle škrábnu, tam se mi vysype hlína do kufru atd...
co jit ve stopach ceskych politiku a na pole si koupit masserati?
Ladu Nivu ja vim je to starej ruskej krumpl ale dá se sehnat v hezkym stavu a splnuje vše co jsi vypsal.
Známej to řešil podobně má chalupu v celkem nepřistupnem mistě tak aby si tam neničil svyho novyho mergla tak si pořidil nivu a je spokojenej.

11.11.2010, 14:36 |
koren nivu radsi ne, vitara lepsi ale nejlip sehnat zachovalyho samce(suzuki samurai) a budes happy.

11.11.2010, 14:50 |
Luboš1 | Upraveno: 2010-11-11 16:12:02

11.11.2010, 14:56 |
clown samurai je hniloba desna ... :o( shanel jsem taky a vzdy past ..
frontera ??? neni to to auto, co melo jen jednu hvezdicku v ENCAP ? bal bych se, hlavne u Opla je to exot ..

11.11.2010, 17:22 |
hanx Toyota RAV4

11.11.2010, 17:36 |
hanx | Upraveno: 2010-11-11 18:58:28
Taky se tu ještě nikdo nezmínil o mitsubishi pajero a nissan terrano II
sice je to trošku něco jinýho než si chtěl, ale jestli tam projel Megan, tak to Felda zvládne asi taky a viděl bych to jako nejlevnější variantu ;-)

11.11.2010, 19:47 |
koren rav4, crv/hrv, forester a spol nejsou offy. nerikam ze nezvladnou dost, ale off to fakt neni.
pajero/terrano za 50 bude hodne o hledani a o stesti, ale pokud se zadari tak budou slouzit.
podle zadani fakt vychazi nelip samec. za 50 bude peknej, hledat treba na offroadforum.cz
ps hnijou vsechny offy

11.11.2010, 20:00 |
hanx kroen: tak jestli tam projede meganem a chce jen něco vyššího, řekl bych že ten rav4 je fajn volba.. 4x4, Menší, levný a spolehlivý, navíc k sehnání za suprový peníze... a navíc pěkný (mě se líbí)
Jeep Cherokee, auto levny, jednoduchy, pritom nabizi slusny pohodli, dily ultra levny (jak nova druhovyroba tak pouzite z vrakace - v CZ bez problemu), vyjede to opravdu opravdu dost :)
Nebo za ty penize se da poridit i Toyota 4runner, nebo treba i Ford Explorer, u nej je svezeni jinde, je to uz takovy lepsi auto, ale dily jsou trochu drazsi (ale zase zadnej stres, vse v pohode, z US za par kacek a hlavne se moc nese*ou :o) )
To jsou auta co bych navrhoval ja, s nimi mam zkusenosti ;)
kluci nejde o pohodlí, bude to vyloženě pracant... vyjet kopec na chatu, naložit matroš, odjet... auto u kterýho mě nebude štvát že to odřu, že si ho zašpinám. auto který bude levný na provoz..
felda ani masserati sou opravdu out ;-)
v tom pripade Jeep Cherokee XJ 4.0, pracant, dily levny a ikdyz ho nalozis + pripadne vozejk, tak stale bude mit silu tahnout ;-)
tenhle samurai vypadá dobře a navíc je to hard top
[ Link ]