Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Kilometry na volantu

o Navštíveno 2409x o
o 11.11.2010, 11:28 | Octávák
Ahoj,
mám nabídku na starší trojkový BMW a prodávající řiká, že auto má 130.000 km. Mě ale přijde ten volant hrozně omakanej, ale zbytek auta vypadá o.k. Jakej na to máte názor?

foto k příspěvku  od Octávák

o 11.11.2010, 11:30 | mikísek
Ne Bmw tímhle hrozne trpí jako řadící páky taky bejvaj hodne omakané :) mohlo by to odpovídat
o 11.11.2010, 11:32 | Diner
A jaky je to rok? Ja bych na to taky nehledel. Je individualni jak kdo vubec s volantem zachazi, jak ma agresivni pot atd., atd., atd. Kor u kuze.
o 11.11.2010, 11:32 | tommas
130 nemá určitě
ale kilometry nejsou zase tak důležité, pokud je auto v dobré kondici. Občas je lepší vzít auto s 250 po servisu než se 150 před servisem;-)
o 11.11.2010, 11:43 | hanx
já bych to řekl takhle: Pokud ti vadí volant, vyměň ho nebo si ho nech zrenovovat, pokud ti vadí technickej stav vozidla, nekupuj ho :-))))) Bohužel počítadlo kilometrů u většiny ojetin tam jen pro aktuálního majitele auta, aby si podle čeho měl zapsat kdy naposled měnil olej
o 11.11.2010, 12:08 | Kubais
Mám asi 300t a takhle omakaný ho fakt nemám(Taky na E46).Jestli máte někde poblíž BMW servis, není nic jednoduššího než nechat si načíst klíček(ale to taky není jistota že)
tommas:Pěkná kravina, pač u nás ti prodají stočené auto se 250t km za cenu 150tkm auta, což mě samotného sere. Když už má auto něco najeto,tak tomu má odpovídat i cena.
o 11.11.2010, 12:14 | assassin
kubais: kdyby nesedeli km v klicku a v budikach .. nebo s jinou jednotkou kde se registruji tak to budou budiky indikovat... myslim... tzn vetsinou to lidi stejne stahnou "vsude"...

jinak bwo bych si nechal prohlidnout nekomu kdo je zna, kdyz budou dulzity veci OK je stav km vicemene sumak...
o 11.11.2010, 12:20 | Kubais
Assassin: Mám právě rozdílné hodnoty klíček X budíky a nikde nic neindikuje.Vím že se dá právě i ten klíček pošéfovat aby měl míň než ve skutečnosti, to právě záleží jak moc si s tím kdo chtěl pohrát.
o 11.11.2010, 14:31 | darkbug
ale, bmw se da stocit, ze to nikdo nepozna ani v baworaku, jedinyho podle ceho to poznas je zaznam servisu v BMW podle vinka, na to auto vubec nepotrebujes. Takova ta varovna dioda na budikach, to je fakt na velky amatery co prohodej jenom budiky. Navic klice se postupne prepisou podle auta, jak je tam strkate, takze ty vam nereknou uz vubec nic.
o 11.11.2010, 14:36 | Mr.Scully
Podle volantu bych to moc neřešil, dost lidí tam má volant jinej než z výroby (včetně mě :) Spíš fakt koukej na celkovej stav auta, protože jinak E46 jsou držáky... u benzínu ti kolem 170 tisíc odejdou všechny ty čidla a lambdy, to je pár tisícovek investice a pak máš teoreticky klid třeba dalších sto tisíc, kromě spotřebáku (brzdy apod.). Kilometry bych moc neřešil.
o 11.11.2010, 14:37 | Kubais
darkbug:Do klíčku se zapisuje poslední nejvyšší hodnota z budíků, takže sem rád že víš o čem píšeš;):D
o 11.11.2010, 14:56 | darkbug
Kubais: tak to se do tachometru zapisuje taky vid :) ale to nema cenu rozebirat, proste pokud tohle nekdo neprehlidne, tak ti klice reknou velky kulovy.
o 11.11.2010, 15:03 | semtex
Ja dokazu znicit kozenej volant za 30k km. A vzdy to i udelam, takze moje auta se podle volantu hodnotit nemuzou.
o 11.11.2010, 15:21 | Luke-Jeep
asi jako semtex... nosim prstynky a na volantech je to hodne videt... takze resit celkovej stav... Spis treba pedaly, s tema se vetsi "stacejicich" nemeni a dalsi veci... i kdyz taky to neni 100%

ale jak pisou kluci... hlavni je stav...
o 11.11.2010, 17:42 | Timbo
kamos jezdi zasadne v rukavicich protoze se mu hrozne poti ruce na kozenym volante a po 80tkm vypada ten volant jako kdyby ridil zubama.
ja mam na tecku nalitano 200 poctivejch a ten volant vypada malinko hur nez ten na foto takze bych to vubec podle volantu nesoudil.
pokud je zbytek auta ok tak bych to vubec neresil a jestli ti to vadi tak si ho nech za 1500 znovu posit
o 11.11.2010, 18:00 | CervinVega
130tis km vypada jinak, nekoupil bych si tu ani slapaci auticko, jestli shanis neco konkretniho a mas penize, napis mi mejl, neni problem pro neco dojet...
o 11.11.2010, 19:39 | hanzz
Stejně je zajímavý, že skoro všechna ojetá auta bez rozdílu roku výroby mají najeto okolo 130t km... :)

o 11.11.2010, 19:51 | Kubais
darkbug:Jasně že se dopisuje i tacháč,ale když máš na klíčku třeba 300t.km a tachu jen 210t. tak tachometr ti pojede dál,ale na klíčku ti furt zůstane těch 300t než tenhle údaj tachometr dožene. Tohle sem měl namysli.
o 11.11.2010, 20:01 | lišky
je to sice mimo mísu, ale za stáčení si češi můžou sami, páš co má najeto víc jak 139000km je odepsané :-D takže když přivezeš krásnou 3letou oktu co má 230000 poctivka, první majitel kecíky prdíky, neprodáš jí ani boha. čekáš měsíc, dva, tři, pak se na to vyse*eš, stáhneš na 128362 a za týden je pryč. A to bez legrace
o 11.11.2010, 20:21 | Monička
hanzz,lišky: Přesně tak.. Vybíral sem auto kolem roku 2005+ a všechny měly kolem těch 125-150t km.. :-DD A hledal sem asi pul roku..

A i když sem koukal i na starší vozy,tak se stav km neměnil.. :-D
o 11.11.2010, 20:51 | Woko_O
V podstate je jedno kolik ma ten motor nalitano kdyz je napriklad nejaky potvrzeni ze servisu..V Cechach se to teda vojebava dost..Jediny riziko je ze dojde k mechanickymu opotrebeni urcitych dilu ale to bejva tak u 500tis km..Ovsem zalezi jak se s tim autem zachazelo..Pokud se menil pravidelne olej,rozvody sem tam nejaky opravy neni tam nic co by se mohlo vyrazne posrat..Nebo je ale to uz by ten motor musel bejt fakt hodne pretocnej..
o 11.11.2010, 21:25 | Timbo | Upraveno: 2010-11-11 22:45:18
hlavne se lidi proberte a nemyslete si ze v nemecku se tohle nedela a auta z nemecka jsou 100%ne v poho znam cloveka v mariankach kterej staci za penize a 80% jeho zakazniku k nemu jezdi z nemecka. je to na dlouhy vypraveni ale v nemecku se staci uz bezne presne jako v cr, takze proste zalezi na kusu stejne muzete narazit na poctivku i na past jak v cr tak v de. v nemecku se ta pravdepodobnost o trochu zmensuje jen tim ze je nekolikanasobne vetsi a tudiz je tam vetsi vyber.
o 11.11.2010, 21:37 | lišky
jasná, nikdo neříká že německo je v cajku. Také o tom vim svoje. Ale po čechách vede rakousko.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4352 sekund.