Navštíveno 2452x

Poslední dobou sleduji při rozscícených xenonech (např. na autě přede mnou), jak se mi chvěje světelný paprsek, byť stojím na volnoběh na místě. Je to jen u jednoho světlometu. Máte někdo nápad, čím to je? Xenony dodělávka, ale origo lampy, cca. 10tkm najeto. Motor Tdi.

10.11.2010, 15:12 |
Lu82 cinske nebo origo vybojky?

10.11.2010, 15:13 |
xSam Dělám mi to taky (na jiném autě) a myslím, že to je loučení se xenonové výbojky:-/

10.11.2010, 15:16 |
Lu82 me to na oktavce delalo kdyz sem dal cinske vybojky, kdyz sem dal origo tak to bylo OK

10.11.2010, 15:21 |
camron | Upraveno: 2010-11-10 16:43:01
Výbojka origo. No, abyste mě špatně nepochopili, on ten světelný paprsek nebliká, ale naopak jakoby kmitá nahoru a dolů...

10.11.2010, 15:22 |
Alííí U Passatů se chvěly celý paraboly. Není světlo celý ovolněný, nebo vnitřek nějakej pochroumanej?
Chcipni motor a nech svitit a budes mit jasno, jestli kmita plynova kulicka ve vybojce nebo mas nejak blbe pripevneny svetlo, popripade utrzenej drzak svetla nebo se neco vysypalo ve svetle samotnym.
Martine je to dáno tím že je to tdi, prostě se motor chvěje a ty vibrace přenáší do karoserie, ze začátku s tím byl velký problém u škody superb kdy si zákaznící stěžovali od novoty že se jim klepou přední světla tak jak to popisuješ ty, takže buď v klidu je to normální, čím víc to budeš sledovat tím víc to bude dělat :-)

10.11.2010, 15:40 |
capo Jak již píšou ti nademnou, buď špatně uchycené světlo ke karoserii, nebo povolené držáky vlastní paraboly uvnitř světla (čočka je přišroubovaná k parabole). Parabola drží na dvou kloubech a dvou šroubcích, které můžou mít třeba stržený závit nebo tak něco...
tak záhada vyřešena - povolená čočka, a to tak, že dost. Utáhl jsem všechny šroubky a mělo by to být ok...

29.11.2010, 08:25 |
capo No utáhl - seřizoval jsi to potom nějak? Tím že je jen utáhneš, tak ovlivníš nastavení čočky oproti parabole - dálkovému světlu. Tzn. Pokud pak máš správně nastavený xenony, může ti dálka svítit úplně do pryč... To samé se týká mlhovky.