Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Chvění xenonu na O1

o Navštíveno 2452x o
o 10.11.2010, 15:09 | camron
Poslední dobou sleduji při rozscícených xenonech (např. na autě přede mnou), jak se mi chvěje světelný paprsek, byť stojím na volnoběh na místě. Je to jen u jednoho světlometu. Máte někdo nápad, čím to je? Xenony dodělávka, ale origo lampy, cca. 10tkm najeto. Motor Tdi.

o 10.11.2010, 15:12 | Lu82
cinske nebo origo vybojky?
o 10.11.2010, 15:13 | xSam
Dělám mi to taky (na jiném autě) a myslím, že to je loučení se xenonové výbojky:-/
o 10.11.2010, 15:16 | Lu82
me to na oktavce delalo kdyz sem dal cinske vybojky, kdyz sem dal origo tak to bylo OK
o 10.11.2010, 15:21 | camron | Upraveno: 2010-11-10 16:43:01
Výbojka origo. No, abyste mě špatně nepochopili, on ten světelný paprsek nebliká, ale naopak jakoby kmitá nahoru a dolů...
o 10.11.2010, 15:22 | Alííí
U Passatů se chvěly celý paraboly. Není světlo celý ovolněný, nebo vnitřek nějakej pochroumanej?
o 10.11.2010, 15:23 | tappaja
Chcipni motor a nech svitit a budes mit jasno, jestli kmita plynova kulicka ve vybojce nebo mas nejak blbe pripevneny svetlo, popripade utrzenej drzak svetla nebo se neco vysypalo ve svetle samotnym.
o 10.11.2010, 15:24 | PAVELK
Martine je to dáno tím že je to tdi, prostě se motor chvěje a ty vibrace přenáší do karoserie, ze začátku s tím byl velký problém u škody superb kdy si zákaznící stěžovali od novoty že se jim klepou přední světla tak jak to popisuješ ty, takže buď v klidu je to normální, čím víc to budeš sledovat tím víc to bude dělat :-)
o 10.11.2010, 15:40 | capo
Jak již píšou ti nademnou, buď špatně uchycené světlo ke karoserii, nebo povolené držáky vlastní paraboly uvnitř světla (čočka je přišroubovaná k parabole). Parabola drží na dvou kloubech a dvou šroubcích, které můžou mít třeba stržený závit nebo tak něco...
o 28.11.2010, 22:44 | camron
tak záhada vyřešena - povolená čočka, a to tak, že dost. Utáhl jsem všechny šroubky a mělo by to být ok...
o 29.11.2010, 08:25 | capo
No utáhl - seřizoval jsi to potom nějak? Tím že je jen utáhneš, tak ovlivníš nastavení čočky oproti parabole - dálkovému světlu. Tzn. Pokud pak máš správně nastavený xenony, může ti dálka svítit úplně do pryč... To samé se týká mlhovky.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3401 sekund.