Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > OVB dělá někdo?

o Navštíveno 10336x o
o 10.11.2010, 14:52 | hawai | Upraveno: 2010-11-10 16:11:52
čau, nezabejvá se tu tim někdo někdo?
zajímaly by mě skutečný fakta kdybych to chtěl dělat já jako nějakej přivýdělek. myslim tim náročnost, časová vytíženost, skutečnej výdělek, co všechno je ve skutečnosti potřeba, jak to funguje v reálu atd....

[ Link ]

o 10.11.2010, 15:06 | tappaja
Peachovina, letadlo a ja nevim co. Zagoogluj si, je tam toho dost.
o 10.11.2010, 15:38 | Rustapha-659
jako Tapp.. :o)
a nejlepší je,když potkám na silnici nablejskaný BMW s chromovou "3D"samolepkou Powered by OVB...je mi na zvracení.
Jinak spolužačka u nich byla asi 2 roky a vzhledem k jejímu plechovýmu žaludku (jinak si to nedovedu vysvětlit) a předchozí dlouholeté praxi u Spořky jí to celkem šlo....nebo to tak aspoň vypadalo.
o 10.11.2010, 15:42 | Jerry.s
kámoš u nich dělá a myslim si že si vede celkem dobře, ale od té doby s ním není pořádná řeč.. chovají se jako sektáři:o)
o 10.11.2010, 16:26 | martan-hifi
peníze se tam točí dobrý (vím od známých co tam dělají)...pokud máš hodně znamých a ty známí mají zase hodně známých, kteří mohou být tvými potencionálními klienty (pojištění, spoření...) tak jsi vysmátej...navíc pokud budeš mít pod sebou v budoucnu dost lidí (>10) tak nemusíš dělat skoro nic, oni vydělávají na tebe...ale jinak je to sebranka jako každá jiná, zajímají všechny jen tvoje výsledky, nic víc :)
o 10.11.2010, 16:46 | Drtič
Klasický pojištovák....s tim, že je to postavené na MLM
o 10.11.2010, 17:41 | JP | Upraveno: 2010-11-10 19:00:53
Spíš to dopadne tak, že jestli máš hodně známých a ty známý mají zase hodně známých, tak za chvíli skončíš jako člověk, co nemá žádný známý (kromě pár exotů z OVB):D. Já už takhle musel odstavit 3 lidi co mi vytrvale cpali podobný píčoviny a když zjistili že jako fakt ne, tak alespoň chtěli čísla na lidi co znám. Jedna píča nemytá mi dokonce potají vykradla pár čísel z telefonu a obvolávala je - dozvěděl jsem se to od stálýho zákazníka, kterej mi hned volal jak si dovoluju dávat jeho číslo nějakejm obchodníkům s teplou vodou... Takovýhle parazity je nezbytný poslat do <> hned když jim nestačí první "ne".
o 10.11.2010, 17:46 | Legacy 2.5
Není to nic divného, žádné letadlo apod. Prostě pojišťovák, který jede na všechny možné produkty, měl by udělat správné kombinace pojištění, důchodka, životka, prostě kompletní servis, ale jde o to, na koho narazíš.
Známej tam dělá už řadu let, jako vedlejšák je to blbost, je to časově náročné a musíš fakt chtít dělat a nebát se být vlezlý, přímý. On si vydělává tak, že není problém si každý půl rok koupit nové auto nad půl mega...
o 10.11.2010, 17:56 | hanx | Upraveno: 2010-11-10 19:16:07
Já jsem to chvilku dělal takže můžu říct svoje zkušenosti...

Jestli umíš dobře okrádat lidi, dobře lhát a to ze začátku HLAVNĚ svým známým, tak do toho běž... Oni sháněj takovýhle mladý lidi z jednoho prostýho důvodu - je to levnější než reklama

Tihle "poradci" z OVB jsou hrozný svině, kteří si jsou schopný vymyslet totální kraviny jen aby manipulovali s lidma okolo a nestyděj se manipulovat i se známejma

Nejhorší na tom je, že když tam přijdeš a chvíli si necháš kecat do hlavy, přijde ti to fajn a první lidi co si přes "tebe" nechaj udělat nějaký pojištění vlastně "okradeš" nechtěně a nevědomky

EDIT: tohle je založený na mejch vlastních zkušenostech s lidma z OVB takže pls bez urážek na mojí osobu... ono ale podle mě si stačí přečíst jejich smlouvy a víte na čem jste
o 10.11.2010, 17:58 | Legacy 2.5 | Upraveno: 2010-11-10 19:19:48
a propos, existuje vůbec nějaké pojištění a nebo poradce, který opravdu nezjištně pro sebe, ale pro klienta vybere to nejlepší?

hanx: jejich smlouvy? Já co to ten známej dělá, tedy co vím, tak to dělal, že to byly smlouvy přímo např. Genereli, Axa, Alianz atd. a ne smlouvy OVB.
o 10.11.2010, 18:02 | Vencaf
je to práce jen pro zmrdy, který mají hroší kůži a když je někdo vyhodí dveřma tak vlezou oknem, bejvalej spolužák se toho chytnul, každýmu na potkání cpal různý sračky-pojištění, spoření a další nesmysly o který nikdo nestál, tvářil se jako strašně úspěšnej byznysman a všichni se mu vyhejbali jakej se z něj stal kokot..
o 10.11.2010, 18:07 | hanx
legacy 2.5: já jsem měl na mysli smlouvy co dávaj svým "zaměstnancům"

ještě dodatek, kamarád dělá v jiný poradenský firmě, nevim teď název a je to o něčem jiným... v OVB jsme vůbec nemuseli na žádný školení, jen mi ten můj nadřízenej kecal tak tři hoďky týdně nějaký blbosti.. oni jezděj na školení do Prahy a je to opravdu tak, že se tam dovídaj novinky aby mohli nabízet lepší služby...
o 10.11.2010, 18:09 | hanx
Legacy 2.5: myslím, že nejlepší v konečný fázi je buď najít někoho opravdu důvěryhodnýho a nebo si to prostě a jednoduše nastudovat sám nebo si o tom někde přečíst - na netu je informací spousta
o 11.11.2010, 10:52 | Rustapha-659
P.S.Já se od tý doby víceméně tý spolužačce vyhejbám..a nejsem sám...tohle je fakt záležitost pro specifickej druh lidí,juak už bylo řečeno nademnou..Dveřooknovlez,hroší kůže,kachní,nebo ještě líp plechovej žaludek a hurááááá...a to není nic pro mne.P.P.S. byl jsem jednou v životě(a naposled) s tou spolužačkou na chatě v takový divočině,kam pozvala svoje tehdejší kolegy z OVB..a jelikož jsem jel s ní..úplně jsem se modlil,aby už nastala neděle a jelo se domů..cítíl jsem se tam jako na Vlčí boudě od Chytilový....

foto k příspěvku  od Rustapha-659

o 11.11.2010, 14:02 | Escudo
Legacy: existuje společnost Partners, je to jako OVB, akorát ty jejich obchoďáci maji za všechno stejný provize, takže jim je jendo jestli to bude u spořky nebo ČSOB atp. Ale vždycky je to tak, že chceš jednu věc a odneseš si tři a pokud ne, tak na tebe koukaj jak na zloděje :o)
o 11.11.2010, 17:55 | CervinVega
Partners [ Link ] jsou v pohode, narozdil od OVB tam fungujou regulacni mechanismy a snazi se kultivovat trh s vyse zminenyma zlatokopama, viz trebe spol projekt s Axa Partners banka nebo vzdelavaci aktivity typu Finmag [ Link ]
o 11.11.2010, 20:08 | lišky
dělal jsem OVB, dělal jsem Partners a hádejte co dělám teď? :) ve fabrice. a mám klid.
o 11.11.2010, 22:05 | Freerider
Já se jen směju....

kamarád se nechal podobným zmrdem nakýblovat postupně do hypotéky, pojištění, spoření, podnikatelskýho úvěru.

Měl to asi 2 roky, furt platil jak vocas a nikde nic.
Pak přišel za mnou, že mu u podnikatelskýho úvěru zvedli úroky na 11, 5%, hypotéka 7,65% a trable s papírama - banky to samozřejmě nezajímá. Musel koupit auto a nedalo mu to a přišel se zeptat, za kolik bych mu to mohl financovat. Když jsem spočítal úplně standardní a nijak levnou kalkulaci (auto stálo 300), pořád jsem byl o 1500 na splátce levnější. pak jsem hodil do kalkulačky tu nabídku Partners nebo co to bylo za zmrdy, úrok 14,5% a provize 60 000.
.....asi před týdnem jsem dokončil druhý kolo refinancování - jen u naší sesterský banky - úvěr za 6,25%, hypotéka 4,65%, leasing na auto za nějakých 8, spoření se vypovědělo, prodělal na tom asi 2500 (jenom) a všechno mu přepojistil kamarád, kterej dělá přímo v pojišťovně....

No a ten zmrd se objevil u kámoše ve firmě zrovna, když jsem tam seděl a počítal mu, kolik na tom prodělal a začal na mě řvát, co si to dovoluju mu brát klienta.... vtipálek... :oDDD
o 13.11.2010, 08:51 | CervinVega
a pro koho delas ty? (ja nedelam pro nikoho, jen pro info :-) )
jen mi prijde ujety nazyvat vsechny zprostredkovatele zmrdama pausalne :-)
o 13.11.2010, 09:00 | Mika
Mám zkušenosti s Partners, zlodějna a jedině zisk a nenažranost, to je to co je zajímá. Opravdu už nikomu nic nedám a na každýho se vyseru :-(. Člověk sotva něco dnes vydělá a ještě ho chtěj, ale opravdu na každým kroku pomalu okrást. A to, že někdo řekne můžeš to vzít, ale nemusíš, tak na to já říkám neotravujte mě, já nemám čas na vyžírky!! Jděte raději makat než se smát od ucha k uchu, hnus co dnes běhá po domech, bytech po městech.
o 15.11.2010, 14:16 | Freerider
Cervin: Unicredit Leasing a dělám stroje, zařízení a technologie (vůbec bych se se zprostředkovateli neměl dostat do styku, bohužel praxe je opačná)

To není paušál, to je moje osobní zkušenost, I KDYŽ UZNÁVÁM, ŽE SE TO PRAVDĚPODOBNĚ VŠECH NETÝKÁ A KATEGORIZOVAL JSEM TO PŘÍLIŠ UNÁHLENĚ.
Jenže: dělám v oboru 11 let a kromě jednoho jediného člověka, který dělá v makléřské společnosti a se kterým spolupracuju dodnes mám samou negativní.
Jak by ses tvářil na to, že ti minimálně třikrát do měsíce zavolá někdo podobný,s tím, že potřebuje kalkulaci pro klienta, ale protože mi to dohodil, tak kalkulace bude vypadat tak a tak (drahá jak kráva) a s provizí jak kráva. Na dotaz, co pro tu provizi udělá se ti vysměje, že je to tvoje práce. Pokud klientovi zavolám, vypadne z toho auto z pochybným původem, stará paštika, klient se záznamy, který je profláklý skrz všechny leasingovky, které znám, v nejhorším případě klient, kterého, mám již na stole a v podstatě vyřešeného.
Na trhu s bankovními a nebankovními produkty se živí spousta lidí, kteří si říkají poradci, makléři a já nevím jak jinak ještě, jenže jsou vázáni na provizi od banky, leasingovky, pojišťovny. To by bylo ještě všechno ok, do té chvíle, kdy ti nepřijde na stůl poptávka se žádostí o co nejdražší kalkulaci (se započítanou provizí třeba 15%) Pokud přijde jednou, dobrý, zkusil to, pokud je to každá druhá, je někde něco špatně. Pokud tu kalkulaci nepošlu, okamžitě se to vrátí v podobě bombardování telefony, pak následně jak to vypadá (to je dotaz, který já úplně miluju), co se s tím dá dělat a podobně.
Tihle lidi to nedělají pro klienta, protože by měli být placeni z toho, co jim ušetří (jenže takový poradce musí znát dopodrobna všechny produkty a všech bank a to se dvacetiletej hošík v kvádru prostě nenaučí - to není o tom, nabiflovat se to nazpaměť - to je o velmi dlouhé praxi, aby to člověk mohl dělat).
Tohle jsou obyčejní prodejci půjček, pojistek, připojištění, spoření s velkou fixací na výsledek prodeje - pokud se mu nedaří prodat, jsou většinou velmi otravní a nepříjemní. Bohužel se to vrátí, protože ten klient už se podruhé neobrátí na zprostředkovatele, ale jde napřímo, pokud byl spokojen a to je trnem v oku všem těmto společnostem, protože najednou vysychají peníze, které tečou z následných provizí u pojištění, z obnovy třeba vozového parku (u strojů to naštěstí tak markantní není, protože to jede po velmi odlišných kolejích.
Mám klienty, kterým jsem poradil a rozhodně jim nevybral produkt firmy, pro kterou jsem pracoval (tudíž z toho nic neměl), ale ti lidé se vrátili zpět, když zjistili, že to zase takový rozdíl ve financování není (úroková sazba je jen jedním, ale ne jediným faktorem výběru financování). Takže obrátit se na poradce, který to hodí tam, kde má nejvyšší provizi není zrovna ten nejlepší nápad (viz. můj kamarád výše). To, jestli z toho má někdo provize u všech společností stejné (no když půjdeš přímo, provize tam žádná není).
Někdo nemá čas na to, oběhávat banky a leasingovky - dneska při komunikačních možnostech jde jen o napsání jednoho jediného e-mailu.

Dle mého názoru - pokud dělám celý život prodejce dek, horko těžko můžu jít radit do financí.
Pokud je jediným kritériem přijetí do podobné "poradenské" společnosti komunikativnost, asertivita a ochota pracovat na ŽL, byl bych velmi opatrný, jestli s takovou firmou budu komunikovat.

Nejlepší jsou poradci z těchto dvou společností (OVB a Partners)
Příklad: Přijde hošík v kvádru,má klienta, chce provizi 10%.
OK, spočítám (pokud to neprokouknu napoprvé). Jenomže klient to má tam a tam o 110 korun levnější. Dám tedy slevu, už jsme sladění, jenže klient chce individuální pojištění. OK, přineste tedy od klienta sazbu, za kterou je ochoten to pojistit. Cuká se, dám to tedy bez pojištění, ale vezmu si telefon na klienta. Zavolám mu, s dotazem, zda je s nabídkou spokojen a on mi řekne, že financování je docela OK, ale proč to auto, stroj, letadlo (nebo cokoliv) nechce leasingovka pojistit, zní dotaz. Když nechápavě zopakuji otázku, vypadne z klienta, že pan poradce takový a takový mu říkal, že to leasingovka nechce pojistit. To by nasralo asi každýho (vola ze sebe dělat nenechám). Nechám si ale poslat od klienta nabídku pojištění (samozřejmě, že je na hlavičce OVB, Partners a podobně - není to jen o nich) a je za hodně dlouhý peníze. Tak tomu říkám tedy péče o klienta. Poradčík chce provizi z leasingu (10% je slušná pálka) a k tomu ještě vyinkasuje provizi z pojistky? No tak to ne. Většinou to dopadne tak, že poradčíkovi oznámím, že bude pojištění přes leasingovku, provizi mu vyplatíme, ale tím pádem skončil. Pán si však myslí, že jsme úplně blbí, takže ne, že se příště obrátí na jinou pobočku, ale on to pošle na jiného kolegu u nás a zkouší to znovu.
Můžu říct, že za poslední kvartál jsem těchto zkoušečů potkal v nejrůznějších fázích 17 ks (vytaženo z e-amilu), což je pomalu 1,5 kusu na týden. Proto možná tak silná slova.
o 15.11.2010, 19:22 | Bolthorn
Začínám do toho dělat.. Jelikož mám stálé zaměstnání, nemusím do lidí rvát produkty, ze kterých bych měl velké provize.. Dělám to nenásilnou formou a tak, aby se na mě lidi s důvěrou obraceli a věděli, že je nechci ojebat.. Takhle si chci do budoucna vybudovat pevnou základnu klientů, kterým se budu snažit poskytnout kvalitní poradenství.. Nedělám to ani pro OVB, Broker C. či Partners.. V životě bych nešel na schůzku s normálním člověkem v kvádru a kravatě jak nějaký tydýt. Když tak, tak by to musel být někdo kdo to ocení a za kým by bylo nevhodné jít bez kravaty.. Ale běžného člověka to odradí.. Myslím, že působím daleko profesionálněji v kabátu a košili či svetru.. Ale to je individuální, někdo si třeba neuvědomuje, že je k smíchu a navíc ještě otravnej.. Díky takovým debílkům ztrácí tato práce na váze u lidí..
o 03.12.2012, 12:00 | MaxQ69
Vy, kteří na to nadáváte nejvíc, tušíte o systému finančního poradenství vůbec nejmíň. Argumenty typu "moje kamarádka povídala" nebo "jednou jsem tam byl" nejsou ve skutečnosti argumenty, nýbrž pouhým projevem vlastní neschopnosti a nezájmu. Navíc je to dokonalý příklad toho, kdy se lidi chovají jako ovce.

Princip nezávislého poradenství k produktům vyskytujících se na finančním trhu naší republiky je velmi dobrý a zaručuje klientům především nechat si nezávisle poradit od odborníka. Máte pravdu v tom, že je tu řada pseudoporadců vyčůránků a doslova sket, kteří zneužívájí důvěry svých klientů a doslova jim vytvoří finanční žumpu. To ovšem není chyba OVB, Partners ani jiné finančně poradenské společnosti, ale pouze lidí - lépe řečeno české mentality.

V Německu má 85% domácností a téměř 100% firem svého vlastního nezávisléo poradce a většina z nich by si rozhodvání na finančním trhu bez předchozí konzultace se svým poradcem neuměli ani představit.

Jde o to, že mít dobrého poradce je věc k nezaplacení a natrefit na perfektního a svědomitého poradce je dost umění. Ale tím spíš nechápu, že když je každý z vás téměř svatý, že toho nevyužijete a nejste těmi ideálními poradci právě vy. Je úplně jedno u jaké společnosti. Ta vaše "podnikání" pouze zaštiťuje a poskytuje vám prostředky a nástroje k poradenství. To jak to budete dělat, je jen na vás. Klienti platí za všechno poplatky - ale buď budou platit bankách a pojišťovnám, jejichž cílem je všechny vzít na hůl a přitom mu ani neporadit, co si má a nemá zakládat, nebo připadne provize vám a ještě klientům pomůžete. A mimochodem podnik typu letdlo nebo pyramida - prosímvás, který podnik má jinak vypadjící strukturu?

Dělám poradce už nějaký pátek a musím říct, že pocit, kdy vám klient upřímně poděkuje a příště přivítá domácí bábovkou, protože ví, že jste mu pomohli a jste jeho přítelem, je opravdu k nezaplacení. I když je pravda, že jou tací, kteří o tento pocit ani nestojí. C'est la vie...

Na závěr jedna skutečnost - bohužel, banky a pojišťovny jsou děsný svině, ale my se bez nich neobejdeme. A kdo tvrdí, že ano, ten nemá nejmenší představu, o čem mluví. Důležité je uvědomit si jednu věc - systém poradenství je skvělý, ale lidi jsou lidi a díky nim to dopadá tak, jak to dopadá.
o 03.12.2012, 12:23 | Tarrance
MaxQ69: Pro koho děláš ty? To jsi se regnul jen proto, aby jsi nám tu kázal? Pro mě každej, kdo je natolik oprsklej si říct za službu telefonní čísla na další lidi od člověka, kterýho ani nezná, tak je vychcánek největší a tak leda po tlamě by potřeboval.

A to že tu do placu nadhazuješ neschopnos a nezájem na základě něčího názoru, tak svědčí o tom, jaký kvalitní poradce budeš. :-D
o 03.12.2012, 12:24 | Mr.Scully | Upraveno: 2012-12-03 12:25:32
Ano, mít dobrého finančního poradce je opravdu k nezaplacení. Ale pyramidové žumpy typu OVB a podobně opravdu dobré poradce nemají... ano, znám jich několik osobně a jsou to "ucha", kteří jezdí ve felicii a naprosté ekonomické základy tuší jen z několika rychlých školení. Hlavně že umí nakreslit graf, který roste "nahoru" a hlavně že umí vnutit pět různých pojištění, které člověk nepotřebuje a nejsou pro něj nijak výhodné... Holt provize je to hlavní. Finančních pseudoporadců je tu mnoho desítek tisíc a 98% z nich by se neuživilo ani jako prodavač v Tescu.

Nicméně proč jsi vytáhl dva roky starý příspěvek mi není příliš jasné...
o 03.12.2012, 12:25 | Lufas
tak tak a jeste k tomu reaguje na dva roky starej topic....
o 03.12.2012, 12:26 | Mr.Scully
Já bych řekl, že spolupracovníci OVB mají kromě obtěžování nových oveček v popisu práce ještě asi vylepšování naprosto příšerné image této firmy na internetu :-))
o 03.12.2012, 12:36 | darkbug
MaxQ69: tohle bylo docela okaty :D:D:D si na skoleni v OVB asi nedaval moc pozor :D
o 03.12.2012, 12:40 | MaxQ69
No páni. Vy jste ale přátelští. Kdyby jste jen tušili, jak vyplácení provizí funguje, pochopili byste, že dělat reklamu poradenský společnosti nemá nejmenší smysl, naopak. Nedělám pro nikoho. Spolupracuji s. Není to slovíčkaření, je v tom zásadní rozdíl. Je přeci jedno, s kým spolupracuji, důležité jsou motivy. A ty mé jsou čisté a za tím si skálopevně stojím. Vážně mi nejde o to někoho přesvědčovat, spíš mi jde o to pochopit váš názor, který je podložen vesměs iracionální dedukcí. To je jako říkat, že automechanici jsou hrozný šmejdi, protože si naúčtujou spoustu hodin navíc, ani to neopraví nebo to opraví špatně. Člověk zaplatí jako blázen a nic z toho a ještě se někde pak zabije. Nehažme všechny do jednoho pytle. Volů je spoustu, ale ne každý jím je.
o 03.12.2012, 12:51 | Tarrance
Rozdíl je v tom, že když automechanika potřebuju, tak si za ním zajdu. Stejně tak i kdybych potřeboval finančně poradit, tak si zajdu za finančním poradcem, kterej má někde kancelář a praxi "X" let a ne za 22ti letým klukem.
o 03.12.2012, 12:58 | Vencaf
MaxQ69:
To jsi jako vytáhnul dva roky starý téma, abys nám to sdělil?
o 03.12.2012, 13:20 | MaxQ69
Tarrance: Víš, většina lidí si myslí, že je všechno fajn. Spousta podnikatelů, kterým je přes 50, absolutně nemyslí na svou budoucnost a na to, z čeho budou v důchodu žít. Hodně lidí nemyslí na to, že by je mohl osud tvrdě zasáhnout a třbea je připravit o partnera a pak zůstanou sami, bez peněz a nebudou mít ani z čeho zaplatit pohřeb. A také jsou názoru, že kdyby potřebovali poradit, nechají si. S mechanikem to má společného tolik, že lidé často neví o tom, že by si měli nechat poradit. Za lékařem taky nechodíš jenom až když je ti špatně, ale chodíš na pravidelnou kontrolu. Poradce může mít zkušenosti i 20 let a je ti to prd platný, když jeho úmysly nebudou čistý.

Spíš mě baví ty vaše (s prominutím) tlachy, to vaše odsuzování. To, jak zlí dokážete být, jak urážíte člověka, kterého ani neznáte. To sice nechápu a není milé dostávat takové reakce, ale za to to je úsměvné. Je to jako poslouchat dělníky v hospodě, kteří filozofují nad astrofyzikou. Nejsem největším expertem ze všech. Ale stejně tak, jako právník, který má za sebou tři roky praxe může být výborným advokátem, tak i poradce se zkušenostmi pár let, i kdyby mu mělo být těch 22, může být kvalitní. A tím spíš, když má vystudovanou vysokou školu ekonomickou a za sebou několik set hodin těch vašich školení.

Inu, nic. Omlouvám se za narušení vašeho stereotypu a za to, že jsem se opovážil zaregistrovat mezi vás a řekl názor člověka, který ví, o čem mluví.
o 03.12.2012, 13:22 | darkbug
MaxQ69: jj jsi nejlepsi poradce tyhle planety, vo tom neni zadna. Ale priste nemusis vytahovat dva roky stary tema na to abys to tady mohl vyhlasit :D
o 03.12.2012, 13:31 | Midi34
čisté ůmysly

to mi připomělo

foto k příspěvku  od Midi34

o 03.12.2012, 13:32 | MaxQ69 | Upraveno: 2012-12-03 13:36:58
Midi34: zopakuj si základy pravopisu nebo ještě lépe celou základní školu a pak někoho poučuj.

Ještě jsem zapomněl. I když to je asi neaktuální, abych reagoval na to, nač se ptal hawai. Poradenství je fajn věc, ale pokud to děláš jen s cílem vydělat co nejvíc peněz, nedělej to! Lidi tě sežerou a právem. Vidíš, jaký reakce tu dostávám já a to o sobě mohu přísahat, že jsem ve své práci vůči klientům velmi svědomitý. Ale pokud tě tahle oblast zaujme, jdi do toho a je jedno, u jaký společnosti začneš. Hlavní je pečlivě si zvážit, u jakého nadřízeného začneš. To je totiž jediný, co by tě mohlo zradit. Hodně štěstí. :)
o 03.12.2012, 13:37 | Lufas
Víš, většina lidí si myslí, že je všechno fajn. Spousta podnikatelů, kterým je přes 50, absolutně nemyslí na svou budoucnost a na to, z čeho budou v důchodu žít. Hodně lidí nemyslí na to, že by je mohl osud tvrdě zasáhnout a třbea je připravit o partnera a pak zůstanou sami, bez peněz a nebudou mít ani z čeho zaplatit pohřeb.

Presne takhle zacina kazdej ten chytracek jak uz do telefonu tak na nejaky schuzce... proste mysli na to ze se ti neco stane a kdyz ne tak z toho mas stejne ho.no....
o 03.12.2012, 13:43 | M.a.R.i | Upraveno: 2012-12-03 13:45:28
Jak je na tom broker consulting? Jsem na finanční poradce alergickej, ale jeden jejich "zaměstnanec" mě ukecal a před rokem jsem vzal úrazovku, měl jsem původně přes něj od pojišťovny denní odškodný 1000Kč/den (750kč měsíčně), po roce mi vypověděli smlouvu a teď mám od něj 650kč/den za 650kč/měsíčně. Tvrdil, že vyšší odškodný se dělá pouze s potvrzeným příjmem 30k měsíčně a více.
Pak jsem si před rokem zřídíl životko 500Kč/měsíc a tenhle rok penzijko 300Kč/měsíc.

Článků jsem pročetl kopici a říkám si, že třeba 800 měsíčně na spoření je stejně jak když prdneš do vody a nikde to nechybí:) a každá kč se v důchodu může hodit.

Ale prostě jsem na ty poradce alergickej a vidím v každým vychcánka, tak mi to pořád šrotuje v hlavě. Jestli mě ne*jebal, jestli nemám přejít někam jinam, zrušit to atd atd.
o 03.12.2012, 13:44 | Tarrance
MaxQ69:
Jenže ty, jako zastánce finančních rádců / podomních prodejců, se tu obouváš do lidí a urážíš je tu. Ty, jako poradce, jsi sluha a máš mít asertivní chování a zvlášť, když chceš radit o penězích a za peníze.
Doktor s takovým chováním by měl asi hodně rychle prázdnou ordinaci.

Ve 22ti letech mít 3 roky praxe ve finančním poradenství a navíc i vystudovanou VŠ ekonomickou, tak to bys byl asi opravdu exemplář. ;-)
o 03.12.2012, 13:45 | MaxQ69
Z VLASTNÍ zkušenosti můžu říct, že přijít o člena rodiny je to nejbolestivější, co existuje. Nevím, proč by si měl člověk ještě přitěžovat tím, že nemá ani peníze na pohřeb svého milovaného. Tehdy nás to dostalo na kolena, protože šlo nejen o náklady na pohřeb, ale na další administrativu a zaplatili jsme 160 tis. kč. Tehdy jsme neměli nic, já byl na střední, máma ač se dvěma výškama, tak prodavačka. Prví důchod nám přišel až po 14ti měsících. Takže ano, i já uvedu, že je důležité myslet na "co by, kdyby" - na vlastní kůži jsem si totiž prožil, co to je.

A Lufasi, asi máš pravdu. Je zbytečné, aby si podnikatel dával něco stranou na důchod. Důhcodci mají totiž všechno zadarmo a cokoliv chtějí, pořídí i bez peněz.
o 03.12.2012, 13:49 | Lufas
uvedom si jak to pises a nam podavas... hezky ti to napsal Tarrance
o 03.12.2012, 13:55 | MaxQ69 | Upraveno: 2012-12-03 13:55:48
Velmi dobře si uvědomuju, jak se zde vyjadřuju. Nemluvím taky s klientem s lidmi, kteří mi zde nadávají a mají mě za lháře. Etiketa mi vážně není cizí, ale jsem toho názoru, když se mnou jedná někdo takto, není hoden toho, abych s ním mluvil vytříbenou mluvou. Vy jste snad spisovní, slušní a příjemní na člověka, který vás uráží? Ale jak jsem psal výše, omlouvám se za infiltraci do vaší roztomilé a hodňoučké komunity, a mohu vás všechny ujistit, že už vás svými příspěvky nebudu obtěžovat ani pohoršovat.
o 03.12.2012, 14:04 | darkbug
MaxQ69: vyborne, vrat se zpatky na google a zkus uzavrit nejaky tvoje produkty nekde jinde :D Doufam, ze adresu na tohle forum ti dal nejakej mistni clen, kterej je MOOC spokojenej s tvejma sluzbama :D
o 03.12.2012, 14:14 | Tarrance
MaxQ69:
Nikdo Tě tu nemá za lháře, ale spíš za vychcánka.

Pokud někam vlezeš a obhajuješ svoje dogma, tak před kým potom, když né před svejma potencionálníma zákazníkama?
Myslím, že si pěkně protiřečíš a nebo si při nejmenším nevidíš do huby.

Nikdo po tobě nechce vytříbenou mluvu, ale jen slušný chování a to bys, jako 22ti letý student, měl mít.
o 03.12.2012, 14:15 | Zdeny60
Hlavně nevím, o čem tahle diskuze je. To, jestli člověk zvolí či ne služby FP, je jeho vlastní dobrovolné rozhodnutí a když řeknu FP ne, tak přesto nejede vlak. Ten by měl slušně poděkovat ajít o dům dál.

Já jsem například měl FP v r. 99, když jsem šel žádat o hypotéku. Za určitý (tenkrát pro mě ne malý finanční obnos) jsem dostal zpracovaný finplán, jak a kde dát peníze a jak s nimi zacháet, abych mohl v pokoji žít, dýchat a ještě vydělávat na mých vlastních penězích. Ten plán byl zpracován na 10 let s mírou pravděpodobonisti asi 80% a ohu říct, že tenkrát vložené prostředky se mi desetkrát zaplatily. Na druhou starnu objektivně ale musím říct, že onen člověk mi v podtsatě nalajnovla cestu typu peníze tolik a tolik dej sem, tady si sjednej tento a tento druh úvěru, tohle a toto zaplať z SS a takhle bude vypadat tvůj pohyb financí při tvém daném příjmu. tedy de fcato onen pověstný "síťový graf" - zde potomek, zde nákup auta a zde dovolená v Jugoslávii. Pro mě to mělo cenu v tom, že mu ušetřil drahý čas, který jsem mohl "inevstovat" do yvdělávání peněz. Ale nikdy, když jsem mu vytknhil své výhrady, mě neosočoval, nebo se nesnažil mě ponížit typem "jsi vůj a vo tom nic nevíš", ale pouze mi DOPORUČIL, jak postupovat.

Ovšem jak říkám, rozhodnutí člověka je jeho subjektivní věc.

o 03.12.2012, 14:53 | Luke_288
nerozumím jedný věci, jak můžou bejt poradci OVB (a nejen OVB) takový borci přes finance, když drtivá většina z nich co vídám jsou holobrádci kolem 20ti let, oblek ještě od maturity o dvě čísla větší apod apod...
až někdy budu mít čas, tak si snad s někým takovým schůzku sjednám, peníze mám rozstrkaný po různých produktech, který si sám vybírám po dlouhým zkoumání všech souvislostí a za tím všechno co mám roste, tak jestli dokážou vymyslet něco víc než životní pojištění
o 03.12.2012, 15:12 | AllInOne
Luke_288

Nedokážou...a proč taky, když ze životka je největší krupica? :o)
o 03.12.2012, 15:13 | Mr.Scully
Pro mě je finanční poradce třeba člověk, který pečlivě sleduje pohyby na trzích a je schopen poradit, že dolar půjde ve velmi krátkodobém horizontu třeba o korunu nahoru... takže člověk nakoupí padesát tisíc dolarů a za týden prodá se solidním ziskem. Takové respektuju. Ale jak píše Luke, nějaký trouba v nepadnoucím obleku a se znalostmi ze ZŠ to opravdu není, to jsou pouze přeprodejci nevýhodných pojištění. A kdyby jenom to, tak by mi to nevadilo, ale jejich neustálé VNUCOVÁNÍ je něco neskutečně odporného. Už několik pseudokamarádů jsem ztratil, když se z jejich "pozvání na kafe" vyklubala jejich touha na mě trhnout provizi. Takovýhle posílám do prdele okamžitě.
o 03.12.2012, 15:35 | Nevřis
to Rustapha-659..ten film je snad nějvětší psycho :D
o 03.12.2012, 16:17 | JP
Mr.Scully: takovej člověk se nejmenuje finanční poradce, ale spekulant (pokud v tom má i vlastní peníze), nebo analytik (pokud se jen pokouší předpovídat, ale sám tomu nevěří natolik, aby šel s kůží na trh).

MaxQ69: Tady je právě diskuze o těch typických vychcáncích co si ve 20 hrajou na finanční poradce proto, že nic užitečného neumí, pracovat se jim nechce a pro 1.000,- by zavraždili vlastního psa. Nikdo se tu neobouvá do těch poctivých a pravdomluvných 22letých absolventů VŠE, kteří mají za sebou stovky hodin školení, mají špatné spaní z toho, že někde existuje babička kterou může zruinovat manželův pohřeb a jejichž úmysly jsou tak křišťálově čisté, že křišťálovější čistější už ani nemohou být. Takže se není třeba znepokojovat:-)
o 03.12.2012, 16:31 | Mr.Scully
JP - máš samozřejmě pravdu, špatně jsem to formuloval. Pointa je to, že tohle je pro mě odborník s mnohaletými zkušenostmi a přehledem. Lidé z OVB a podobných nesmyslů jsou pro mě přeprodejci pojištění s IQ 80...
o 03.12.2012, 16:42 | MazliG
já tedy k tématu: podotýkým, že nejsem v žádném případě žádný finanční poradce ALE - mám známé, kteří mají asi 7 kanceláři s FP - starají se o naši rodinu - a už několik let i o mě - asi 15 let celkem - a umí poradit, ušetřit, zhodhotit i vydělat peníze

- problém v čr je, že když řeknete FP - vybaví se 20 letý týpek s iq tykve v kvádru jak Vám zvoní na zvonek

- opravdu bych to ale neházel vše do jednoho pytle

- další věc je, že opravdu v zahraničí si lidé nejdou do "české" spořitelny pro hypo, ale zavolají si svého FP - tady ten trend není, je to prostě o generaci šoupnuté

- ale závěrem, jde tu pořád jen a jen o prachy - o nic jinýho .o)
o 03.12.2012, 16:45 | MazliG
Partners - jednou jsem byl na sezení - taky mě celkem zarazilo, že za 30 dní udělají FP i ze mě - a to včetně zkoušek pro podpisová práva atd ...

- inu právě proto, že staví pyramidu - potřebují moře "vojáčků", kteří jim budou nosit ty tisicíkorunové provize evry dej -

- prostě FP musí být hodně dlouholetý známý s praxí jako prase, aby si od něj člověk co nemá v hlavě nasráno něco uzavřel --- howk --- což bohudík nenahrává těm pěšáčkům ...

o 03.12.2012, 17:11 | hanx | Upraveno: 2012-12-03 17:12:43
Takže týpek si založí (popř má založenou) junk mailovou schránku, jde na autohificlub, založí si nick maxQ69 a kope kolem sebe jak jsme na něj všichni hrozně zlí. A říká si seriózní finanční poradce. Jdu do kolen z tebe hošane. Tyhle tvoje rádoby inteligentní blitky, napadání pravopisu apod. jsou bohužel přesná vizitka a společnej rys všech těch pyramidovejch sráčů s nepadnoucím oblekem co uvěřej, že za 2 měsíce si vydělá na nový BMW. Raděj lidem kam maj dát svoje prachy, přitom má jednu ušmudlanou zkoušku prvního levelu (a někdy ani to ne).
o 03.12.2012, 17:37 | AllInOne
Často se zaměňuje pojem finanční poradce a obchodní zástupce.

Trvanlivost jednoho člověka v OVB je průměrně necelý rok nebo doba, kdy ošetří svou rodinu a známé a následně END.

Takový poradce umí od všeho trošku-základ, protože kdyby měl umět vše, zblázní se.
Údajně produkt na míru pro klienta pro něj zpracovává jakási centrála.
o 03.12.2012, 17:42 | mr.brain | Upraveno: 2012-12-03 17:42:35
Jestli je VŠE kvalitní ekonomické vzdělání... no v ČR asi je :) Problém veškerých společností kolem finančního poradenství je ten, že je to všechno pyramida. Není pak lepší než dělat pro nějaký tyhle vožerpruty prostě začít podnikat sám? Poslední nabídka co mi z OVB přistála na stole stála za to :) POV na auto za 5500 Kč ročně, moje cesta za mým poradcem - 2000 Kč u stejné pojišťovny (a nebyla to flotila). Zmrdí sádlo 3 500 Kč? Jasně, proč ne, ale já to teda platit nebudu...

Takže finanční poradci si díky OVB, Partners a Broker Consulting udělali takovéhle jméno. Jednou mi jeden z jejich šéfů v ČB (cca 3 roky zpět) volal, že mu můj kamarád dal číslo a jestli bych nechtěl práci, chodil kolem toho jak kolem horký kaše, jméno firmy říct nechtěl, web že nemají a informace se dozvím na schůzce... S tímhle přístupem jsem mu poděkoval, ale že rozhodně nemám zájem se dávat do holportu s někým, kdo není schopný na rovinu říct o co jde.

A jako hanx, ten to vystihl naprosto přesně.
o 03.12.2012, 17:55 | hanx
mr.brain: taky přesný. Miluju když mi volá kamarád/kamarádka po několika letech bez jakýhokoliv kontaktu, jestli nezajdu na kafe, že pro mě má úplně super nabídku, ale po telefonu mi nemůže říct o co jde.

A nemluvím jen o tom co jsem někde slyšel. Před 4 lety, když to ještě tolik rozšířený nebylo, jsem s těmahle "lidma" strávil pár týdnů než jsem pochopil co to je zač.

Samozřejmě, na konec to je všechno o lidech a jejich přístupu. Ale když někdo tvrdí, že to není vina OVB ale těch lidí co to dělají, je na velkém omylu. Kdyby ta firma byla opravdu solidní, nedopustí, aby se jejich "obchodní partneři" takhle chovali a dělali jí tak špatný jméno. Nevábili by studentíky s čerstvou maturitou na lehce vydělaný statisíce.

No a tímhle už mojí účast v diskuzi na tohle téma radši ukončím, už mi to ukrojilo příliš času který bych možná radši věnoval klepání si na čelo.
o 03.12.2012, 19:35 | HIGHTOWER
Dobré pohádky... nejde tam o pomoc a vybrání nejlepšího produktu a starání se o klienta, ale o provize, tudíž zisky "poradců". Pár lidí kolem mě to dělalo a řeklo mi, jak to chodí, oč tam jde...
Která společnost dává aktuálně vyšší provize, tam se to směřuje a leje :-D a dělají to i bankovní poradci, kdy třeba kamarádka pracuje v ČS jako hypoteční poradkyně a sjednává pod rukou hypotéky u KB, protože v ČS z toho má daleko méně, jen prostě splnění něco navíc než standartu, ale za hypo dohozenou KB má na ruku 2-2,5 tis. :-D jj, loajální zaměstnanec... A to alespoň něco o tom ví, ale ti "nejlepší poradci", ti ví kulový, složí zkoušku u ČNB, ale jen z obecných znalostí, a pak "podnikají". Bych chtěl jednou potkat nějakého, který opravdu ví, co je aktuálně na trhu pro toho či onoho nejlepší. Těch produktů, možností, kombinací je tolik, že se jim nevyplatí to dělat všechno, vyzobou si jen vždy to nejlepší pro sebe, 3-5 produktů a to prostě lidem vecpou... Taky jsem naletěl, a po 2 letech se mi ozval, že jako že je nový, lepší produkt a ať tamten zruším a že uděláme nový, jednou, ještě za mlada a blba, jsem to udělal, zacáloval poplatky za zrušení, za založení a to sem si fakt pomohl. Od té doby fuck off! Raději si sám oběhnu 5-6 společností, v každé jsem přes hodinu, ale vypovídám je detailně, vše si poznamenám a pak sám vyberu, co je nej, a mám na dlouho klid :-) a změnu max. když mám možnost bezplatně změnit :-) za ty ušetření prachy mi to stojí si to oběhat, zase tolik času nezabere, to ten "poradce" stejně za mě neudělá...
o 04.12.2012, 08:53 | MazliG
HIGHTOWER: právě i ty jsi ukázkovej případ toho, že jsi jednou naletěl kokotovi a nemáš důvěru - já teda nenaletěl, ale důvěru jsen neměl nikdy.

- dneska, zkrátka mám manželský pár co to dělá jako opravdu známé - a zkrátka oni ze své pozice mají občas lepší podmínky pro určité pojištění, bonusy, slevy atd atd. Když už jedem na takovou tu důvěru - funguje to.

- mám tam pojištěný i auta, rozbiju sklo - paní se staví na kává,zeptá se jetli chci proplatit fakturu, nebo jestli chci poslat peníze na účet co mi oni nabídnou, je sleva na něco pro děti, je sleva pro manželky na mateřský, tohle se nevyplatí atd atd. Ale zkrátka musíš mít štěstí a narazit na lidi, co mají mozek v hlavě - a po letech si přiznat, že se to vyplácí a že to funguje - bohužel je to vše dnesk zkruvený právě těma co tu popisuješ ...

oni ty mojí známí to taky nedělají z dobrého srdce, ale zkrátka stojí na té hranici, aby se měli dobře - a tobě pomohli - tzn. nedělají různé "spořící pojištění" s rizikem a neověřením jako kráva, investiční atd. Broukr .o)

- i mě trvalo pár let, těm lidem dvoum lidem uvěřit - je to opravdu o známejch co to dělaj, praxi a důvěře

- tihle vojáčci, partners, bc - atd. to je samozřejmě občas rychlý zisk, ale při např. uzavírání těch investičních věcí dnes na 20 let - se pak odstěhovat z toho města kde podnikáš .o)
o 04.12.2012, 09:13 | Only_One
Upsat se někomu, koho neznám, nemám na něj výborné reference a rozhodně nevypadá na letité zkušenosti, tak to bych skutečně již nikdy neudělal.
o 04.12.2012, 09:17 | MazliG
Only_One: přesně tak - spíš se tu snažim vyjádřit, že nejsou všichni stejný - z 90% je ten problém tohohle průseru vždy na straně toho "klienta" .o) že se nechá ...
o 04.12.2012, 09:19 | MazliG
- protože jedinej kdo to s Vámi mysli dobře je Vaše maminka .. - když tedy nejste Charlie Harper .o)
o 04.12.2012, 10:05 | Mr.Scully
MazliG - a koliš myslíš, že je to procento dobrých poradců versus idioti. Já odhaduju, že to bude 90-95% idiotů. Ono stačí profiltrovat pseudoporadce typu vyučená servírka nebo čerstvý absolvent hotelové školy, protože ti obvykle nedají dohromady ani trojčlenku, natož aby řešili něco složitějšího. A zbyde ti malý procento lidí, kteří to finanční vzdělání i zkušenosti fakt mají.
o 04.12.2012, 14:08 | Freerider
Uběhly dva roky a já nejsem o nic míň alergický na pojem finanční poradce ve smyslu 20 letýho hošíka v kvádru. Spíš mi přijde, že moje alergie je ještě větší než před dvěma lety.
Stalo se totiž to, že nějaká dobrá duše doporučila můj kontakt jednomu z poradců Partners. To by ještě nevadilo, ale po dvou schůzkách, kdy jsem zjistil, že to nikam nepovede, jsem chtěl celou anabázi ukončit s tím, že to, co nabízí už dávno mám a nemíním to měnit a ani s tím nic dělat.
Po dobu dvou, možná tří měsíců mi volal nějaký manažer dvakrát týdně, že by se se mnou chtěl sejít a já mu snad 10x řekl, že prostě nemám zájem ztrácet svůj čas. On toho nedbal a volal mi dál, klidně i v 9 večer, že má zrovna čas.
Snad poprvé jsem někomu cíleně přestal brát telefon, samozřejmě, že to zkoušel i z jiných čísel, ale já prostě neurvale zavěsil, aniž bych řekl slovo.
Jenže teď na podzim jsem zjistil, že kamarád byl doporučen ze stejného kontaktu - nelze to mít známé za zlé, ale on prostě finančním a pojistným produktům nerozumí, takže si nechal vyhotovit finanční plán.
To, co mi ukazoval je sebevražda, protože on žije z ruky do huby, platí si úrazovku, penzijní připojištění a stavební spoření, aby něco měl.
Má hypotéku a tak tak to stíhá splácet. Finanční plán mu pravidelné platby navýšil o dalších 1500 korun měsíčně. Je pravda, že zhodnocení peněz je o něco vyšší, ale on to prostě evidentně nemůže utáhnout.
Dostal zdarma radu, jak si pomoci k penězům - vypovědět stavební spoření, protože to zhodnocení je skoro nulový - jo, má tam 1%, ale má státní podpory a vypovědět to bez jejich ztráty nyní nelze. On to spoří kvůli tomu, aby mohl refinancovat hypotéku za 4 roky, až mu vyprší fixace, protože bude mít dospořeno natolik, aby měl krásný úrok z úvěru ze stavebního spoření. Za takovou radu bych poradce nakopal do prdele.
Neříkám, že všichni jsou stejní, ale jak říká Scully - já bych to viděl taky tak, že procento debilů bude oscilovat okolo těch 90%.

o 04.12.2012, 14:25 | MazliG
- tak je máte takový poslat do piči - co na to napsat .o)
- já nejsem FP - nekopu za ně, jen že když nemáš v hlavně nasráno, lze vybrat z letitých referencí známých, rodiny atd. to dobrý procento těchto lidí
o 04.12.2012, 14:27 | MazliG
- kup si hrnec na předváděcí akci - páč ti týpek co to zapích v 15.30 u soustruhu řekne že je hrnec cajk ?

to je stejný .... varování je všude a všude dost

- ale národ je takhle vychovanej - známej ti dá referenci na super stavební firmu, ale je o 100 na baráku dražší - vezmu tu levnější - a problémy pořád - to je fakt v každym odvětví dneska
o 04.12.2012, 15:47 | LukeFab
dyt jsou všechny tyhle společnosti uplně trapný. Každýmu FP je od 18-26 a jsou to paka co nedaj školu a vy si od nich nechate poradit s nečím? Netroufl bych si.Když už tak jsem byl v AWD a tam byl někdo aspoň schopnej a žadní pubertáci
o 05.12.2012, 17:25 | HIGHTOWER
Tak to by mě docela zajímalo, jak najít někoho z těch 5%? To co jsem měl já bylo mi doporučeno asi 4-mi lidmi, nezávisle na sobě, člověk měl nějaký živnosťák na to, v té době nevím jak se jmenovalo a dělal to snad 5-6 let, žádná 2-měsíční rychlokvaška a stejně o ničem... A když někdo doporučí, jak mám vědět, že doporučuje opravdu dobře? :-D Stále zkoušet a jednou to snad vyjde? :-D Těch 5% je prostě štěstí, jako ve všem...
o 05.12.2012, 17:38 | .mycTD
na stesti bych to nesvadel, nekdy se staci zamyslet:
kdybych mel schopnosti nejak rozumne zhodnocovat investice, tak hledam cloveka s penezma a neotravuju kamarady od nas z vesnice, co stejne jako ja, prezivaji od vyplaty k vyplate.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4224 sekund.