Navštíveno 2059x

09.11.2010, 18:53 |
rcman Ahoj,
přítelkyně se rozhodla že teda chce svoje auto...
Tak jelikož má od otce podporování naftou. Tak je jasný že to musí bejt nafták.
Zase aby to nebylo nic z mega obsahem.
Teď se rozhodujem mezi Opel Corsa a Fiat Punto. Jedná se o motor 1,3JTD . Mám pocit že ten motor je italskej a v obou značkách ten samej.
Zajímá mě jaké stim má kdo zkušenosti? Koukáme po autech 2005 a nahoru.
Co se na tom sere? Na co je dobrý koukat? Náhradní díly bych na to případně sehnal u sebe v práci. Ale neznám nikoho kdo by mě to mohl doporučit z hlediska např. ročního provozu apod.
Ještě by mě zajímalo jak velkej je rozdíl mezi 50kw a 66kw? Ta silnější je 6ti kvalt. Snad jsem ty výkony napsal dobře.
Děkuji za odpovědi.

09.11.2010, 22:34 |
Komba 1.3 v corse je supr motor a navíc je to Opel,takže bych bral to:) a přijde mi že má i lepší zpracování interiéru.

09.11.2010, 22:40 |
petrb nevim zda presne tento motor ale vim ze mel svagr opel corsa naftu a nesralo se vubec nic co vim, prodaval pouze z duvodu porizeni vetsiho auta ptz ta corsa je opravdu prcek a kufr zadnej ostatne jako u punte, ale asi dobry auto.

09.11.2010, 22:46 |
koren "a navíc je to Opel,takže bych bral to" - tak tuhle hlasku nezachrani ani ten nedom.dlej smajlik:-D

10.11.2010, 00:06 |
rcman Já osobně právě s oplama v naší rodině neměl nikdy dobrou odezvu. Někdo měl Vectru v naftě a pořád to bylo v servisu. Motor jakštakš fungoval. Ale podvozku pořád něco chybělo a dokola se něco měnilo. Nakonec se to rači prodalo a koupil se Focus. Ten se mě třeba vůbec nelíbí.
Pak v jiný části rodiny maji ted taky Vectru. Už teda nákou novější. A myslim že to je snad 2,2 nafta. A taky se to prej najezdí víc do servisu.
Na tyhle motory 1,3. Jsem se ptal mechaniků co dělaji Oply a bylo mě řečeno že to jsou italský motory. A v podstatě se snima do servisu jezdí jenom na běžnou výměnu oleje...
Ale chtěl jsem názory lidí co stim jezdí denně...
Soused má 1.3JTD v Doblu, r.v.2008 a tuším něco ke 100t najeto. Jinak už má asi přes 100, protože to byla předváděčka kterou si jel projet, měla 13t najeto a když si ji odvážel z Fiatu tak 0 :o)
Nicméně leje pouze olej, filtry. V současné době ho sužuje pískající turbo, ale to mu řekli v servisu, že se povolila někde hadice mezi IC, jinak to jede normálně, takže to neřeší a až tam pojede, tak to nechá udělat, snad se z toho nevyvrbí nějaká cipovina.
Jezdí mezi 5 - 6, když jsme s tím jeli do Chorvatska, tak 4 lidi a nálož = 6,5 - 7 ( po dálnici 140 - 150 tacho ), ale to je dané Doblem. Kdybys to měl do Punta, tak si myslím že paráda, akorát se nenech zaskočit turbo efektem - ta 1.3 je bez turba jako nic ( pro představu, pokud znáš VW 1.9 TDI hovno pod 1500ot, věz že tady je ještě větší hovno až do 1800 ). Ale jinak max. spokojenost, s motorem určitě.
A jinak obecně bych šel spíše do Fiatu než do Opelu, nejenom kvůli motoru.

10.11.2010, 10:29 |
FBS Škoda že sháníte nafťáka. Máme na prodej benzínové Grande Punto, ČR, serviska, nový zimní a 95% letní pneu, málo najeto...
[ Link ]

10.11.2010, 12:42 |
JP jj, šel bych do Opela s JTD, přecejenom je to německá kvalita s poctivym motorem, ne jako ty italský krámy co se pořád serou:DDD
Mame tenhle motor ve Fiorinu, za 2 roky najeto cca 40k, slape suprove, akorat vymena oleje jinak vubec neni nic treba a spotreba do 6 litru max, kdyz se jezdi s klidem tak se da i tech 5,5 :)
Turbo dira tam je ale neni to tak drasticky, proste se musi pocitat s tim ze je to 1.3 :)
Na ten motor dela pak treba Novitec upravy ridicich jednotek a dokonce tyhle jednotky montujou na prani i primo v autosalonech :)

10.11.2010, 21:41 |
Komba koren:sis sem jenom přišel nahonit body v kritice viď :D já mluvil aspoň k tématu.Ale držme se zadání v topicu.

11.11.2010, 00:20 |
koren Komba: sry,ale fakt ne. 50% oplu v mem okoli je jeden velkej pr.ser. takze za mne nez tuhle znacku, radsi chodit pesky.

11.11.2010, 01:12 |
Nismo.Power | Upraveno: 2010-11-11 02:34:33
naprosto ale totálně bez přemejšlení bych volil corsu, lidi to tady maj zažitý se starýho modelu kde byl docela problém si vybrat motor aby za něco stál tudíž aby najel víc než průměrná oktávka v tédéíčku bez problémů, nová corsa je prostě naprosto pohodový auto který je super tichý, dobře ovladatelný a dobře zpracovaný s tim že když náhodou je potřeba servis tak všechno se mění nádherně a je to levný
motor kterej hledáš je naprosto stejnej jak v oplu tak fiatu odlišuje se jen vrchnim plastem a znáčkem..... motor je línej a opravdu začíná fungovat podle mě tak od 2000 ale to je daný malym obsahem s tim nic nenaděláš.....
fiat je prostě sice stejnej motor ale kastlí a autem je to jen další ital do foroty a forotou myslim dlouhosáhlej zástup aut totálně nedomyšlnejch a totálně na hnědáka, když už je něco kaput tak prostě zlatej opel tam alespon nemyslej prdelí ale hlavou, u fiatu se prostě k ničemu nemůže, všechno se blbě shání a to auto je celkově prostě mnohem chudší už od pohledu tak v interiéru kde opel vůbec nepůsobí jak levnej shit zatimco fiat ten levnej shit kopíruje uplně dokonale.....
muj názor
to Nismo.Power ::: tys asi moc novejsich italskych aut neridil ze ? :)