Navštíveno 1917x

Zdravím mam doma vybitej telefon přez dva roky a tedko sem ho měl celej večer na nabíječce a nezobrazovalo by se že se nabíjí jde stim něco dělat? mimo koupení nový baterky?

09.11.2010, 17:43 |
Jozzo Ta baterie je KO. Neřeš to a kup novou.
Tak to se nevyplatí, chtěl jsem používat pouze jen na hry tak na to prdim :)
Jak dlouho si to měl na nabíječce? Někdy se to třeba chytne až po minutě...
dal jsem to tam asi kolem 10hodiny večer a vytahoval ráno ve 12 a telefon vůbec nereagoval

09.11.2010, 19:00 |
CRK ve 12 je v poledne....
Tak to je potom fakt konečná.
CRK: :-D
tak já beru to že sem stával tak ráno :D
z ebay-a za 5€ baterku a mas pokoj....
bez poštovnýho to se na to vyprdnu, a nemam tam učet,

10.11.2010, 07:34 |
Kounect | Upraveno: 2010-11-10 08:53:03
Nejposlednější varianta vyžaduje trochu laborování, pokud bys ho měl jenom na hry a většinou na nabíječce protože ta baterka bude asi dost ko - vyndej baterku a multimetrem změř kontakty kde je napětí, hledej nejblíže tomu co je uvedeno na baterce. ideálně z té nabíječky vytáhni dráty napřímo a dej je právě na tyhle kontakty co jsi změřil. Baterka se trochu oživí a půjde už zase nabíjet normálně mobilem - jde o to, že mobil kontroluje napětí na baterii a pokud je pod povolenou hodnotou, tak nezačne ani nabíjet. Není to chyba baterky ( i když už bude taky ko ), ale je to vlastnost mobilu kterou můžeš s trochou usilí přechcat.
zkus baterku probrat sokem :oD dej ji na par vterin na treba 10V :o)

10.11.2010, 20:52 |
Jozzo Takové věci platily u NiCD popřípadě NiMH
Tohle raději nezkoušej,pokud je na baterce pod 2,5 V nebo ještě méně,je opravdu mrtvá.Pokud napětí klesne pod cca 30% spustí se chemický proces který poškodí vnitřní strukturu krystalů.
Tento proces je NEZVRATNÝ.
Já opravdu vím o čem mluvím.
Ale my ještě nevíme jakou má tazatel baterii či ano? Třeba má starou nokii a baví ho had...takže pokud tyto věci nadále platí u NiCd, tak má po problému i podle Tebe. Je tak? Nebo víš víc než ostatní?

10.11.2010, 20:58 |
Jozzo To by musela být hodně stará nokia aby tam měla NiCd

10.11.2010, 21:00 |
Jozzo A když napíše že na hry tak předpokládám že má N Gage nebo něco podobného.
Jedná se o sony ericson K750i měl jsem tam docela fajn hry a má to i docela dobrej foták, tak právě na tohle sem ho chtěl používat. ale je dva roky už vybitej a nejde zapnout

11.11.2010, 05:31 |
Jozzo Li-ion ka ...koupíš od 150 do 300.v tom bych problém neviděl.
Tak já do toho práchy vrážet nechtěl jen sem se chtěl zeptat jestli to jde zachránit