Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > RGB komponent versus HDMI

o Navštíveno 2125x o
o 09.11.2010, 12:27 | france
chtel bych otevrit jeste jednu diskusi a to k propojení audio video komponentů s TV, jde mi princpielne o to zda bude kvalitativní rozdíl mezi dvema výše uvedenými typy úpropojení - případne aše zkušenosti.

Jedn se mi zasadně o to že se mi nechce jejn kvuli konektoru HDMI opet menit aparat..

o 09.11.2010, 13:35 | Tuner#2
france: Tak HDMI zde jednoznačně vede, obraz je zpravidla ostřejší, netrpí špatnou synchronizací a má "živější" barvy. Rozdíl není fatální, ale je.
o 09.11.2010, 14:06 | M.a.R.i
a rozdíl mezi kabelem hdmi-hdmi a dvi-hdmi?
o 09.11.2010, 14:19 | nome
co se týká obrazu tak žádný, pouze to půjde bez zvuku
o 09.11.2010, 14:37 | AR
dvi je taky digital jako hdmi, hdmi je možné doplnit o zvukové kanály ovšem zálaží na zdroji jestli ti tam pošle jen obraz nebo obraz i zvuk.
o 09.11.2010, 14:39 | Tuner#2
Dreambox 800HD má DVI a má tam zvuk :-), ale jinak obecně jako nome.
o 09.11.2010, 15:12 | france
hosi opet fajn názory, ale vratme se k hdmi versus rgb, nezajímám me subjektivní náhor na vasem zarízení doma, zajímá me princip, technická omezení obou variant, jinými slovy kzyz pojedu v ful hd pres rgb tak jestli bude rozdíl
vzdyz v hdmi to jede taky pod rgb, nebo se mýlím??
o 09.11.2010, 16:33 | Tuner#2 | Upraveno: 2010-11-09 17:53:01
Tak jinak. HDMI je digitální přenost, komponent analogový a záleží podstatně víc na převodníku v přehrávači a na kvalitě kabelů což u HDMI na obraz nemá vliv (pouze na datovou propustnost a tím bezproblémové fungování při vyšším rozlišení na větší vzdálenosti, ale to sem teď netahejme).

V zásadě, pokud budu mít dejme tomu špičkový Blu-ray od Denonu se špičkovým převodníkem od Siliconu Realta, tak i přes analog 3 cinch propojení bude obraz lepší jak z komerčního sráče typu Samsung blu-ray přes HDMI. Ale pokud to porovnám na jedné a té samé mašině, tak prostě HDMI je lepší viz. můj 1. příspěvek.
o 09.11.2010, 21:56 | jasisoft
jop, presne tak, HDMI je plne digitalny signal, nie je haklivy na kable ale na prevodniky. RGB je cisty analog, cize treba o velky kus kvalitnejsie kable, pri vacsich vzdialenostiach vznika dost silne rusenie, sem tam problem zo synchronizaciou atd atd. cize ako pisal tuner - zalezi na cenovej kategorii danych masin a pouzitych komponentoch.
o 10.11.2010, 01:21 | JEF | Upraveno: 2010-11-10 02:58:08
Zatím vůbec nepadlo, že některý zařízení podporujou u komponentu jen prokládanejch 1080i, takže dost záleží co konkrétně chceš propojovat. Když pomineš jasný vlivy na kvalitu jako zbytečnej převod D/A a A/D a s tím spojený rušení, a třeba převod do jinýho barevnýho prostoru, tak se dá říct že v případě SATu a kvalitního RGB kabelu nepoznáš rozdíl, neb tam je 1080i strop.
Ale u BR je to už něco jinýho. Většina je v 1080p24 a záleží na přehrávači co s tím udělá. Třeba převod na 1080p25/30 a následnej rozklad do 1080i50/60. Případně interpolace z 1080p24 do prokládanýho 1080i50/60. Ani jedno nemusí dopadnout dobře co se týče plynulosti obrazu a detailů.
o 20.11.2010, 19:04 | france
v principu mi slo o to zda mam jne kvuli hdmi měnit jinak výbernej receiver kterej bohuzel hdm v dobe kdy se vyrabel neznal... mam yamahu RX-V 1500 a nechce se mi ji jen vluli hdmi davat z obyvaku pryc neb jsem na ni proste zvyklej a vyhovuje mi i ve stereu ,,,, noivej stroj v týhle kvalite s hdmi je tak dvacet a výše a tak si rikam jestli se nezenu do zbytecnýho stresu z oplacatýho konektoru..
o 20.11.2010, 22:42 | Tuner#2
Jako JEF, záleží co máš doma. Pokud BD a nebo nějaký HDD/flash přehrávač filmů v plným rozlišení, tak HDMI smysl má, jestli máš jen satelit a DVD, tak se zatím nestresuj.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.401 sekund.