Navštíveno 2118x

chtel bych otevrit jeste jednu diskusi a to k propojení audio video komponentů s TV, jde mi princpielne o to zda bude kvalitativní rozdíl mezi dvema výše uvedenými typy úpropojení - případne aše zkušenosti.
Jedn se mi zasadně o to že se mi nechce jejn kvuli konektoru HDMI opet menit aparat..
france: Tak HDMI zde jednoznačně vede, obraz je zpravidla ostřejší, netrpí špatnou synchronizací a má "živější" barvy. Rozdíl není fatální, ale je.
a rozdíl mezi kabelem hdmi-hdmi a dvi-hdmi?

09.11.2010, 14:19 |
nome co se týká obrazu tak žádný, pouze to půjde bez zvuku

09.11.2010, 14:37 |
AR dvi je taky digital jako hdmi, hdmi je možné doplnit o zvukové kanály ovšem zálaží na zdroji jestli ti tam pošle jen obraz nebo obraz i zvuk.
Dreambox 800HD má DVI a má tam zvuk :-), ale jinak obecně jako nome.
hosi opet fajn názory, ale vratme se k hdmi versus rgb, nezajímám me subjektivní náhor na vasem zarízení doma, zajímá me princip, technická omezení obou variant, jinými slovy kzyz pojedu v ful hd pres rgb tak jestli bude rozdíl
vzdyz v hdmi to jede taky pod rgb, nebo se mýlím??

09.11.2010, 16:33 |
Tuner#2 | Upraveno: 2010-11-09 17:53:01
Tak jinak. HDMI je digitální přenost, komponent analogový a záleží podstatně víc na převodníku v přehrávači a na kvalitě kabelů což u HDMI na obraz nemá vliv (pouze na datovou propustnost a tím bezproblémové fungování při vyšším rozlišení na větší vzdálenosti, ale to sem teď netahejme).
V zásadě, pokud budu mít dejme tomu špičkový Blu-ray od Denonu se špičkovým převodníkem od Siliconu Realta, tak i přes analog 3 cinch propojení bude obraz lepší jak z komerčního sráče typu Samsung blu-ray přes HDMI. Ale pokud to porovnám na jedné a té samé mašině, tak prostě HDMI je lepší viz. můj 1. příspěvek.
jop, presne tak, HDMI je plne digitalny signal, nie je haklivy na kable ale na prevodniky. RGB je cisty analog, cize treba o velky kus kvalitnejsie kable, pri vacsich vzdialenostiach vznika dost silne rusenie, sem tam problem zo synchronizaciou atd atd. cize ako pisal tuner - zalezi na cenovej kategorii danych masin a pouzitych komponentoch.

10.11.2010, 01:21 |
JEF | Upraveno: 2010-11-10 02:58:08
Zatím vůbec nepadlo, že některý zařízení podporujou u komponentu jen prokládanejch 1080i, takže dost záleží co konkrétně chceš propojovat. Když pomineš jasný vlivy na kvalitu jako zbytečnej převod D/A a A/D a s tím spojený rušení, a třeba převod do jinýho barevnýho prostoru, tak se dá říct že v případě SATu a kvalitního RGB kabelu nepoznáš rozdíl, neb tam je 1080i strop.
Ale u BR je to už něco jinýho. Většina je v 1080p24 a záleží na přehrávači co s tím udělá. Třeba převod na 1080p25/30 a následnej rozklad do 1080i50/60. Případně interpolace z 1080p24 do prokládanýho 1080i50/60. Ani jedno nemusí dopadnout dobře co se týče plynulosti obrazu a detailů.
v principu mi slo o to zda mam jne kvuli hdmi měnit jinak výbernej receiver kterej bohuzel hdm v dobe kdy se vyrabel neznal... mam yamahu RX-V 1500 a nechce se mi ji jen vluli hdmi davat z obyvaku pryc neb jsem na ni proste zvyklej a vyhovuje mi i ve stereu ,,,, noivej stroj v týhle kvalite s hdmi je tak dvacet a výše a tak si rikam jestli se nezenu do zbytecnýho stresu z oplacatýho konektoru..
Jako JEF, záleží co máš doma. Pokud BD a nebo nějaký HDD/flash přehrávač filmů v plným rozlišení, tak HDMI smysl má, jestli máš jen satelit a DVD, tak se zatím nestresuj.