Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Umí někdo přepájet chip na desce?

o Navštíveno 2076x o
o 07.11.2010, 22:58 | M.a.R.i
Ahoj,
bratránek má notebook Acer Aspire 3103nwlmi, přestala mu fungovat klávesnice, mysš a USB, tak jsem se začal pídit po netu a zjistil jsem,že by to mohlo být tímhle: [ Link ]
chip se dá sehnat už za nějakých 18USD [ Link ] .

Je někdo schopný mi ten chip přepájet? Případně ví někdo určitě,že je ten samý chip i v tomhle modelu ntb? Napadlo mě,že na stránkách nbservis mohli záměrně použít jiné foto.

o 07.11.2010, 23:06 | cuir
delal jsem servisaka v aceru. Thole je beznej problem u tehle modelu... v domacich podminkach se to prepajet neda... vic o tom takhle verejne mluvit nebudu..zakazuje mi to pracovni smlouva. Ale ve vysledku neni uz moc co dal rikat...nema to cenu vubec opravovat...zahod to a kupte si neco jineho...a rozhodne ne acera...
o 07.11.2010, 23:11 | M.a.R.i
icq?
o 08.11.2010, 01:20 | axetom
taky me to zajima, mam tu HPcko se stejou vadou - vadny spoj na mustku, pri zatlaceni na chip vse funguje. Kdyby nekdo umel opravit prip, vymenit budu rad za kazdy tip:)
o 08.11.2010, 08:02 | Siggi_z_BA
mas podla vsetkeho tzv. studak pod cipom. Teplovzdusnou pajkovackou nahriat zhodit dole, dat pastu a zase teplovzduskou nahodit. Tak trochu onania.
o 08.11.2010, 08:03 | Pavel 528
presne tak,predpokladam,ze pokud nekdo nedela primo v takovemto servisu a tedy ma pristup k takovemu zarizeni,tak realne to nikdo nevymeni...
o 08.11.2010, 09:18 | DJ.UFÍK
horky vzduch mam :-) uz jsem tohle delal :-)
o 08.11.2010, 10:13 | Pavel 528
pochybuju,ze to pujde jen horkym vzduchem,ten mam taky..o))
o 08.11.2010, 10:28 | tappaja
Tak pokud ses smirenej, ze to vezmes na pokusy, koukni na YT jak se reballuje v domacich podminkach. Je neuveritelny, co ty desky vydrzej... :o))
o 08.11.2010, 16:33 | cuir
asi tak...jako rozbity to je ..takze rozbit uz to nemuzes...v aceru ti to stejne neopravi...dajiti na cenovku novou desku...takze asi tak...ale dle meho nazoru a zkusenosti se to neda se stoprocentni jistotou v domacich podminkach udelat.
o 08.11.2010, 19:06 | maresk
BGA reflow nechávám dělat v Praze nedaleko Pywoje :-)) - www.nemecek.cz, jsem s nima celkem spokojenej, akorát občas je to nutný udělat vícekrát (speciálně HP dv6000 a dv9000 řada), zkus se na ně obrátit, jestli to chceš mermomocí opravit, nicméně po zkušenostech s acerama spíš doporučuju opravdu zahodit a pořídit něco jiného :-(
o 08.11.2010, 20:02 | M.a.R.i
Díky za tipy.

Objednal jsem pcmcia kartu s usb,ale stejně je pohodlnější používat interní klavesu a myš. NTB jsem koupil od bratránka za pakatel,tak bych ho rád zprovoznil. NTB nutně nepotřebuju,ale šikne se.

cuir:
myslíš si,že je to tedy opravdu tím čipem?
můžu z ebaye objednat jakýkoliv? Nemusí to být nějaká speciální serie?

Ještě jsem se bavil s kamarádem, co děla IT, řekl mi,že může zkusit chip prohřát mikropájkou, kvůli studeňáku...
o 08.11.2010, 20:05 | mr.brain
Zkusil bych desku vyndat a zbavit vsech chladicu a normalne dat upict do trouby... Stejne, jestli to mas vyhodit aniz bys to zkusil. Navod jak na to viz. [ Link ]
o 08.11.2010, 20:08 | M.a.R.i
tak vyhodit to nechci :).
Myslím,že se ještě za nějakej peníz prodá, jenom kvůli LCD, disku, pak paměti, repro, klávesnice, touchpad, nabíječka, atd...
o 08.11.2010, 23:04 | cuir | Upraveno: 2010-11-09 00:27:12
no hele ja si nejsem tedka jistej jestli PCMI je funkcni kdyz je tenhle chip v hajzlu.
Chip musi mit stejne oznaceni jako ten co ho tam mas...coz j asi logicke.
Co se tyka propajeni mikcropajkou tak se podivej na obrazek a uznas sam ,ze to neni mozne. Kamarad asi trochu nevi ktera bije,ale zjistil by to zahy co by se na to podival...

Co se tyka toho zapeceni v troube tak nedoporucuju ,protoze se ti nakrasno muze stat ,ze ostatni soucastky povoli a posunou se na vrstvicce cinu jinam a pak uz to ani nenakopnes. Nehlede na to ,ze je tam plastova patice na procesor ,ktera tu toubu ucite neprezije...
Radeji nevymejslej a bud to prodej tak jak to je (mozna to od tebe koupi nejakej servis co to umi opravit) nebo nekdo kdo ma rozbite LCD...ale aj bych se do toho rozhodne nepoustel..maximalne to zkusil prohrat u nekoho horkovzduchem , ale jen ten severni mustek..nic vic...zadna trouba.
Probem je ten ,ze ikdyz to rozjedes tim horkovzduchem tak to ze zkusenosti nejede dlouho...takze je to z blata do louze.
Takze se na to fakt vyprdni..dej to na aukro od korunky a uvidis co se bude dit.
ja tak svojeho acera ,kteremu odesla grafika prodal za 2500kc. coz j fajn cena na nepojizdnej kram,..

pokud by si to chtel rozprodavat na dily tak prodas LCD ,abijecku, mozna za par korun baterku a HDD...ramky z tohoto notesu uz nikdo nebude chtit a pokud mas v notesu klasickou ATA a ne SATa tak v dnsni dobe budes mit problem prodat aji ten blbej HDD za par stovek.
Takze fakt nejlepsi volba je aukro od korunky.
je to starej notebook , malo vykonej...zkratka desnej srac a jeste ke vsemu acer. opravdu od too necekej zazraky ,ze z toho vytriskas buhvijake penize.
Pro predstavu...ten muj nots mel v sobe 250GB sata HDD, 4GB RAM plus mel funkcni procik a desku a grafika se davala do slotu...ale samotna grafika byla drazssi nez celej notes..takze si to odeme koupil borecek ,kteremu odesla deska a zkompletoval si jeden funkcni notes...asi tak se to s temahle aces shitama dneska ma...a to ten muj notec nebyl zadna plecka...prodejni cena byla pred dvouma rokama nekde kolem 30 tisic.
o 09.11.2010, 13:22 | Sigi
Ahoj,
přepájení není problém - máme v práci IR/PL650A ( [ Link ] ), ale zvaž jestli to má cenu.
Sigi
o 13.11.2010, 11:53 | M.a.R.i
cuir: díky za info

sigi: psal jsem ti mejl
o 14.11.2010, 10:08 | crestik
o 15.11.2010, 11:02 | Sigi
nic mi nepřišlo
o 16.11.2010, 12:42 | M.a.R.i | Upraveno: 2010-11-16 14:04:55
Tak mi dnes přišlo pcimcia USB a klávesa a myš přes něj šlape.
Ještě bych měl jeden dotaz, v ntb je originál 512MB paměť, bratránek si dokupoval druhou 512MB paměť,ale ve finále ntb má jenom 768MB, zkoušel jsem paměti ve slotech přeházet,ale nepomohlo to. Nekompatibilita pamětí?

A jak velkou paměť tenhle ntb zvládne? Někde jsem četl 2GB,ale nebyl to oficiální zdroj. Takže 1GB+1GB? nebo 2GB+2GB?
UPDATE: na alze píšou 2GB + 2GB,tak se tomu snad dá věřit.
o 16.11.2010, 19:18 | M.a.R.i
Zajímavej notes :). Když tam dám 2x512MB, tak ntb ukáže 768 a nebo 386MB, podle nálady :). Tak jsem tam zkusil dát 2GB paměť a NTB, ukáže 1,75GB, nakonec tam mám 2GB+ 512MB a ve finále je to 2,25GB :). Zkoušel jsem 2GB paměti od Hynixe a Kingstonu a stejnej výsledek.

A nakonec jsem zjistil,že pcmcia funguje jenom v prostředí win,takže docela na pytel, nelze se dostat do biosu, myslím,že stejný to bude i s instalací win.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3448 sekund.