Navštíveno 3869x

05.11.2010, 12:12 |
maiky46 | Upraveno: 2010-11-05 13:32:35
přemyšlim že bych pořídil nějaké novější autí, co sem koukal tak ze začátku po octáviich ale ted mě nejvíce zaujal superb rok tak 02,1.9tdi 96kw.máte s nim někdo zkušenosti případně nevite o nějakem levnem?
Spýtaj sa Zdenyho, ten mal Superba, síce s motorom 2.5TDI V6 ak si dobre pamätám, ale mal :-)
Slim, Zdeny mel 2.8 co vim ;-)
Alebo to? Ja už neviem, ale o aute ako takom napíše určite román, čo by malo stačiť :-D
Nu, zrovinka teď se svýho supa zbavuju, vezmu to nějak chronologicky, podle zkušeností:
1, rok 02 nebrat, zaměřit se až na rok 03 a výš (vyhneš se hliníkový přední nápravě)
2, pořádně checknout climatronic - klapky, většinou sou KO, někdy pomůže jen vyresetovat nastavení.
3, pokud jsou xenony, přes VAG checknout jestli jsou čidla na nápravách v pořádku. Jinak nefunguje nivelace, maxidot prudí, STK neprojdeš. Tady bacha, někdo může tuto závadu "skrýt" za LED parkovačky (tzn detekování vadný žárovky má stejnou chybu na maxidotu jako cokoliv se světlama, viz ona nivelace) jinak jedno čidlo 1500,-
4, zkontrolovat saharu, vždy se zapne po zapnutí klimatizace, vrtule á 1200,-
5, zkontroluj vyhřívání zrcátek, je to sice prkotina, ale většinou uhnívaj kontakty v zrcátkách nebo se zlomí drát od ovladače ve dveřích
ze zkušeností jiných:
6, nefunkční osvětlení interiéru - dáno vlhkostí a korozí drátů u komfortní jednotky pod sedadlem řidiče (před ním, pod kobercem). Na vině jsou ucpaný odtokový kanaálky z motorovýho předprostoru (tam jak je baterka).
Třeba sem ti pomohl.

05.11.2010, 15:26 |
Cenda nedávno jsem si u kamaráda všimnul, že má oprejskaný a rezatý blatníky, dole za kolem. Flek tak 4x5cm. Prej to je od šutrů a bordelu odletujícího z kol. Kola má originál.
to Milhauzz: no jelikož co sem koukal tak většinou v mé cenové relaci sou jen ty 02 roky.tak to je pěkné.
mě vysvětlete co tam teda je za př. nápravu od roku 03 ???? viděl sem jich dost a každej superb, passat, a6 apod má tuhle dementskou nápravu......
jinak pozor samo na všechno od toho zdali neni kradenej, bořenej a o kolik je stočenej neb předpokládám že nenarazíš na nějakýho nestočenýho.... od kilometrů se u tohohle auta určuje jak moc velká kasička to je a od 200k to sou solidní kasičky a udržet to v dobrym stavu znamená pořád něco měnit.....
k motorizaci... je to PD, starší často problémy se startama (předvstřik), u tohohle dost problémový vstřiky, 96ka je náchylná po prohnání po dálnici si zkroutit hlavu, turbo nevydrží moc a můžou tě potkat zatuhlý variabilní lopatky.....
v interiéru dbát na to aby všechno bylo funkční stejně tak jak všechna komfortní výbava...jak neni tak je kaluž u řidiče a odchází jednotka......
rozvody každejch 90 nepřejíždět, vytahávaj se hodně
xenony často vysvíceny paraboly a nesvítěj, popř. odcházej jednotky u světel komplet, naklápění odchází jak píše milhauzz
jinak celkově netušim proč ale proti passatu nebo A6 je superb stašný auto na silnici, vůbec nezatáčí a dost mu ustřeluje zadek, brzdy průměr ale nesmí to mít comfort podvozek.... jízda relativně pohodlná ale podvozek fakt špatný jízdní vlastnosti
tak to je pěkný ale co jinýho pořidit octavku má každej už, passat je ještě náročnější na udržbu a a6 na cenu dílů..to samý jako se mi libili mercedesy
ono každý auto je vícemémě kasička, jen záleží jaký budeš mít štěstí :-)). Jedno plus pro kupce Superba je, že je nikdo nechce, takže s cenou se dá hodně hýbat. Jinak co se týká ceny ND, tak pokud chceš kupovat origo díly, tak teda škodovka fakt není nic extra levného (pokud nemáš samozřejmě známé) dokonce si troufnu tvrdit, že ty ceny budou hodně podobné jako Audi, některé věci možná i dražší....
oktávku má každej ? a superba chceš říct že nemá ? passat to samý a starší A6 uplně to samý.....
všech těhla aut je jak much , much maj hromady jedno jak druhý ale tim že jich je tolik se na to dá sehnat hodně věcí za dobrý peníze ale doprčic proč si budu kupovat auto s tim že se na něj dá sehnat hodně dílů levně ? to si nemůžou koupit auto kde nebudu muset shánět díly/jezdit pořád do servisu ??
že passat je náročnější na údržbu ? kdyby si v těch autech dělal tak zjistíš sám že jediný co je jinak je zelenej vs. modrej znáček automobilky jinak ty auta sou jak přes kopírák.....
pokud bych chtěl tuhle třídu tak du po A6 ta je z nich cca nejodolnější a alespon má normální jízdní vlastnosti proti passatu kterej je v zatáčce horší než snad cokoli týhle třídy.... audi má přitažlivější interiér než strohej u superbaa celkově posaz je v a6 lepší.....
rozhodně nebrat 2,5tdi at si tady řiká kdo chce co chce..... cozhodně ne superba s 74kw ten na to auto nemá výkon, rozhodně né žádnou naftu bral bych jedině 1,8t ta dokáže něco vydržet..... 2,8 je motor kterej sem nepochopil.... nejede to a na to jak nejede žere hodně....
rozhodně proti mercedesu budeš mít u superba apod levnější cokoliv a troufám si tvrdit že jak superb tak a6 apod jsou mnohem spolehlivější auta než valná většina mercedesů v týhle ceně a těhle letech a minimálně alespon nehnijou jak pitomej MB...

05.11.2010, 18:23 |
Cenda nismo, u 2.8 prumer cca 8,5/100 se mi teda nezda nejak hodne. Kloboukem se da jet v pohode za 7, sviznejc 9,5-10. Akorat papa olej, uz od novyho.

05.11.2010, 18:33 |
snuky mam 2,8i v manualu ve full vybave, vsechno funkcni jezdim s nim rok a zadnej problem ..spotreba prumer na 4tis km 9,3L ,podvozek je mekej, nema smysl s nim delat kraviny je to tezky,pouzivam ho na dlouhy cesty vetsinou dalnice ,ale jinak liny to neni..nevim jak je mysleno ustrelovani prdele v zatackach ale s ESP nemam problem. Jeste jezdim s bmw330i tam je podvozek na jiny urovni nema smysl porovnavat ..
ke stavu asi zalezi kus od kusu ,tento byl kupovany ve 110tis vsechno origo, servisovano ,zadny vady laku pres
[ Link ]

05.11.2010, 18:34 |
snuky
Hoši, měl jsem 2,5V6 TDI Tiptronic MY2004.. Jezdil jsem s ním 3 járy (asi 80.000km). krátce jsem projel i sousedova manuála. Automat k tomuto auto pasuje líp. Je to auto na dlouhé cesty, žádný sportovec. Jinak proti 1,9TDI je 2,5 daleko tišší a méně uchrochtaná, prostě 6-ti válec, no. I když by se řeklo, že 120kW není na takto velké auto nic moc, opak je pravdou a stačí na dost svižné ježdění. Najdou se tu určitě technici, kteří k tomuto motoru řeknou A-Z co se týká poruchovosti (Satas??).- Já měl štěstíém nepotkalo mě nic mimo hadice od serva (7000Kč - síla!!!) a termostatu. Náprava je v pohodě a pokudse nejezdí rally v polích, tak jsem si jist, že přes svoji negativní pověts bude dlouho trvat, než bude třeba něco dělat. Já jsem ale dělal přední tlumiče, auto bylo trochu hadovité:-) Po výmněně (Kayaba) naprosot v klidu a parádě. Brzdy jsem dával ATE, taky v pohodě.
Nevýhodou Suopa je, že do MY04 neměl sklopné a dělěné zadní sedáky, pouze skivak, ale i tak to šlo řešit a jeli jsem s ním ve 3 lidech plně naložení na hory bez rakve, kufr je dost velký.
Jak říkám, coby už pán v letech )nikolivěk však ctihodný kmet), tak auto je to pro pohodové cestování, bez emocí, ale bez průserů. A v zimě si necá dost líbit na sněhu (měl jsem Kleber), až jsem se divil, rozhodně tedy lepší než OI 1,9TDI kombi,m kterrou jsem měl paralelně se Supem a na stejných gumám (Kleber, jen jiný rozměr).
Co je nevýhoda, tak Sup blbě svítí s xenony (měl jsem orig. a nepomohla ani výměna výbojek, bylo to stejné, jen mě to stálo 2 litry :-(
Před koupí je třeba zkontrolovat elektriku - já měl "štěstí" mna jeden nefunkční ohřev opěrdla - řidič. Jinak šíbr, zdali nezatéká (mně ne) a pak se občas objevuje počínající koroze - opuchýřě - nad zadní SPZ pod madlem kufru. Já tam mlě trochu puchýřek.
Rozhodně, kdybych si měl dnes vybrat Supa, ta opět s 2,5V6 tiptr., jeden hezký a v plné plabě je na www.autobazarlubenec.cz - toho jsem prohlížel, sice jen letmo, ale neměl chybu!
A spotřeba u té V6 autom. byla při mém stylu (tehdá ještě "sluř=žebně" - do 8,2. Na dálnci to zvládlo dle GPS 215, což stačí :-) Dlohodobě se s ním dalo jet 170-190 bez žádných potíží, jen spotřeba byla kolem 8,7.
Za mě - slušná volba a takový komfort za ty prachy nepořídíte. Pkud nejste však sportovci:-) Pro ty je jiných značek dost.
Jo - a ještě srovnání Pssat x Sup . Sup vede proto Psaátu ve všem (mlůuvím o pohodlí, drncavosti na D1, tichu, kvalitou sedáků, pohodlím vzadu atd...).
Snuky: tohle není full -nevidím solar panel:-) Ale možná jen blbý úhel fotky. A ledničku-máš??

05.11.2010, 19:18 |
snuky | Upraveno: 2010-11-05 20:37:54
Zdeny60:je to pocatek rv 04, zadni el.sedacky,dira v predni sedacce spolujezdce na nohy, solar sibr a predni parkovaci senzory se davali az od 05 je to tak ?jestli ne tak mi to chybi :)
zdeny : nj ale ty máš vždycky auta leda v top stavu, pak se i s tou 2,5 nechá jezdit ale věř tomu že minimálně 95% co jich tady sezenes sou totálně mrtvý motory nebo po x opravách..... sám už sem jich ted pár udělal a ten motor je prostě dementní ale jak řikám i jsem viděl allroada kterej měl najeto 350 ovšem s tim že za údržbu a opravy najetí těhle km vyšlo přes 1mil kč aneb firemní auto a origo servis, ale ježděný převáně dálnice prej....
to snukyho když je ve full tak to je podle mě použitelný auto, bez výbavy bych supa nechtěl ani za zlatý prase to auto je prostě nemastný neslaný a je hrozně nudný... když bude opravdu plně naložený tak se na to dá koukat a neni to tak hrozný ale pokud kvalitní škodovku tak jedině novej superb to je opravdu kvalitní auto tyhle starý sou prostě prašt jak uhod stejný jak ostatní dobový auta z koncernu tudíž nemastný neslaný auta z A do B s tim že většina se pořád sere.....
myslim že lepší bude pro maikyho sem prostě dát dotaz jako ostatní po miliontý napsat co od auta očekává a kolik do toho chce dát a můžou se radit alternativy...
Tak já mam Superba 1.8T rok 04 a zatim maximální spokojenost.Mam ho třetim rokem a mam navrkáno 202 tisíc.Za tu dobu lehlo turbo.Motor měl najeto asi 8 tisíc když turbo lehlo ale vyměnilo se v rámci záruky.Další závada byla že mi praskla nějaká pružinka která poští olej z filtru do motoru.Oprava tušim okolo 1500,- Jinak jenom poctivě měním olej a rozvody.A ještě si vzpomínám že mi prasknul vlvnovec na výfuku.
Dlouhodobou spotřebu mam 8,4l
Nyní mam v plánu pořídít novější auto a mam opět cukání skočit do Superba II.
Ja si myslím že by Ťa majster Satas poslal niekam s hanením 2.5-ky :-) Každý motor má niečo, tento potrebuje hlavne výmeny oleja každých 10 tisíc, čo 99.9999999% ľudí nespravilo a nespraví. To 0.0000001% som trebárs ja, mne to nevadí, každé moje auto dostávalo olej každých 10k a to mením olej 4-5x do roka :-)
Slim: a i já:-) Co jsem udělal hned, zrušil LL a měnil po 10.000km. S filtrem, samosebou.
což je pro člověka s větším nájezdem dost vopruz. každej cca 1,5měs bych měnil olej...

06.11.2010, 10:37 |
muSlim | Upraveno: 2010-11-06 11:59:05
Luke_288: niečo za niečo. Tiež nejazdím málo a že by to bolo otravné, by som nepovedal :-) beriem to tak že potrebujem jazdiť a robím niečo pre motor samotný :-) a naviac, nemusí kupovať práve toto, vždy je to o tom čo komu vyhovuje a čo je ochotný podstúpiť kvôli tomu. Kolega tiež huboval na jedno auto, že toto mení často, tamto, že to lezie do peňazí. Tak som mu povedal nech drží hubu, kúpi si obyčajné autl s 1.6-kou a nebude mať tieto problémy. Tak sa aj stalo, od tej doby ani zlé slovo, len občas zase že to vôbec neide, že to má málo koní.... Tak mu vravím že je jarmil, keď má kone vadí toto, keď má niečo menej náročné vadí mu málo koní, že sám nevie čo chce... :-)
2 Zdeny: ;-) no filter je samozrejmosťou, bez neho by to akosi strácalo zmysel že?
Luke_288: sice je to vopruz ale usetris jsi dost penez na opravach (vackach atp.)
Jinak proc se SuperB chova hure nez A6 je dano tim, ze ma mensi rozchod kol v predu i v zadu.
A o te naprave, co vim tak jsou hlinikove porade a ne ze s nejakym rokem jsou z jineho materialu, to je pekna pitchovina :)
Sam mam A6 Avanta s 2.5TDi s automatem v quattru, z roku 01 a naprosta spokojenost :)
Dle tacho nalitano pres 260tkm, vacky ok. Vse zalezi fakt na servisu.
Otec ma Allroada 04, nalitano 220tkm, servis od noveho Porche Praha a kdyz otevrete motorovy prostor, nikdo nechape v jakym je to TOP stavu, z motoru by se dalo jist :)
Mysleli jsme ze ho majitel umyl nez ho prodaval ale uz nalital s nim pres 10t km a furt jak novej :)
Tim zase nechci rict jaky to je nejlepsi motor, to ne. Ma sve mouchy asi jako kazdej jinej motor, horsi je ze u tehle motoru jsou drahe dily (kdyz pocitame origo). ALe neni to zadnej zavodak, proste na pohodu jizdu, predjedes s tim kdy chces a je jedno jestli tam je kopec a mas plny auto ci ne, motor to ani nepozna :)
Takovej dalnicni hltac kilometru.
K tem xenonum, ona moc vymena vybojky nepomuze :) Jsou zasrany cocky a kort u naftaku :) Nekdy je staci vycistit jindy uz jsou KO a davaji se jine.
Jinak ted ke konkretnimu modelu co jsi psal. Otec ho take mel 1.9TDi PD 96KW. Zadne zavaznejsi problemy snim nemel ale tusim ze mel rok 02 nebo 04, ted jsi fakt nepamatuju. Delal na nem spis jen takovou udrzbu (bzrdy, napravu, rozvody atp)

06.11.2010, 17:42 |
Cenda
to vypadá dobře ale podle mě pude za víc než kolem kila..
ted sem ještě narazil ne jednu libovku 2006 rok, 2.0 tdi, nějakejch 140 najeto(kolik skutečně musim zjistit , kámoška má v tom bazaru známýho) a cena nějakejch 165tisíc a vypadá celkem pěkně na fotkách
ofiko 165tis za 2006? To jsou ceny :-O
mě se to taky moc nezdá ale dávají záruku 6 měsíců na auto .. tak zase kdyby to byl nějakej poděl tak by si to nelajzli snad
sou to pěkný zmrdi serviska, poctivé km, super stav a nakonec se zjistí že to byl taxik že je na něm načatá spojka atd.. takže bůhví kolik má najeto .hlavně že píšou necelejch 140tisíc, serviska atd.. jak má pak člověk zjistit že to má najeto víc než kolik udávaj..
treba to je 140tis letos :-D to je hodne slusny :o)))