Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Dotaz: certifikaty a privatni klice

o Navštíveno 5376x o
o 04.11.2010, 13:46 | Daryl (A)
Zdravim vespolek.

resim dost zasranou situaci, kdy pan reditel chce podepisovat dokumenty ale klic, ktery ma od posty nema privatni klic.

A ted: KDE TEN POSRANY privatni klic vezmu ? Vsechny certifikaty jsou bez toho klice a jediny nejaky co ma ten klic ma nesmyslne popisy. Zadny jmena, emaily ... zadne relevantni informace. Pri generovani zadosti o certifikat na postsignum.cz se mi zadny takovy klic nevytvori, takze to co dostanu od posty je nepouzitelne. Zacarovany kruh. Co s tim ? Kde kurva vezmu ten posranej privatni klic ? Ani google na to nic nevyhodi.

o 04.11.2010, 14:02 | Kacko
vygenerovat oba znovu..
o 04.11.2010, 14:07 | Daryl (A)
a jak se generuje privatni klic ?
o 04.11.2010, 14:21 | nome | Upraveno: 2010-11-04 15:40:46
postup je takový :
vygeneruješ žádost a jdeš na poštu
dostaneš certifikát
nainstaluješ so do pc na kterém podávals žádost
přez např IE provedeš export včetně privátního klíče

tzn. od pošty privátní klíč nedostaneš ten "vznikne" až po instalaci certifikátu do prvního PC.

dále prozor aby šel exportovat nesmíš při instalaci zapnout tzv. silnou ochranu
o 04.11.2010, 14:35 | Daryl (A)
chyba lavky. Pri vygenerovani zadosti ti podepisou verejny klic, ale bez privatniho klice, ktery s celym procesem neni nijak spojen je ve vetsine programu nepouzitelny. A ja resim, ze nemam privatni klic a ani nejsem schopen jej najit/udelat/vytvorit. Nemam privatni klic a bez nej se neda nic podepisovat.
o 04.11.2010, 14:37 | Daryl (A)
konkretne nejcasteji programy vyzaduji PFX, ktery se ziska zalohou/exportem klice, ke ketermu je i privatni klic. Jakym zpusobem jsaou ty dva svazany a jak si zajistim neexistujici privatni klic, pripadne kde jej ziskam, naleznu, vygeneruju . . .. takovou informaci jsem nikde na internetu nenasel.
o 04.11.2010, 14:42 | Kacko
A musi to byt od te posty?

Bezne pouzivam GnuPG, klic si generuju pomoci puttygenu, ktery je soucasti WinSCP. Ale nevim jestli to je to, co potrebujes..
o 04.11.2010, 14:46 | Daryl (A)
mno musi to byt podlepsany verejne uznavanou certifikacni autoritou. Na podepisovani dokumentu ptreba pro posilani datovou schrankou a podobne. Tam nemuzes pouzivat self signed certifikaty. bez ohledu na to, ze ani s tim si nevim rady.
o 04.11.2010, 15:28 | Petura
Daryle, nějak tě asi nechápu, resp. rozdíl mezi privátním a veřejným klíčem ...

to co si vyžádáš na poště (postsignum) tak tím certifikátem se dají podepisovat dokumenty ...
minulý týden jsem se hrabal se stejným certifikátem u kamaráda na W Vista, a stále se mi cpal v úložišti mezi ostatní uživatele a nechtěl mezi osobní - několikrát za sebou jsem projel instalalci certifikatu, ve finale dle návodu na postsginum - včetně exportu certifikatu a až po kliknutí (spuštění) exportovaného certifikatu se mi objevil mezi osobními certifikaty .... (snad je to ono co ti nejde)
o 04.11.2010, 17:14 | Daryl (A)
Ne. Jde o to, ze to co ti daji na poste je verejny klic podepsany duveryhodnou certifikacni autoritou. Avsak verejny klic ma svuj protejsek a to privatni klic, ktery mas jen ty a jeho pouziti je navic chraneno heslem.

Ten system jsem uz pochopil, ale nenasel jsem rozumny zpusob, jak ziskat onen privatni klic. jak ho vygenerovat a podobne. Mel jsme za to, ze se generuje nejak automaticky se zadosti .. ale asi ne. Nehlede na to, ze takovych osobnich certifikatu muzes mit milion a pak nevim ke kteremu se sign_req generuje ... nikde to neni popsano.
o 05.11.2010, 08:21 | Petura
tak už snad jen potrápit někoho na hepldesku postsignum :o)
o 05.11.2010, 08:42 | Conan
Při instalaci certifikátu (.P12, .PFX) zadáváš jak heslo, tak si i zaškrtneš, jestli chceš umožnit jeho případný další export (a nezaškrtneš tu silnou ochranu). Pokud to nezaškrtneš, tak pak můžeš jen exportovat veřejný klíče. Pokud to zaškrtneš, tak můžeš provést export/zálohu do .PFX včetně jeho zaheslování.

Privátní klíč (.P12) ti musí dát vydavatel certifikátu.
o 05.11.2010, 08:46 | Conan
Jinak na postsignum ti to píšou:

Riziko neúspěšné instalace certifikátu minimalizujete zálohou klíčů do souboru. Postup zálohy bude popsán po úspěšném vygenerování žádosti o certifikát. Nezdaří-li se instalace certifikátu a nebudete mít vytvořenu zálohu klíčů, budete si muset nechat vydat nový certifikát, který bude opět placený.
o 05.11.2010, 09:19 | prohifi.cz
Už si nepamatuju o jaký typ certifikátu jsem žádal, ale řešil jsem to přes postsignum, pak jsem si skočil na poštu, naimportoval to do PC a vyexportoval do PFX.

V pohodě s tím podepisuju a posílám dokumenty.
o 05.11.2010, 11:20 | Daryl (A)
conan: ale kde vezmu ten certifikat ? Z postsignum dostanu jen .crt coz je verejna cast. Kde a jak vygeneruju ten privatni klic ? Kde ho vezmu ? PFX je uz jen export instalovaneho certifikatu, ktery ma i soukromy klic.
o 05.11.2010, 12:48 | nome
ten privatni klic vznikne pri generovani zadosti
tzn se musis divat na pocitaci kde se generovala zadost
pokud k nemu neni prostup tak ti nzbude nic jineho nez udelat zadost o novej certifikat a zase na postu
o 05.11.2010, 13:21 | Daryl (A)
hm hm hm ...ale zajimave je, ze pri generovani zadosti to po mne zadne heslo nechce, coz by v pripade generovani privatniho klice nastat melo ne ?
o 05.11.2010, 14:15 | nome
to heslo se zadava az v pripade prvniho exportu kdy chces certifikat presuout na jine PC nez na kterem byl "vytvoren"
o 05.11.2010, 14:16 | nome
teda pokud se bavime o certifikat z ceske posty
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3337 sekund.