Navštíveno 9929x

04.11.2010, 10:38 |
Losky Ahoj, máte nějak na zimu pořešen dálkový start? Docela mě to dost zajímá, protože zima se blíží a rád bych chodil do trošku zahřátého autíčka:)) Rozhodující je cena. Nepotřebuji alarmy a kdejaké hovadinky, jen aby to fungovalo na dálku, případně přes mobil a nebylo moc drahý:))))))) Magicar se mi líbí, i cena ujde, ale dát tu samou cenu za montáž, to fakt nee.
Pořiď si nezávislé topení s GSM pagerem a je to..... protože pokud nemáš AT, přestane Tě po týdnu bavit furt hlídat a vracet se koukat jestli jsi zaparkoval s vyřazeným kvaltem. Pak, i s AT, Tě přestane bavit bojovat s přimrzlou ruční brzdou, a ještě Tě to vyjde energeticky dráž než kdyby jsi do toho studenýho auta skočil a hned vyjel, bo na volnoběh než ohřeješ motor, vodu v něm, a tou vodou ledový vzduch v kabině, to aby to běželo půl hodiny...zpocenej motor, degradace oleje, dlouhá doba chodu na bohatší směs, kvatna kondenzátu ve výfuku, který na volnoběh prostě neprohřeješ, atd.... je to kravina a má to smysl až tak od Liazky či autobusu...

04.11.2010, 10:54 |
Losky já nevím, když to natočím v mrazu, tak po minutě už jde teplý vzduch. Prostě jen se ptám, zda to má někdo pořešené:) A nezávislé dávat do auta, které třeba za rok mít nebudu mi přijde luxus a hlavně dost drahý
jako 613, mám Webasto a už jsem zvyklej v zimě chodit do teplýho auta, navíc startuju ohřátej motor, což je podle mě velký plus..

04.11.2010, 11:03 |
Losky Vencaf: Určitě je to super, ale tolik peněz do toho bohužel nedám
Když máš po minutě teplo, proč řešíš dálkový start? Minuta je tak akorát na to si opucovat okna a vyrazit.... :-D :-D :-D
Losky, nezávislé topení je "nezávislé" právě proto, že není intgrální součástí auta a myslím že Ti nikdo nebrání v tom, si ho jednoduše přendavat z auta do auta, tak jak jedno pošleš do světa a jiné si pořídíš, dělá se to zcela běžně.....
Systém vytopení auta studeným startem a následným chodem motoru na volnoběh je technicky i energeticky nejhorší způsob co existuje, přesným opakem je pak právě nezávislé topení. A v poslední řadě, co je pořízení nového (cca 35k) či staršího (i s revizí cca 15-20k) "dost drahého" ? To je jedna sada rozumných pneu, či např. náklad podobný rozvodům nebo opravě podvozku, případně nákup pár tuzingových plastů a jejich olakování, přičemž je nákup nezávislého topení asi 100x smysluplnější investicí a opravdový TUNING - tedy zlepšení funkčnosti celku vozidla (v tomto případě systému vytápění a péče o motor) než třeba 5kW muzika nebo 100kg spojlérů či 25" elektrony.......

04.11.2010, 12:12 |
Losky jasan, je to investica dobrá, to vůbec neříkám, ale prostě je to drahý:)) Jo, pneu mám 15", tak platím tak 5tis za gumy:))))))))))))))))))))))))))))
však co je dneska levný.. :-D Prostě si zvaž, jestli stojí za to, dát 10k za alarm, o jehož množství funkcí a možnostech nastavení má někdy pochybnosti i sám jeho výrobce (něco jako citroen XM :-D :-D :-D) a který nevyužiješ krom jednoho jediného přenosu kódovaného signálu pro start motoru, modlit se ať funguje, sledovat z okna temné obyvatelstvo, jestli o stojící nastartované auto nějak blíže nezajímá, atd...

04.11.2010, 14:11 |
Kapka (M)
mam Magicar v aute par let..s funkci dalkový start,dochlazovaní turba atd...a max.spokojenost...a to co psal Radek že musíš hlidat jestli nenechal zarazenou rychlost je blbost..je to tam hlidané..takže nehrozi že by jsi nastartoval dalkou a auto se ti rozjelo..osobne si dalkou nastartuju auto a než se vyfrabu z baraku je motor tak napul ohřátý,takže ho netrapím nastudeno.. mel ho i Johan ve starem autě a taky spokojenost
a co jit nastartovat a pak se vratit treba obliknout apod a potom jenom odjet? Presne tak to delame my co mame stary auta.. (za predpokladu ze se mi povede ho v zime natocit.. :D )

04.11.2010, 14:42 |
fredy taky jsem měl magicar s dálkovým startem a pohoda, nestalo se mě že by mě zamrzla ručka, nebo auto odjelo :D alarm vyšel myslím na 8tis a instalace i s dodělávkou přídavných budíků a dojezdů oken atd byla za 3tis, alarm je to dobrý, ale ted bych už volil spíš něco s GPS... dálkový start jsem hojně využíval a co vím, tak bezproblénmů funguje dodnes (4 roky)
Se s dovolenim vetru do tematu... Celkem me to nezavisle topeni zajima. Za jakou dobuto tak vyhreje, rekneme na 20°C teplotu vody motoru?
Záleží na výkonu, 5kW bufík v řádu několika minut....
Není to blbost, já to píšu právě proto, že je to hlídané, a procento, kdy v denním shonu jednoduše podvědomě člověk zaparkuje s kvaltem a bez ručky je o X řádů větší, než že si pokaždé vzpomene že musí nechat s vyřazeným kvaltem. To jde tak možná u nějakých víkendovek či když je člověk na výletě.... Takže v mnou popisovaném případě pak ráno může člověk "pípat" ovladačem na auto jako idiot, ale stejně si musí jít vyřadit, jinak nezatopí - nenastartuje, o tom píšu.....

04.11.2010, 15:44 |
Kapka (M)
to možna ju..ale protože mam funkci Turbo/motor beži ješte nastavenou dobu po zamknutí auta/ takže můžu dalkove startovat vždy...a asi je to o zvyku..me stal alarm nejak do 5000,- sám jsem si to namontoval takže pohoda..hlavně vím kde je jak propojeno,takže v připadě nejakých problemu dokažu odjet s autem i bez klíču :-)
radek: ten tvůj názor patří tak do dob slavných 613tek, a právě magicar to má, myslím, udělané přesně naopak, tedy že následující dálk. start se musí aktivovat při opuštění auta tuším tak, že se dá N, zmáčne DO, vyleze z auta, a až po zamknutí motor zhasne a pak je možno startovat dálkově. Tudíž nehrozí, že by auto odjelo do práce bez řidiče.
jop, dialkovy start pouzivam taktiez na magicare 100as a spokojnost. az na to dialkove, na ktorom mi po roku odislo podvietenie a po dalsom polroku som musel menit dva mikrospinace. do svojho silne uvazujem nad koppelom 8000 aj ked tam sa tiez bojim kvality dialkoveho. uz som par krat videl rozlamane a nemam zase naladu servisovat. btw aka cena je na nejakom zakladnom nezavislom kureni na benzinak ? pripadne ake zlozite to je namontovat ? mal som na sluzobnom multivane webasto a celkom som si na to zvykol...
No je to možné Crestiku, to víš, člověk zpohodlní když si může v autě zatopit kdy chce, aniž by se obtěžoval se startováním motoru, nebo nechával na parkovišti stát auto s vyřazeným kvaltem, je to taková příjemná samozřejmost, už nějakých 17 let. Ale chápu že pro drtivou většinu automobilek je to řešení ještě dnes z říše snů a jejich zákazníci mají smůlu, raději jim nabídnou kulatou díru do přístrojovky, pojmenovanou exkluzivně v prospektu jako držák na nápoje :-D. Každý je strůjcem svého štěstí, pokud jsi si všiml, neřeším tu případ že auto někam ujede, řeším tu případ kvůli takové kravině, jakou je dálkový start motoru, nechávat stát auto s vyřazeným kvaltem napospas okolí, např. na sídlištním parkovišti. Že je díky tomu s takovým autem mnohem lepší jistá nezákonná manipulace, stejně jako je díky tomu nemožné použít vestavěné zamykání řazení nejčastěji v poloze R už nemluvím, to dojde i cvičené opici.....Naštěstí kvituji s povděkem, že všichni rozumní lidi, které znám a mají potřebu a důvody nezabývat se zimou v autě či půlhodinovým drbáním skel od námrazy, a portfolio jejich vozů sahá od píchlých slepic až po bentleye, používají nezávislá topení, asi vědí proč....
jeste otevru to topeni: v pazotu mam webasto a super, ale je neco takovyho elektrickyho? jde mi jenom o to, kdyz jedu rano do prace a klidne to budu mit pres zasuvku... myslim, stejny fce jako webasto - takze idealne ohrivat vodu v okruhu a pustit ventilator - nebo nejak nazvlast???
Já mám ve Fiat Stilo JTD tenhle alarm s dálkovým startem. Keetec TS 8000 CAN.
Už vím, že do dalšího auta ho chci taky. Cenově s montáží vyšel na necelých 9 tisíc.
bypass immo, teda dialkovy start je sen kazdeho zlodeja, vrelo doporucuje komora kleptomanov :-D

04.11.2010, 23:02 |
Losky Kapka: Tak klobouk dolu, když sis to nahodil sám

05.11.2010, 08:56 |
Kapka (M)
Losky: prace na jeden den..i pro me amatera...sehnal jsem si montažní návod co používají přímo montážní firmy..a jedeš...a přeci jenom Octavku za ty roky mam prolezlou sem tam...dokazal jsem si i sam přehodit manualní klimu za climatronic..za dvě noci :-)..ber to tak že montéři jsou uplně stejný lidi jako my..nejsou to žadný raketový Ing co by to studovali 5 let někde
jako Kapka :-) akorat je blby kdyz to das do servisu a nejakej kokot tam necha rychlost:-( a pak nastartuje pred zdi :-( viz muj naraznik pred 2lety:-(

05.11.2010, 09:36 |
Kapka (M)
jenže to prave nejde nastartovat dalkou když tam nechaš rychlost..teda pokud to mas zapojene spravně..pokud si nevyrušil tu ochranu co je tam...

05.11.2010, 10:08 |
Losky Kapka: Možná že s nějakým hodně podrobným návodem bych to dal, ale asi těžko říct:(

05.11.2010, 10:18 |
Komba Kašlete na bufíky a podobný srágory:D....myslim že by postačil i topnej člen mezi hadice,co používá třeba Mondeo nebo Vivaro a možná pár dalších aut.Máš v tom 3 žhavičky,do nich pak pustíš ampéry a máš vodu ohřátou taky za chvíli.No a když to bude hned před topením,tak tam ta teplá voda bude proudit jedna radost;)