Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Chladící kapalina.

o Navštíveno 6332x o
o 03.11.2010, 21:41 | Komba
Čau čau.Jak je to v dnešní době s chladicím mediem do aut.Smí se třeba míchat zelená s modrou a červenou,škodí to?
Nebo co se používá do jakých značek?Třeba je pravda,že do peugeotů by měla patřit jen G48 a nic jinýho?
Nevim třeba co na hliníkový hlavy atd.Dík za rozšíření vědomostí :) ... a asi trošku chaoticky položený dotaz,ale věřim že se k něčemu dokopem.

o 03.11.2010, 21:54 | mr.brain
Tak nejdří normy: buďto G11 (G48 anebo VW TL 774 C) - modrá, zelená atd., G12 (VW TL 774D) - klasická "růžová" popř. flurescenční žlutá (Renault) anebo G12+ (VW TL 774D/F)...

A míchání? G11 a G12 = průser (tj. modrá,zelená s růžovou), udělá to kaši a konec. G12+ lze míchat se všema nicméně bych to nedoporučoval, takže ideální dodržovat specifikaci a nemíchat.

Do motorů co mají aspoň něco hliníkovýho apod. je to jedno, jen je třeba předtím pořádně vypláchnout celý chlazení - hlavně pokud se přechází na jinou specifikaci. Akorát pozor při přechodu z G11 na G12 protože G12 má tendenci rozpouštět vodní kámen a všechny tyhle sajraty, takže rádo odejde nějaký těsnění, pumpa, chladič nebo topení atd...
o 03.11.2010, 22:20 | Woko_O
vypust puvodni kapalinu a napust smes s fridexem..
myslis si ze to nekdo resi? Hlavni je aby to nezamrzlo..
o 03.11.2010, 22:24 | mr.brain
Woko_O: ja bych zrovna resil to s tou G11 a G12. Protoze fakt kdyz to poradne nevyplachnes, tak to udela kasi...
o 03.11.2010, 23:05 | Ravo
jojo, smícháš G11 a G12 a žmolky jsou na světě...
o 03.11.2010, 23:24 | Woko_O
proto rikam..vypustit (uplne) a nalejt novou smes..
o 04.11.2010, 13:56 | 20bad
proto rikam vypustit, proplach a potom novou smes:-)protože většinou při vypouštění ti zůstane něco ve vodní pumpe v bloku atd tak at je to pořádně
o 04.11.2010, 18:03 | Komba
Tak technologický postupy nemusíme řešit,ty mi jsou jasné:) mě spíš zajímá/lo jak se ty kapaliny snáší a co kam můýe přijít.
Takže základní věc je mít soustavu čistou a pak to zkousne každou kapalinu? A když smícham modrou s růžovou,tak je průser.....to jsem třeba udělal na svým pekáči :/ ...a ještě mam doma modrou kapalinu no name a tam píšou že je universální,mam tomu věřit?
o 04.11.2010, 21:32 | Woko_O
hele reknu ti to takhle..ja do svy plechovky leju od destovy vody az po fridex jakykoliv barvy.. :D Chladi mi to vsechno uplne stejne a v zime mi to nezamrza..Ale to je moje auto ktery uz mele z poslednich sil ale porad dobre takze me je to vicemene jedno..Co se tyce tvyho auta nalej tam smes s modrym fridexem...to se pouziva asi nejcastejc..No name kapalina modre barvy muze bejt taky Okena.. :D
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4307 sekund.