Navštíveno 6332x

03.11.2010, 21:41 |
Komba Čau čau.Jak je to v dnešní době s chladicím mediem do aut.Smí se třeba míchat zelená s modrou a červenou,škodí to?
Nebo co se používá do jakých značek?Třeba je pravda,že do peugeotů by měla patřit jen G48 a nic jinýho?
Nevim třeba co na hliníkový hlavy atd.Dík za rozšíření vědomostí :) ... a asi trošku chaoticky položený dotaz,ale věřim že se k něčemu dokopem.
Tak nejdří normy: buďto G11 (G48 anebo VW TL 774 C) - modrá, zelená atd., G12 (VW TL 774D) - klasická "růžová" popř. flurescenční žlutá (Renault) anebo G12+ (VW TL 774D/F)...
A míchání? G11 a G12 = průser (tj. modrá,zelená s růžovou), udělá to kaši a konec. G12+ lze míchat se všema nicméně bych to nedoporučoval, takže ideální dodržovat specifikaci a nemíchat.
Do motorů co mají aspoň něco hliníkovýho apod. je to jedno, jen je třeba předtím pořádně vypláchnout celý chlazení - hlavně pokud se přechází na jinou specifikaci. Akorát pozor při přechodu z G11 na G12 protože G12 má tendenci rozpouštět vodní kámen a všechny tyhle sajraty, takže rádo odejde nějaký těsnění, pumpa, chladič nebo topení atd...
vypust puvodni kapalinu a napust smes s fridexem..
myslis si ze to nekdo resi? Hlavni je aby to nezamrzlo..
Woko_O: ja bych zrovna resil to s tou G11 a G12. Protoze fakt kdyz to poradne nevyplachnes, tak to udela kasi...

03.11.2010, 23:05 |
Ravo jojo, smícháš G11 a G12 a žmolky jsou na světě...
proto rikam..vypustit (uplne) a nalejt novou smes..

04.11.2010, 13:56 |
20bad proto rikam vypustit, proplach a potom novou smes:-)protože většinou při vypouštění ti zůstane něco ve vodní pumpe v bloku atd tak at je to pořádně

04.11.2010, 18:03 |
Komba Tak technologický postupy nemusíme řešit,ty mi jsou jasné:) mě spíš zajímá/lo jak se ty kapaliny snáší a co kam můýe přijít.
Takže základní věc je mít soustavu čistou a pak to zkousne každou kapalinu? A když smícham modrou s růžovou,tak je průser.....to jsem třeba udělal na svým pekáči :/ ...a ještě mam doma modrou kapalinu no name a tam píšou že je universální,mam tomu věřit?
hele reknu ti to takhle..ja do svy plechovky leju od destovy vody az po fridex jakykoliv barvy.. :D Chladi mi to vsechno uplne stejne a v zime mi to nezamrza..Ale to je moje auto ktery uz mele z poslednich sil ale porad dobre takze me je to vicemene jedno..Co se tyce tvyho auta nalej tam smes s modrym fridexem...to se pouziva asi nejcastejc..No name kapalina modre barvy muze bejt taky Okena.. :D