Navštíveno 823x

jedu autem (predpisove) po meste , jedu pres dejme tomu kriztovatku kde jsou prechody pro chodce se semaforem, na semaforu ma chodec cervenou, presto mi skoci pod auto a ja ho prejedu=zabiju. na ci strane je vina? nejak mam pocit ze jako ridic, musim predvidat, ze kdyz jedu podel chodniku, ze mi tam muze nekdo spadnout, a mel bych jet tedy tak, abych byl schopen reagovat a osobu ktera mi do silnice takto vleze neprejet. nebo kdyz danou osobu prejedu tak to bude jeji problem? jak to tedy je?
Na zelenou mas jet a ne predvidat. Je to chodcova chyba.

03.11.2010, 12:37 |
clown ale stejne dostanes flastr :o)
ja kdy zvidim dnesni zpravy, kolik je prejetejch v praze, tak bych rekl ze ridici malo predvidaj ;-) ale zase vim ze v testech bylo neco o predvidani ze mi muze nekdo skocit do cesty, ale nevim v jaky souvyslosti, uz si to nepamatuju ;-)
kamarádovi se stalo před 3 rokama: stál ne semaforu na červené, blikla zelená, rozjel se a vlezl mu tam chodec na červenou, kterýho nějak sťuknul. dostal pokutu a sebrali mu na 3 roky papíry....

03.11.2010, 13:50 |
Drtič To je nějaké divné, protože před dvouma týdnama kámošovi do cesty skočilo 8 leté děcko z ničeho nic a taky ho srazil....naštěstí ten kluk byl jen dodřítý...dojela dopravka, dali mu dýchnout, vyslechli jakousi ženskou, co to viděla a kámoš z toho neměl nic - ani pokutu,ani body a ještě mu zaplatili rodiče toho děcka rozbitý blinkr. Tak nevím
Presne, tak mimo prechod kamosovi skocil borec, rozbil mu sklo. Zavezl ho na polikliniku, borec dostal pokutu a zaplatil mu sklo (od rodicu, jinak asi hovno). Nic vic.

03.11.2010, 15:42 |
Draxx Muj dobry kamarad srazil holku na kole, ta na miste zemrela. Proste zacala prejizdet silnici zprava doleva aniz by se podivala za sebe. Jsou dva svedci kteri to dosvedcili, odborny posudek rikajici, ze se nehode nedalo zabranit a presto soudce prirknul vinu ridici a ve vzduchu visi podminka, 4 roky bez papiru a 1,1 milionu odskodneni....roztaci se kolo odvolani a dalsich nervu...
řek si to správně, dle platnejch zákonů a pravidel provozu je řidič povinen za jízdy předvídat, neni to tam napsaný přímo takhle doslovně ale je tomu opravdu tak....
když někoho smeteš byt na přechodu na červenou tak si můžeš bejt jistej že když neseženeš svědky tak si obouma nohama v průseru, když seženeš svědky tak si tam jen jednou nohou..... prostě nemůžeš si bejt jistej že vina nebude svalena na tebe i kdyby sijel 30před přechodem, on šel na červenou bylo to zaznamenáno na kameře ze semaforu a měl si 10 svědků... prostě u nás je možno všechno...
táta kdysi vzal felifií ožralu kousek před přechodem kterej tam prostě z ničeho nic začel přecházet ač druhej ožrala ho chtěl chytnout ale nestih.... ožrala přežil ale nechytit táta svědka tak by to u soudu prohrál .... i takhle už jen kvůli tomuhle bylo tahanic a souzení dost...
Věnovat se plně řízení vozidla a provozu. Když dostal flastr řidič, který jel po hlavní a ze stopky mu tam vjelo auto a v něm se zranil řidič, tak dle soudu není pravidlem a nemůžeš čekat že na hlavní silnici máš přednost, takže asi tak, tak si představ, jak bys dopadl, kdyby se ti stala tebou popsaná situace.
Já teď často potkávám auta, který mají červenou, nezastaví před příčnou čarou, ale nejedou až na přechod co to jen jde a dokud vidí aspoň trochu na semafor. To fakt nechápu, já bejt chodec, tak mu to auto tam rozmlátím...
Jojo dnes je mozny fakt vsechno.
Kamarad pres mesicem odbocoval z vedlejsi na hlavni jednosmernou 3proudovou silnici,po ktery jel frajer v protismeru.
Samozrejme se potkali a vinikem byl kamos ktery nedal prednost autu na hlavni silnici.
To ze jelo v protismeru a nemelo tam co delat nikoho dle nasich zakonu nezajima....
To uz se mi taky stalo nekolikrat..nastesti se snazim dost predvidat..tuk tuk tuk..nejhorsi jsou divky v pubertalnim veku...ty proste chodi,hlavu sklopenou nebo si povidaji a auto neauto..proste jdou jako ze maji automaticky prednost...tak 14 dni..semafor,ja zelena a odbocuji doleva...2 mladice jdou jak pav ...samo oni maji cervenou..ja uz tusil dopredu problem..odbocuji s nohou na to hamsnout..no samo ze sli,vubec se nerozhledly,cervena..no ja vytocenej jak motorka..presly,ja za nima za zadama zastavil..a klakson..jejich pohled..co votravujes :-///

05.11.2010, 23:36 |
JP BATMAN: Tak tohle je ale základní věc, kterou v autoškole i mě řikali 10x... Musíš prostě před vjetim na hlavní koukat na obě strany a když tě sundá někdo kdo tam třeba předjíždí, tak je to tvůj problém. Já na tom nevidim nic divnýho.