Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > ot - home hifi

o Navštíveno 745x o
o 02.11.2010, 19:42 | JB
mám prosbu - přestavujeme barák a potřebuju pod omítku připravit něco na home hifi. musím říct, že zatím jedu ve stereu a repro mám relativně velký sloupy DALI, ale ty si vezmu do pracovny, do obýváku bych rád něco malého, ale aby to hrálo. Co byste doporučili - samozřejmě to nebudu kupovat hned, ale připravit se - stačí příprava na 5.1? a máte něco vyzkoušenýho? nejraději bych koupil 4 stejné dvoupásmové regálovky, kvalitní střed a aktivní sw. nemusím do toho dát moc, ale ani nechci geniusy :o) díky za názory...

o 02.11.2010, 21:30 | prohifi.cz
jeden clovek, co se venuje home hifi, mi radil reproduktory Elac s moznosti zabudovat primo do zdi... jsou videt, ale jsou zapustene

takove reseni mi prislo zajimave. Nevim jak to hraje, ale celkem to chvalil a usi spatne nema, tak mozna by to stalo za provereni
o 03.11.2010, 08:29 | 323Marty
Nevim proč, ale vždycky sem preferoval vlastní stavbu... Nic složitýho, jen kvalitní dvoupásma, přesně jak to popisuješ + aktivní sub. Výhodou je, že si přesně zvolíš dizajn i velikost, nevýhodou je víc práce. Pak už jen záleží na tom, kolik peněz do toho chceš dát. Buď budeš hledat v katalogu dexonu nějakou pěknou Beymu - podle mě výborný repráky za slušnou cenu a nebo se poohlídneš u jjjsat po nějakejch seasech anebo scan speak... Možností je milion a to se mi na tom líbí nejvíc.
o 03.11.2010, 08:56 | MPS
323Marty.
jsi dobrodruh. Bez patřičného zázemí nemáš šanci udělat doma bednu, která bude pořádně splňovat to, co se od ní čeká. Pokud ovšemnemáš důkladné know-how včetně výpočtů...Pakliže ne, tak to nemá ani cenu, protože výsledkem bude vždy a jen paskvil.

JB: velikost pokoje? Výkon esilovače?
Jinak pokud ti jde o "neviditelné" uložení reprokabelů, použij klidně podlahové rohové lišty, které jsou k tomu určné. je jich hafol v různých dekorech a navíc - pokud bys potřeboval cokoliv doplnit či vyndat, M+DM je otázkou pár minut.
o 03.11.2010, 08:58 | MPS
Prohifi.cz

pokud se bere zvuk jen jako kulisa bez vyšších nároků na prosotrové zobrazení hudební scény, pak ano, může to stačit. Ale těžko se s tím pak dá hýbat a je to vlastně instalace na tvrdo.
o 03.11.2010, 10:27 | JB
celý pokoj má 5 metrů šířku a 10 délku, ale je v tom i kuchyně, rozdělené je to krbem - takže rozmístění repro na 4,5 metrech šírky a 5 metrech hloubky místnosti. Jinak na podlaze bude něco jako lino, zdi jsou 45-tka cihla, podledy ze sádroše, s vatou. Žádný receiver zatím nemám - jedu ve stereu, ale počítám s něčím jako DENON/Onkyo - ty jsem slyšel po známejch a zvukově mi to vyhovuje. Výkon samozřejmě počítám, že bude muset být vyšší, jelikož tyhle dvoupásma regálovky jsou na to většinou hůř s citlivostí. Jen si pořád říkám, jestli by mi i do budoucna na kino nestačilo stereo - říkal jsem si - kvalitní regálovky a kvalitní sub a dobrý stereo zesilovač.. Píšu to proto, že sám poslouchám na musical fidelity E1 a ve stereu na moje dali 450 je to prostě výrazně lepší, než kámošovo onkyo na těch samých bednách - alespoň tedy na moje uši, jemu to říct nemůžu, jen chválím...
o 03.11.2010, 11:21 | Tuner#2
MPS: Dle Tvých názorů jsem přesně poznal, že jsi Zdeny60 a dal bych za to ruku do ohně. Proč vystupuješ pod 2 nickama stydíš se za své názory? To je na ban...

Jinak vestavby na domácí kino bez problému, ale stereo z toho opravdu není dobré ani pokud jde o drahé vestavby Bowers Wilkins, protože prostě stěna je moc velká plocha kde vznikají difrakce a totálně to zabije prostor nahrávky.

No a jaké bedny vybrat? To je opravdu velmi individuální, ale pro toho kdo chce "malé" bedny na zeď na kino tak tohle je řešení: [ Link ]

Zvuk je z toho krásně homogení a zážitek z 5.1 zvuku opravdu dobrý. Samozřejmě jde to řešit i 4 regálovkama a centrem + sub ale tam pak těžko radit co, když se můžem pohybovat od 20ti až po milióny na to to chce stanovit nějakou cenovou představu.
o 03.11.2010, 11:56 | 323Marty
MPS: nejsem dobrodruh, mám know how i recenze lidí, kteří říkají, že ty moje "paskvily" jsou lepší, než výbava profi nahrávacích studií. Slovem "stavba" sem nemyslel vzít dřevotřískovou desku, nařezat přímočarou pilou a stlouct hřebíkama. Nesuď, když neznáš.
o 03.11.2010, 12:59 | Tuner#2
323Marty: Souhlas, pokud někdo použije stavebnici třeba od firmy Seas, udělá podle plánku kvalitní výhybku a dobrou ozvučnici, tak za dané náklady se dost těžko najde bedna z běžné produkce, která bude hrát stejně. Ale chce to alespoň elementární základy znát a dobř odvedenou práci...
o 03.11.2010, 13:02 | Cenda
Marty, on píše .. pokud ovem nemáš know-how...
ale jinak má pravdu, bez zázemí a značných znalostí se vyrobí spíš paskvil, než dobře hrající bedna. A než se to člověk naučí, tak na tom prosere víc, jak kdyby koupil zánovní bedny od fanatiků.
o 03.11.2010, 14:33 | Zdeny60
TUNER : !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jsem jeden a tentýž člověk, za názor se nestydím, jen píšu z 2 míst a nelze se mi přihlásit v práci jinak, než pod jiným nickem. Nic víc za tím nehledej. Jsem to já:-)

MPS = Zdeny60

A nyní k věci:

pokud máš komplet návod - tzn. ozvučnice, příčky, BR (průměr délka, vyústění), výhybka vč. parametrů cívek (jakost atd...) a k tomu dobrého truhláře, co se nemusí za práci stydět, tak jsi na ceně koupených repro. Chápeš?? A jestli si někdo myslí, že Seas Excell nahradí Tonsilem, OK, já mu to nevyvracím. Je to jen o těch penězích.

A propos, poradí někdo, jak se přihlásit z jiného kompu pod stejným nickem, resp. kde změnit heslo, abych mohl používat jen jedno to samé? Zřejmě jsem slepý a nebo je to tak velkým písmem, že to nevidím... Dík.
o 03.11.2010, 14:40 | Zdeny60
JB

No, pokoj není malý, co do objemu a rozhodně ne ideální, co do uspořádání. To, že není malý, jednoduše vyřešíš výběrem vhodných repro (musíš si stanovit, co od ozvučení očekáváš - jestli 30Hz v -3dB, či jako kulisu pro tichý až středně hlasitý (=trochu méně tichý) poslech, atd., dle toho vybírej - 2pásmový sloup bude hrát jinak než 2p ptačí budka. Tohle si musíš zodpovědět sám. Já už tu zkušenost mám - dříve mi stčily 2p o objemu asi 8l na pokoj 5x5,5m, dnes tam mám velká 3p a řeším, jak dál, protože prostě už mi začínají přestávat stačit:-) Tím chci říct, jestli není lepší hned od počátku "praštit se přes kapsu" a radši přitlačit pár peněz za lepší bendy, které mají v takto velkém prostoru potenciál do budoucna, až to na tebe přijde. A na hudbu 5.1? Nonsense. Stereo zatím nic nepřekonalo, aspoň u mně, protože představit si, že zvuk hraje za mnou a na bocích, to tedy nemá s hifi pranic společného. U filmu to beru, ale píšeš stereo. A stereo = 2 kanály BEZ subwooeferu ten je jen a jen pro zlost, protože takový, který tě nebude časem sr*t, nikdo zatím nevyrobil :-) Ani Velodyne 1000 a ti chlapci fakt umí. Ani Thiel a ti umí ještě líp :-) :-) :-)
o 03.11.2010, 15:02 | 323Marty
Rozhodně souhlasim se Zdenym, že Stereo je nepřekonanej formát zvuku, ale dotaz byl na 5.1 předpokládám kvůli filmu. Osobně sem si taky doma postavil původně 5.1 kvůli filmům a nejdřív mě začal s.át centr - vyhodil sem ho, pak sub, šel pryč, a nakonec i efekťáky, protože dobře nahraný DVD se zvukem DTS je nesehnatelný a těch pár efektíků, na ty kašlu, to mi spíš ty efekťáky překážej v obejváku. Taky sem spokojenej majitel véééélikýho třípásma a to opravdu stačí. Jinak nikdy sem nenapsal, že Seas NAHRADIM Tonsilem. Jde jen o to, srovnávat cenovou hladinu. Když pudu do obchodu koupit špičkový bedny, zaplatim 100.000,- minimálně a já tvrdim, že když koupim lepší měniče, nechám je změřit, navrhnout výhybku, postavit ozvučnici, zapojim, nechám znovu změřit, doladim výhybku (poslední dva body možná párkrát zopakuju), dostanu za svejch 100.000,- korun lepší výsledek, než z obchodu. Beymu (tedy ne Tonsil) sem doporučil jako lepší variantu (a za tim si stojim) než jsou plečky z elektrovordu typu magnat, základy od JBL atp. Ale to je fuk, pokud se na stavbu někdo necejtí, vlastně žádnym lepšim výrobcem chybu neudělá. Jen zopakuju, že bych stokrát raději utratil peníze za špičkový stereo, než za kompromisní 5.1
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3879 sekund.