Navštíveno 1108x

02.11.2010, 10:39 |
Losky Ahoj, přemýšlím nad prodejem fábky kombíku s motorem 1.9TDi, okolo 100kw, najeto 213tis, do 200tis servisované ve Škodovce zde v ČR, jsem druhý majitel. Auto je Elegance s další příplatkovou výbavou atd a rok 2005, model 06.
Pořád přemýšlím, že bych koupil pašíka v kombajnu s 1.9TDi, od roku 2002. Mám reálnou šanci sehnat nějaký pěkný kus do 135tis. Kč? Známej si přivezl z Holandska, verze Highline a po výměně kapoty a blatníku s dopravou ho vyšel na 100tis a byl od prvního majitele. Trochu mě děsí, že se to začne sypat, ale snad ne. TAk by mě zajímal tak nějak Váš názor na tohle auto. Díky
Nu, vzít starší auto než máš asi nebude úplně výhra. U Pašíka bych se bál hliníkových náprav o osobně mě PD diesel není po chuti (osobní názor, nehledej v tom žádné technické věci). Jinak takový ty klasický elektrický věci - klapky climatronicu, nivelační čidla, sahara, to sou věci, který jsou dřív nebo později do kopru vždycky.
tenhle passat ma akorád složitou přední nápravu, takže tam je repas dražší (kdyby náhodou) ale jinak bych se toho vubec nebál, pár známých ho má a nikdo z nich si nestěžuje...taky bych tenhle model bral. ale z golfa combi 2004 to asi nemá moc cenu. Z fabie si myslím že budeš nadšenej asi ;-)
U Passata je napikaču především fakt, že přes celou svou drahou a složitou přední nápravu je nedotáčivej až běda, protože má motor před přední nápravou a zadní nápravu taky žádná sláva. Designem mě to auto nebere už vůbec, takovej sumec vošklivej. Já kdybych měl volit auto s takhle drahou údržbou tak aspoň něco, co mi je schopný dát za to nějakou protihodnotu, takhle mi to připadá jenom jako snůška průserů za nadstandardní prachy...

02.11.2010, 11:28 |
Losky Taky se trošku obávám servisu. Jinak mě se to auto docela pozdává, ale asi to je tím, že je to zkrátka větší auto. Fábka je takové prdítko, i když teď to jede slušně a spotřeba dlouhodobá 5.0 a to i včetně Prahy. Takže já jsem s autem spokojen, ale pořád mě něco nahlodává koupit něco většího a reprezentativnějšího. Osobně se mi designově hodně moc líbí Laguna v kombíku, ale jednu jsem už měl a prodal jsem ji akorát, pak se to posralo celé najednou:) Ten design je takovej vzdušnej a živej. Pasat je opravdu takovej sumec, ale v obdobné cenové kategorii toho moc není. Ale právě, bojím se přední nápravy, turba, dvouhmoty a případně té sahary atd. A nebo pak sehnat nějakého golfa v kombíku či boru

02.11.2010, 11:37 |
fredh Tak ta náprava už taky není nějaká rana jako dřív. Dá se sehnat kvalitní do 10K. Je to podstatně větší a těžší auto, to je asi největší rozdíl

02.11.2010, 11:38 |
Losky Ještě mi vrtá v hlavě Mondeo, ale asi s LPG. Nafta není nic moc a hlavně mají dost velkou spotřebu

02.11.2010, 12:24 |
PlusOne | Upraveno: 2010-11-02 13:50:44
Losky:
Tak tímhle jsem si prošel teďka poslední cca 4 měsíce (nakonec sehnáno od kolegy, tak si to snad nerozmyslí :-) ).
Passat v téhle ceně se sehnat dá, ale počítej s tím, že ho budeš hledat dlouho, pokud si ho nenecháš dovézt z DE. Rovnou si nechávej posílat VIN ( i od Němců, ze tří jsem narazil na dva stočené :-( ), to ti zdarma ověří ve VW servisu, a spolehlivě vyfiltruje polovinu "nabídky" - pokud ti ho někdo nebude chtít poslat, asi k tomu má důvod, a od takového ruce pryč. Dobrá zkušenost je se soukromníkama, většinou nemají tendence tolik mlžit a vyjebávat, nicméně i tak jsem si na většině aut našel něco, co mi vadilo (prohnutej a popraskanej zadní nárazník na "nebouraným" autě včetně ruplého krytu rezervy, řadicí páka s vůlema jako prase připomínající spíš míchačku na těsto, povrzávání od zadní nápravy atd.). Ale já jsem náročnej, a je možné, že nad detaily, které já považuju za neskousnutelné, ty mávneš rukou ;-)
Průser je, že po těchhle autech je ještě pořád celkem poptávka, takže se pěkný dlouho neohřeje - chce to jednat rychle. Mrkni i na VWC, tam bys mohl najít něco, co by ti vyhovovalo:
[ Link ] Od věci nebude ani hlídat ojeté auta přímo od VW:
[ Link ] A určitě platí lepší a dražší, než průměrný za dobrou cenu. Přeju hodně štěstí! ;-)
Z pohledu normálního českého joudy je to velikostně rozdělné: Fabia -> Octavia -> Passat
Motor PD máš i teď ve Fabce, ale v Passatech je k sehnání i rotačka 81kw se kterou se dá taky zapracovat a je na 110kw za pár tisíc. Přední náprava se dneska sežene za pár korun a pokud člověk není trotl, tak si to doma za sobotu udělá sám. Dvouhmota je darda, s tím se ale dá počítat od začátku a nechat si penize stranou...
Passat je mastodont, spíš na delší přesuny, než na lítání od křižovatky ke křižovatce. Designem už to moc nezaujme, ale je to prostorné auto, fajn na delší cestování.
A servisní náklady? Zase to je o tom co koupíš. Může to být past a nebo absulutně nezúdržobový tahoun.
tommas:
AFNko (81kW) se dávalo jen do B5tek - chce od roku 2002 vejš, tam už moc možností nemá - vybírat bude mezi PDčkem a PDčkem - osobně bych šel po 96kW, je z nich tak nejlepší (akorát zapomeň na to, že budeš jezdit za 5/100, reál je tak 6-6,5)
passata mam rok 2002 je to 1,9TDI 74KW variant najeto mam cca 200tisic a musim zaklepat je to drzak... ted sem jen delal komplet brzdy od ate za 8000kc material, predni tlumice za 3000kc predni naprava se da sehnat i za mene nez 10tisic a kvalitni, jsem moc spokojenej interier se mi libi podsviceni je taky moc pekne, prostorne auto uz sem s nim odvozil neskutecne predmety..:D nemel sem s nim nikdy zadnej problem s nedotacivosti nebo tak neco za me jsem pro a do tehle ceny urcite se sehnat da..
aha, to jsem nevěděl, nemám v motorizacích zase takový přehled.
Jezdil jsem jeden čas Passata B5,5 96kw a jak pravíš, spotřeba mi pod 6,5 jít nechtěla...
Jde o to, kolik najezíš, osobně bych šel do Bora/Golf (případně Toledo/Leon, Octavia) s 81kw.

02.11.2010, 12:39 |
Losky Jsem takovej cvok, kterej něco pořád řeší a relativně bych ani nemusel:)) S tou 96tkou jsem se svezl a lemra docela slušná, ale jak říkáte, je to spíš na cestování, což já zase moc necestuji. Spíš příměstské popojížďky, občas větší dálka. Budu to muset vše pořádně zvážit, jestli mi to vůbec stojí za ty problémy nebo 2 roky třeba počkat a pak koupit něco lepšího a novějšího. Každopádně díky za Vaše názory, ale je to tak nějak asi tak jak jsem si myslel, 50:50. Na druhou stranu už je to taky takový trošku designově postarší. Ale rád bych zůstal u koncernu, ty si drží cenu, což o jiných se říct nedá

02.11.2010, 12:46 |
PlusOne | Upraveno: 2010-11-02 14:07:05
Losky:
Pokud vyloženě nemusíš, tak bych to neřešil...nové ojeté auto vždycky představuje potencionální zdroj problémů :-) Osobně z toho moc radost nemívám, nebaví mě ta nejistota hned po koupi, a ani vychytávání much, kvůli kterým zřejmě předchozí majitel auto prodával...mám kliku, že čím jsem starší, tím víc času tomu věnuju, takže už se nenechávám tak snadno napálit :-)

02.11.2010, 12:47 |
Losky PlusOne: Nemusím, mě celkově vyhovuje, ale zdá se mi to takový malý:(
Jinak mi akorát chybí xeny a ESP a Webasto:)

02.11.2010, 18:49 |
somas Pokud by jsi chtěl Lagunu tak jednu prodávám viz.
[ Link ] Není to kombík, není to diesel, ale zase má najeto jen 54tis.km :-)
V Tvém případě bych šel do modelů které jsem psal výše, asi ideálně Golf/Bora variant. Jsou váhově lehčí (lépe pojedou), nenáročné na údržbu a velikostně jsou z mého pohledu ideálním kompromisem.

02.11.2010, 22:53 |
Losky Somas: Díky za nabídku, ale tohodle auta se už bojím. Mě jsem sice 2003, najeto 160tis skutečných a nemohl jsem se toho dlouho zbavit:( Nakonec si to jeden kupec vzal a do měsíce odešlo turbo, 6ti kvalt, katalyzátor a dvouhmota:)))) Mě co konkrétně odrazuje, je startovací karta a el. zámek volantu, jinak já osobně jsem s ničím jiným problém neměl a ten debilní zámek volantu dokáže člověku danou situaci hóóódně moc zkomplikovat
Zacal jsem Passatem B5 a skoncil jsem u B5. :-D Je to zlate auto na ktere nedam dopustit a to ta prvni dostavala solidni coud. B5,5 se mi uz tolik nelibila, meli jsme ji ve firme ve 4motion a pod 9 litru jsme se nedostali ani nahodou a to byla 1,9 TDI PD. Muj stryc mel Fabii Combi 1,9 TDI a co si vzpominam, tak sice to bylo mensi, ale litalo to dost solidne, za krasnou spotrebu a relativne levnejsi nahradni dily.
A k cemu potrebujes ESP a nebo xenony? ESP se hodilo na te 4motion na hory, jinak ne a xenony? Ty byli original na te B5,5 a praskali jednou za pul roku, takze vzdy vymena za 3500 Kc. Neni lepsi H7 za 50 Kc a po prdeli? A kdyz jsi psal, ze moc dalky nejezdis, tak klasicke svetla v pohode staci si myslim. ;-) A jak tu nekdo uz psal, ten stres z nakupu jestli clovek koupi dobre nebo ne, tak to je taky na kekel. Jinak hodne stesti. ;-)

03.11.2010, 00:02 |
Losky Skid-TDI: No dobře, na ESP a xeny auto nejezdí, ale líp to vypadá:) Já byl trošku z projížďky s B5.5 trošku zklamanej. Fábka mi lítá jak střela a tohle je takový lenochod, teda ta 96kw verze. Když se tomu trochu přiloží, tak to pojede asi jako fábka. Jediné co mě teda štve na fábce je hlučnost motoru a celkově jízda po dálnici je dost hlučná. Jinak co se týče té změny, tak toho se tak nějak bojím nejvíc, nechci koupit auto a zas do toho jenom strkat prachy.
Jediné co mě fakt mrzí, že laguna není moc spolehlivá, jinak bych si ji zase koupil:) Každopádně asi bude lepší zůstat u toho co mám, ale červik hlodá jako blázen:)

03.11.2010, 11:12 |
Losky | Upraveno: 2010-11-03 12:30:18
Včera mi někdo nabídl toto, ale myslím si, že to bude asi pořádná rachotina, nehledě motor 2.5 TDi, ale celolak atd.
[ Link ]

03.11.2010, 18:34 |
PlusOne | Upraveno: 2010-11-03 19:57:12
Losky:
Otázka je, proč majitel tu šustící kladku nevymění, když je to teda "otázka pár korun"...z 2.5 TDi je ta 132kW verze prý ještě tak nejspolehlivější, na fotkách nevypadá zle, ale víš jak....nafotit auto tak, aby vypadalo pěkně, umí každej trouba..
Něco málo tu:
[ Link ]
tak tý A4 bych se vyhnul obloukem, celolak? na 99% to bylo zbořený, šustící cosi údajně otázka pár korun? to už taky něco vypovídá o majiteli.. nehledě na to že 2.5 a ještě Q prostě bude žrát o min.3 litry víc než jseš zvyklej teď..

03.11.2010, 18:58 |
Fipo přesně tohle jsem řešil cca 3 týdny nazpět a nakonec jsem koupil primeru 2003 v kombíku a nemůžu si ji vynachválit,ale sto lidí, sto názorů :-)...cenově do 135t úplně bez problému...

03.11.2010, 22:43 |
Losky Tak audinka je na fotkách pěkná, ale je mi jasný, že je to nějaká ludra 4x přetočená přes střechu po čelním nárazu do stromu:))