Navštíveno 1622x

Tak vážená splečnosrti, už vás nebudu po dobu nejméně dalších 2 let otravovat s prosbami o rady při výběru auta.-)
Dnešek se stal památným a můj vozový park se rozrostl z počtu 2ks na 3 kusy. 2 kusy jsou dvojčata, aspoň na první pohled:-) Na druhý pohled jde o zcela jinou techniku ve stejném kabátě:-)
SUBARU LEGACY 3,0R SPec.B
Zatím se vydejchávám, jsem doma 10 minut:-) Jízda Žamberk-->Suchý Vrch = orgasmus:-) Na druhou.
Ještě, že já vůj se nenechal obloudit a nevzal tu Audinu!!! Tohle je prostě úplně jiná liga, Spec.B mi připomíná WRX as to tak, že dost silně, co se týká jízdníáh vlastností.
Motor má opravdu velmi dobrý zátah (není sice tak ostrý jkao v 3MPS, ale zato je nádherně lineární do 7500rpm a co víc, vono ho nejni slyšet:-) Jen krásná hudební kulisa na 4500rpm, tohle za to stálo!
Převodovka řadí naprosto sametově, jeto 5°AT, Spec. B se dělal oopravdu v obou verzích a to jak 6°MT z STI, tak 5°AT (mám já a jsem jen rád!!)
A spotřeba?
SLIM? jsem asi měkota - dnes Praha - ŠUmperk lehká noha vyjma Suchého vrchu - 8,2/100!! Tak tohle jsem nečekal a ni v nejdivočejším snu. Srovnání s tím samým (2,0R) je jednoznačné - podvozek je o kus dál, jistota v zatáčkách je příkladná, už jsem to kdysi psal - je to jak na carvingových lyžích. Čím víc tlačíš na pilu, tím víc to řežou:-)
Zítra nastoupí fáze očisty, auto má 62500km, vše dnes ověřeno, spodek bez šrámů, jen provozní oděrky a mouchy. Ty mě štvou, protože jsem si vzal s sebou chemnii a přesně jak na mém autě, nejde to dolů bez toho, aniž by byly fleky v laku na předních plastech. No holt, majitel jezdil a dlabal na mytí.
Výbava: kůýe, navi, šíbr, elekt. sedačky, výhřev, tempomat (!! :-) ) multif. volant, 1rok staré mapy u navigace (což je pokrok proti mému Mio 710 o asi 5 let .-) kola 18´´ , zimné pneu 70%, letní nov= (Michelin), folie na sklech...
Tlumiče Bilstein (16.000,- za kus :-(( - snad vydrží ty 2 roky, než bude změna.
Fotky na přání :-)
Obrovská gratulace,to je auto,jak má být;)
Přeju hooodně šťastných km a ať drží;)

01.11.2010, 20:47 |
Dušan taky gratuluju, nahoď fotky!
Budou zítra, ale je to ten z tipcars, švestková perleť.

01.11.2010, 21:15 |
muSlim | Upraveno: 2010-11-01 22:33:52
Ty vole Zdeny60, Ty si definoval nový význam frázy s kanónom na vrabce... :-( To auto si to nezaslúži :-) BTW komplet podvozok je do 30, cena 16 za tlmič je pekne vtipná ;-)

01.11.2010, 21:25 |
camron | Upraveno: 2010-11-01 22:48:01
Taky gratulace, ale co máš pořád s tím tempomatem? To je takový problém nechat dodělat? Já jsem tedy zvyklý z koncernu, že i u kusu bez tempomatu se to dá během chvíle za pár kaček dodělat???
No japonske auta moc tempomaty v serii neumi :-) Teda skoro vubec :-)

01.11.2010, 22:20 |
hanzz Nechce se mi to hledat, jak je to dlouuuuho, kdy jsem ti psal, že máš koupit 3.0R ... tak jsi na to nakonec přišel a já ti gratuluju! :)
... ale budou nám všem ty tvoje elegie dost chybět ;)

01.11.2010, 22:44 |
Augi No, konečně! :-) Gratulace k úspěšnému výběru :-)

01.11.2010, 22:46 |
JP No, pomalu by bylo načase začít vybírat nástupce, jestli chceš mít vybráno dřív, než Lego shnije a zlomí se vejpůl:D
Gratulace, super výběr:-)
nevěřim že konečně už :D
jinak specB dobrá volba, jel jsem s tim tak před rokem a jak řikáš auto uplně na pohodu, jede to docela solidně, spotřeba se dá držet na uzdě a opravdu proti nějaký audi je to jiná liga... asi to bude tim náskokem díky technice u audi že totálně humpolácky subaru je ve výsledku lepší, líp to jede, líp to sedí je to příjemnější na řízení a je to kvalitní a né spotřebák jako audi aneb když se umaže tak koupit novou....
takže congrat konečně :)
semtex : který auta maj v sérii tempomat ? když pominu většinu amerik tak u nás skoro nikdo, kdy už tak samo v lepších nebo top stupních výbavy ale japonci všeobecně maj tempomaty už od dob krále klacka a řek bych že po amíkách to byly zrovna oni který s tim rozjely masovou výrobu.... už sem měl dva japonce který byly starší roku 90 a oba měly tempomat a to v sérii :)
jeeeee tady bude nuda... :-(

02.11.2010, 08:00 |
dedo Nismo.Power: Citroeny od C4 vyššie ;-)
ad tempomat - do mondea 05 je skoro nemožné ten tempomat domontovat - respektive - výměna volantu s bagem, problémová elektrika, a ještě to málokomu fungovalo
to Nismo:
já teda většina posledních aut, co jsem měl, tak tempomat byl bez problémů (AR 147, Ford Galaxy, ...)
hele nebylo SpecB uplne na zacatku vyberu jako favorit? :-)
To néni možná, že sis konečně vybral auto :) Po těch tvých megačláncích sem ani nečekal, že někdy něco koupíš :) Takže congrats a hlavně spokojenost.
A ty fotky? Na tipu uz nejsou,sup sup..hlavne interier mi zajima.dekuju :-)
No ono tempomat je skôr výhra u Japonca. Japonci sú schopní dať dohromady aj v najvyššej úrovni výbavy také haluze, že by sa z toho jeden posral :-) A tak si myslím že prítomnosť tempomatu nie je taká samozrejmá... :-)

02.11.2010, 10:13 |
RedBaron | Upraveno: 2010-11-02 11:31:31
Subaru je něco, co opravdu funguje, Audi je spíš takový naleštěný koncernový prd. Gratuluju, podle mě velmi dobrá volba.

02.11.2010, 12:09 |
MPS Pánové, díky za pochvalu mého rohodnutí. Doufám, že čas ukáže, že to rozhodnutí bylo to pravé.
K tom tempomatu. jak jsem už psal, současná 3MPS ho nemá a NENÍ možné jej domontovta ani v DE, AT či CZ. I když na webu se dá sehnat US kit (tedy komplet díl na volant s tlačítky audia a SC, kabelový svazek), tak to není ještě výhra, protože různé typy 3MPS se liší zapojením elektriky kolem spínače brzd a spojky. Moje znaosti autoelektriky tak daleko neshají, abych se do toho pustil sám a eventuleně neudělal víc škody, než užitku. Na Mazdaclubu je obsáhlý link na US a RU stránkly, kde se tato úprava dělala a v US to mají natolik zmáklé,že domontování SC trvá asi 20 minut a díly stojí cca 120USD:-(
Nicméne, protože s ohledem na zdravotní potíž jsem musel hledat auto se SC a jedno Subaru již doma mám, logicky jsem hledal i v této značce auto, které mi nabídně srovnatelný výkon a možná i něco navíc.
Jinak konkretně Legacy od MY 05 jej má standardně, některé mají páčku vpravo pod volantem, jiné mají tlačítka na volantu.
Jinak jeden zážitek - před prodejí mi bylo předvedeno něco, co má odhalit poruchu pohonu - výjezd do stoupání.
U Freye ve Stodůlkách mají takovou zkušební rampu. Stoupák jako prase, povrch kostky. V kopci se zastaví a z klidu znovu rozjede. Ve třech lidech jsem čuměl. 6ádé škubání, prokluzy a pod. Hladký plynulý tichý rozjezd. Jen vzadu jsem měl blbý pocit... Jako při startu letadla:-)
Only_one: nuda nebude, mám nachystané další projekty:-) A něco klidně napíšu:-)
Zdeny, azda si nevzal kamošovu bývalku Spec B v kombíku v tmavej modrej? Teda ak dobre chápem tie Stodulky... Bo tam bola na predaj, niekto si ju vzal a zas bola na predaj po pár málo km... :-)
gratulace.. jaka byla cenovka a hod foto..:)
Nismo.Power: Mne slo spis o to, ze jsem mel hodne JAP auta a ani do jednoho se nedal objednat ORIGO tempomat! Dodelavane to jo, ale origo nehrozi. A to nebyli zrovna nejlevnejsi modely od konkretniho vyrobce. Bavime se prevazne o NISSANu a SUBARU.

02.11.2010, 12:42 |
MPS Slim: je to možné, je to člověka ze Strakonic. A barva sedí - tamovomodrá (švestková) metalíza.
Hezky :-) Tak gratulace a at slouzi! ;-) Ukaz fotky ;-)
Ajajaj, tak ak to bude ona náhodou, tak to je moc dobrý kauf. Hoď foto, prípadne údaje. Tá jeho bola tuším MY2007, ešte predfacelift (svetlá ako mám ja) bez xenónov, bez SI Drive, keď šla spod neho tak mala 40 tisíc (klasika obmena služobného)... Moc moc podarené autíčko :-)

02.11.2010, 13:24 |
MPS Fotky budou - jsem v práci, musím to nafotit.
Slim: tohle je tmavě modrá, ale MY06, provoz 8/07, 63.000km. Asi jné auto.
není to proti pravidlům,mít 2 nicky? :))
Aha, tak to bude niečo iného :-) I tak ale gud kauf... síce sme už s konkrétnym kamošom porovnávali jazdné vlastnosti 530dA E39 so SpecB. a prišla nám E39 minimálne tak dobrá, miestami vďaka váhe aj lepšia... ale furt to je super auto a náhon samozrejme nemá chybu, ten sa líši aj od Tvojej 2.0R, vzadu má 3.0R LSD na rozdiel od zbytku motorizácie :-)
takze nakoniec si nasiel auto, ktore je v lepsom stave ako ked vyslo z fabriky ? tak to by chcelo foto a sampus. aj ked tie tvoje recenzie mi asi budu chybat...
jasisoft:
no, právě že ne. tady je řada kosemtických šrámů, od ťukanců na dveřích, přes odřené ALU disky. ALe vyvažuje to nízká cena, prokazetlý servis, po 60.000km výměnách olejů v motoru i AT, plná výbava vč. navi a velkého šíbru. Ale kola půjdou zrenovovat (to bude další diskuze:-) a nárazník posekaný od kamínků přijde nastříkat ( levná cena 3 litry) a důlky snad půjdou zapravit taky. Čili sumasumárum za 20 litrů vč. nových 18´´ disků to bude jak nové.
Důležité je, že to nebylo bořené. Jo a ještě není park asist - ten bude Jablotron za 1,8l a montáž provedu sám.
Pak budu na čas spokojen:-)