Navštíveno 1768x

Kdo má právo zapisovat do stavebního deníku?
U nás to jsou za zhotovitele osoby uvedené ve smlouvě o dílo s investorem, pak projektant, za investora tech. dozor. a investor.
především zhotovitel, takže vždy odpovědný pracovník za danou práci tj. třeba mistr od zedníků, vodař, plynař apod. Pak tam může zapisovat stavební dozor a státní orgány. A sám stavebník (majitel stavby) tam může psát stanoviska.
tak jde o to do jakýho deníku. jestliže do stavebního, kterej si vede generální dodavatel tak je to jak psal Dudelina a většinou tihle jsou napsáni na tý první stránce v deníku.
to o čem píše Šestikule- vodař, plynař apod je podle mě záležitost dílčích montážních deníků. alespoň mě se ještě nestalo, aby mi psala subka do deníku generálního dodavatele.
co je to ten stavební deník ? su nejak mimo
Jako Luke_288. Určitě do deníku nepíší subdodavatelé. To už by tam skutečně psal každej.
Takže:
1) Generální zhotovitel
2) Projektant - respektive tým projektantů
3) Tdi
4) Stavební dozor
5) Orgány státní správy (stavební úřad, HZS, hygiena, OIP, ..
Co koordinátor BOZP?
Co ČEZ RWE a jiné tyhle síťové instituce?

02.11.2010, 08:06 |
Veva právo psát do SD mají osoby uvedené na první straně, kde se píše název stavby a zodpovědné osoby
Veva: jenže tam se o stavebním úřadě nepíše ani zbla a ten každopádně psát může, takže to není uplně směrodatný.
O_O- TDI = stavební dozor bych řekl, co se týče koordinátora BOZP, tak vzhledem k tomu, že to je člověk najatej investorem, tak ten dle mne taky (alespoň já, jakožto TDI a koordinátor v jedný osobě jsem mockrát psal zápis do SD jako koordinátor- jestli jsem nebo nejsem oprávněnej z pohledu stavebního zákona těžko říct, protože úloha koordinátora je tak zesraná, že podle mě ani stavební zákon v tom nemá zcela jasno).
síťaři podle mě taky do hlavního SD taky nepíšou, jelikož ti, ve chvíli kdy zjistí průser (nerespektuješ ochr.pásmo atd) tak rovnou píšou dopisy.
Koordinátor nám do denníku píše.